Een peuter aan het eten krijgen

Avondeten met mijn peuter is een van de grootste uitdagingen van mijn moederschap. Het is wonderbaarlijk hoe hij iedere keer weer de innerlijke advocaat, onderhandelaar en soms dictator in me naar boven weet te halen. Het begon allemaal goed hoor, na 6 maanden borstvoeding zijn we direct begonnen met de “Rapley Methode“. Gewoon grote stukken aardappel en broccoli, niks pureren, lekker makkelijk dacht ik. Je zou toch denken dat na 3 kinderen je niet meer in die valkuilen zou trappen hé?! Meneer Rapley hoefde zeker nooit de keuken op te ruimen na het avondeten.

Dat Rapley’en ging uiteindelijk best goed, hij at alles zonder problemen. Tot hij 2 werd en hij besefte dat hij ook maar een dreumes is en de “ik ben twee en ik zeg nee” strategie kon toepassen. Vanaf dat moment was het gedaan met de relaxte maaltijden. Ik kreeg er niks meer in. In het begin dacht ik nog, het komt wel goed, niet pushen, gewoon afwachten. Maar nu is hij 3 en “hij eet het nog nie”.

Dit is een gesponsord artikel

Verse pastasauzen en curry’s

Ik kreeg van Albert Heijn de vraag of ik hun nieuwe verse pastasauzen en curry’s wilde proberen. In het persbericht over deze sauzen en curry’s stond het volgende:

Peuter moeilijke eterOnze klanten zoeken steeds vaker naar gezonde, verse en makkelijke producten gemaakt van pure ingrediënten. De nieuwe sauzen en soepen zitten boordevol groenten en kruiden, en vormen een goede aanvulling op een groenterijke maaltijd. Ook combineren ze perfect met andere verse ingrediënten. Door de grote variatie in smaken is er keuze voor iedereen.

Keuze voor iedereen? Zelfs voor mijn kieskeurige peuter die een flinterdun stukje ui van 3 meter afstand kan spotten? Yeah right! Albert zou eens moeten aanschuiven aan onze onderhandelingstafel zo rond 18:00 uur. Maar ik ben de beroerdste niet dus ik ga de uitdaging aan en ga proberen mijn zoontje een paar gezonde maaltijden met verse groenten voor te schotelen met behulp van de verse sausen en curry’s van Albert Heijn.

Uitdaging geaccepteerd!

Ik ga aan de slag met de pastasaus rode paprika- gedroogde tomaat en de verse curry bloemkool. Ik lees op het etiket dat er niks anders in zit dan groenten, kruiden en specerijen en geen toegevoegde suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen. Dat klink veelbelovend. Ik zou het me er natuurlijk makkelijk van af kunnen maken en gewoon de saus over blote pasta kunnen gooien. Dan krijgt  hij tenslotte ook een gezonde maaltijd binnen, maar ik besluit er toch iets meer werk van te maken. Dit is mijn recept met de verse pastasaus rode paprika- gedroogde tomaat:

Ingrediënten

 • AH Verse pastasaus rode paprika, gedroogde tomaat
 • Kipworstjes (mogen ook runderworstjes zijn)
 • Witte bonen
 • Pasta (ik gebruik een halfpak normale pasta en een half pak volkoren pasta)

Bereiding

Knip de worstjes aan beide zijden open en knijp de worst uit het velletje (want velletjes, dûh, dat kun je een beetje zichzelf respecterende peuter toch niet voorschotelen). Maak hiervan balletjes. Bak de balletjes goudbruin en gaar in een beetje olie. Voeg de uitgelekte witte bonen toe. Ik gebruik witte bonen mix uit zo’n zak van Hak. Je kunt er zelf nog wat extra verse groenten als courgette of boontjes aan toevoegen (als je wat extra groenten wilt verstoppen). Direct daarna voeg je de beker verse pastasaus rode paprika – gedroogde tomaat toe. Even de boel verwarmen en serveren met de spaghetti. Nog een beetje parmezaanse kaas erover, serveren met een lekkere salade en klaar!

De saus ziet er lekker uit en ruikt heerlijk naar rode paprika. Hij is mooi glad gepureerd en er zijn geen herkenbare stukken groenten te bekennen waar mijn kritische food recensent moeilijk over kan gaan doen. Ook de smaak is heerlijk. Ik herken duidelijk de paprika en de gedroogde tomaat in de saus.  Het had van mij ietsje zouter gemogen, maar dat kun je natuurlijk zelf naar smaak toevoegen.

Lees ook: Karen van Karenz.nl bedacht een heerlijk recept met de Curry Rode Paprika van Albert Heijn. 

Een bord vol verse groenten

En nu moment suprême… wat vindt Sam ervan? Hij stond tijdens het koken al kritisch te kijken waar ik mee bezig was. Dat belooft niet veel goeds dacht ik nog. Toen zijn bordje voor zijn neus stond en hij het eerste gehaktballetje met saus in zijn mond had leek alles even in slowmotion te gaan. Wordt het direct weer uitgespuugd of prikt hij nog een vorkje? Langzaam liet hij zijn vork zakken, Ik hóórde zijn smaakpapillen bijna giechelen, hij draaide zijn handje met vork om, bewoog hem richting zijn bord, en… hij schepte nog een volle schep spaghetti op zijn vork en schoof die linea recta in zijn mond. Yes, hij vindt het lekker!

De pastasauzen van Albert Heijn

Eindelijk een recept met veel groenten dat makkelijk klaar te maken is én ook daadwerkelijk gegeten wordt door mijn kinderen. Deze moeder is blij. En weet je wat me nog blijer maakt? Ik hoef nu niet drie keer per week hetzelfde voor te schotelen, er zijn namelijk 8 verschillende pastasauzen en curry’s:

 • AH Verse pastasaus tomaat, olijf
 • AH Verse pastasaus gele paprika, gegrilde groente
 • AH Verse pastasaus rode paprika, gedroogde tomaat
 • AH Verse pastasaus pompoen, chili
 • AH Verse curry rode paprika
 • AH Verse curry spinazie
 • AH Verse curry tikka masala maïs, gele paprika
 • AH Verse curry bloemkool

Per verpakking kan er een maaltijd worden klaargemaakt voor 3 tot 4 personen of 4 tot 5 personen als je naast kieskeurige eters ook nog eens kinderen hebt die weinig eten. De prijs van de curry’s en pastasauzen is € 2,99 en zijn te vinden in het schap met verse groenten.

Uitgelichte foto: shutterstock

Visited 54 times, 1 visit(s) today