10 redenen waarom tieners leuker zijn dan peuters

Tieners hebben zo’n slechte reputatie de laatste tijd. Vooral ouders van kleine kinderen hoor ik regelmatig zeggen “oh ik zie zo op tegen de puberteit”. Meestal zeggen ze dit terwijl ze een opgedroogde kotsvlek van hun mouw vegen. Laat ik je zeggen tieners zijn leuker dan peuters (ik spreek uit ervaring, ik heb een dreumes, een 8 jarige en een tiener in huis). Laat ik je 10 redenen vertellen waarom het alleen maar leuker wordt.

1. Tieners kunnen zelf naar de WC

Stel je eens voor, geen poepluiers of ongelukjes meer, je hoeft geen grote lelijke luiertas meer mee te nemen, je hoeft niet meer je kleedhokje bij de H&M uit te rennen omdat je kindje weer een plasje moet doen. Trouwens, je hoeft het woord “plasje” niet meer te gebruiken.

shutterstock_246882310

2. Je kunt alleen naar de WC

Je kunt ongestoord even lekker gaan zitten zonder dat er iemand binnen komt omdat hij wil dat je een boekje voorleest. Trouwens, je WC blijft ook veel langer schoon. Pubers hebben geleerd om te plassen in de pot, niet over de rand en sommige doen zelfs de bril omlaag als ze klaar zijn (echt, dat heb ik wel eens gehoord).

3. Je kunt met ze naar een film voor boven de 12

Wij moesten eens naar “Garfield; De film” omdat dat de enige film was die verantwoord was voor de leeftijd van mijn peuter. Dat zou genoeg moeten zijn om je te overtuigen!

4. Ze kunnen helemaal zelf naar de Starbucks

Ik denk dat ik deze zin even moet herhalen: Ze kunnen zélf naar de Starbucks en dan direct voor jouw een grote Latte meenemen terwijl jij in de auto blijft wachten. Als je niet zo van de Starbucks bent kun je dat woord ook vervangen voor MacDonalds, Febo, Albert Heijn of waar jij je dagelijkse fix dan ook vandaan wilt halen als je geen zin hebt om uit je pyama te kruipen.

Lees ook: Een puber opvoeden, hoe doe je dat?

5. Ze kunnen zichzelf naar bed brengen

Hoewel ze soms nog wel eens een kus en een knuffel nodig hebben, je ben verlost van de huilbuien, onderhandelingen over nog een verhaaltje of nog een slokje water. Enige nadeel, ze worden niet altijd zelf op tijd wakker, dat dan weer wel.

shutterstock_1877115926. Verjaardagsfeestje organiseren is een eitje

Als ik er aan denk hoe hysterisch ik kon worden omdat de goochelaar 45 minuten te laat was op het verjaardagpartijtje van de middelste dan is het een wonder dat ik niet dood ben neer gevallen door deze jaarlijkste stressmomenten. De spelletjes, de entertainment, de taart, de wie-moet-ik-uitnodigen problematiek. Nu, als mijn dochter een feestje geeft, hoef ik alleen maar te zorgen voor genoeg zakken chips in huis zijn, dat de muziek niet te hard staat en ik moet opletten wie er samen in de donkere hoekjes zitten.

7. Boodschappen doen is teamwerk

Ze maken geen ruzie over wie er in het karretje mag zitten, ze gooien geen displays omver en ze hebben geen driftaanval in de snoepgang. Boodschappen doen is nu teamwerk. Ze rennen samen met mij de winkel door om me te helpen het lijstje af te werken. Ik moet nu wel veel meer kauwgum, makeup, shampoo, deodorant, chips en cola kopen, maar dat is het zeker waard.

8. Tieners eten alles

Je hoeft nooit meer een erwtje fijn te drukken, een aardappel te pureren of een stuk kip in ieniemienie stukjes te snijden. Bonus: Ze kunnen hun eigen eten maken en zichzelf voeren! Nou ja, die van mij zie ik niet zo snel een echte maaltijd bereiden, maar ze is wel een expert in eten uit de verpakking halen en in de magnetron schuiven.

9. Ze lossen hun eigen problemen op

Na jaren van interventies tussen mijn dochter en haar vriendinnetje omdat ze weer eens ruzie hadden of de gesprekken met mijn zoontje omdat zijn vriendje een keertje niet wilde spelen is het heerlijk dat ze het nu liever zelf hun problemen oplossen. Dat wil niet zeggen dat ik geen oogje in het zeil houd en ook geen advies geef, maar ik zal het echt niet missen dat ik ervoor moet zorgen dat iedereen evenveel minuten op de schommel heeft gezeten.

10. Het zijn echt geweldige mensen!

En ik wed dat je peuter dat ook is. Die van mij in ieder geval wel. Zie je, er is niks om je zorgen over te maken. Ze zijn nu, als peuter, al leuk en ze worden alleen maar leuker. Tuurlijk, die vieze toetjes, lieve woordjes en zachte kusjes zijn zo schattig… Oh wacht, nu word ik emotioneel omdat ik de jonge jaren van mijn tiener ga missen. Ik zal haar snel even vragen om een Latte voor me te gaan scoren bij de Starbucks voordat ik in tranen uitbarst.

Lees ook:

Je dochter voor het eerst ongesteld