Smarties in plaats van Rozijntjes

Ik ben een zogenaamde “loedermoeder” als het gaat om mijn kinderen en voeding. Al op jonge leeftijd kregen ze een lolly als ik aan het winkelen was zodat ze even een halfuurtje rustig bleven zitten en de rozijntjes werden al snel omgeruild naar leuke gekleurde Smarties. Ik was altijd van mening dat als je ze teveel dingen zou verbieden, het een soort van heilige graal zou worden en dat ze het daardoor juist nog meer wilden eten. Ik denk dat ik wel gelijk heb gehad, want wat blijkt, nu mijn kinderen wat groter zijn nemen ze liever een appel van de fruitschaal dan een snoepje uit de snoeptrommel. Ze vragen eigenlijk nooit om snoep en ik haal het eigenlijk nooit meer in huis (afgezien van die repen Tony Chocolonely dan hé).

Hoewel ik niet zo onder de infruitfingers - beide smaken-c6716455e84cc070665bbe5df405f074druk van de verhalen over slechte e-nummers, suiker is vergif en zoetstof is slecht, denk ik er de laatste tijd wel meer over na. Vooral nu mijn jongste op een leeftijd komt dat hij ook wel eens iets lekkers wil snoepen. Er zijn genoeg alternatieven waarmee ik hem blij kan maken zoals snackgroenten, fruit en noten. Maar ik wil hem ook wel eens gewoon echt lekker laten snoepen.

Ik las zojuist dat de Plus nu ook producten verkoopt uit het assortiment van Food2Smile. In het assortiment komen de vijf varianten Fruitfingers, Kandies, Twisters, Gummiebears en Colabottles. Het snoepgoed van Food2Smile bevat geen toegevoegde suiker en alleen natuurlijke kleurstoffen. Daardoor bevatten ze minder calorieën en zijn ze minder slecht voor de tanden en toch smaakt het lekker zoet. Helemaal verantwoord dus. 

Ik heb het snoepgoed nog niet uitgeprobeerd, maar ga het zeker eens kopen, dan kan ik mijn kindje toch lekker laten snoepen zonder dat ik me schuldig hoef te voelen tegenover de niet loedermoeders onder ons.

Update: we hebben ze geproefd en ze zijn in de smaak gevallen! De colaflesjes smaken precies als “de echte”, de appelsliertjes vond ik wat minder, maar mijn zoontje van 2 kon er niet van afblijven en de Kandies zijn lekkere zoete sabbelsnoepjes! Aanraders dus 🙂

Visited 196 times, 1 visit(s) today

Hoe maak je zelf babyvoeding?

Mijn dochter bleek allergisch voor koemelk en soja en toen we haar bijvoeding wilde geven moest dat dus heel voorzichtig. In de bekende potjes zaten vaak ...