Op mijn bucketlist: Goudzoeken

Al jaren staat er een item op mijn bucketlist: Goudzoeken (en natuurlijk het liefst ook vinden). Het is zeer waarschijnlijk dat ik dit binnenkort van mijn lijstje kan afstrepen, want we zijn serieus aan het overwegen deze zomer naar Zweden op vakantie te gaan. Je kunt daar namelijk heel goed goudzoeken! Bij Rolf Guldström in Ädelforst, in zuid Zweden kun je goud zeven in de rivierbedding van de rivier de Em. Leuk voor mij als volwassene, maar natuurlijk helemaal leuk voor mijn kinderen.

In Ädelfors en de omgeving is er al heel veel naar goud gezocht en gevonden, maar er ligt blijkbaar nog genoeg. Je gaat zelf aan de slag, maar de instructeurs leren je hoe je zelf het goud kunt zeven. Je kunt kiezen uit een workshop van 3 uur of een hele dag en na afloop krijg je een echt diploma.

Je hoeft natuurlijk niet alleen voor dat goudzoeken naar Zweden. Småland, een van de grootste provincies van Zweden, zou echt de moeite waard moeten zijn. De fantastische landschappen met bebost hoogland, enorme wouden en rivieren verdienen eigenlijk hun eigen plekje op mijn bucketlist.

Ik hou jullie op de hoogte, of hoewel… mocht ik veel goud vinden, dan zal ik waarschijnlijk een poosje niet schrijven, want dan ben ik op wereldreis met mijn gezin 😉

Wat staat er op jullie bucketlist?

Visited 176 times, 1 visit(s) today