10 redenen waarom ik vandaag niet kon douchen

moeders.nu

Ja ja, ik weet het ik zie er (weer) niet uit. Geloof me, ik had me echt voorgenomen om vandaag te douchen en mezelf een beetje op te knappen, maar… het is gewoon niet gelukt.

Er zijn talloze redenen waarom ik vandaag niet kon douchen, maar dit zijn de eerste die zo in mijn hoofd naar opkomen….

  1. Het gesnurk van de man en de doorkomende kiezen van de kleine hebben me de hele nacht opgehouden. Ik moest daarom een paar keer op de snooze knop drukken om een beetje bij te slapen. Okay, goed, ik heb 5 keer op snooze gedrukt.
  2. Toen we allemaal beneden waren, stuk voor stuk met een mega ochtendhumeur mocht ik jullie ontbijt klaarmaken. Blijkbaar ben ik de enige in dit huis die de cornflakes kan vinden en een bord melk kan inschenken.
  3. Nadat ik de kinderen naar school had gebracht ben ik naar de supermarkt gegaan. Wist je dat ik voor morgen het fruit van de klas van onze oudste moet verzorgen? Ik ook niet. Tot ze me vanochtend nog snel even een briefje in mijn hand drukte dat zij vorige week al gekregen had.
  4. Eenmaal thuis realiseerde ik me dat ik geen schone joggingbroek meer heb liggen. Het leek me geen goed idee om met mijn fris gewassen lijf in een niet zo’n frisse broek te stappen. Dus ik besloot om eerst de was te doen.
  5. Dus ik nam me voor om te gaan douchen tijdens het middagdutje van de kleine. Maar, wat denk je, de kleine had andere plannen en die plannen bestonden niet uit slapen of uitrusten in zijn bedje.
  6. Dus wilde ik eindelijk eens die workout youtube video te kijken mee gaan doen. Nou ja, het heeft weinig zin om van te voren te douchen, want, zweet.
  7. Maar de kat schrok nogal van mijn yogamatje waardoor ze van de stress een plasje deed op de nieuwe bank. Ik moest dus weer terug naar de supermarkt om azijn te kopen om de stank eruit te krijgen.
  8. Hoewel ik op dat punt echt wilde douchen, werd ik door een hysterische baby en twee veeleisende kinderen afgeleid. De ene wilde eten en een schone broek die andere twee konden echt zonder mijn hulp hun huiswerk niet maken.
  9. Maar als je eerlijk bent, zo’n nonchalante knot is toch eigenlijk heel hip? Zeg mee eens hoe sexy ik er zo uitzie. ZEG HET ME NU!
  10. Trouwens, ik heb een paar billendoekjes gebruikt om alle muffe hoekjes van mijn lijf op te frissen zodat ik nu ruik als een pas geboren baby’tje.

Als mijn man vanavond thuis is mag hij mooi de kinderen naar bed brengen zodat ik mijn welverdiende douche kan gaan nemen. Hoewel, misschien sla ik dat wel over, lekker met een glas wijn op de bank klinkt veel aantrekkelijker.

Ik probeer het morgen nog wel een keer. Echt!

Visited 4 times, 1 visit(s) today