Moeder bouwt een nieuwe badkamer

Badkamer renovatie

Zeven jaar wonen we alweer in dit huis. We hebben toen we er kwamen wonen direct de keuken aangepakt, en alles grondig geschilderd. Toen was de tijd en het budget op. Geen nieuwe badkamer voor ons. Nu zeven jaar later ben ik de bruine, jaren 70 badkamer echt wel spuugzat. Tijd voor iets nieuws, maar waar begin je en kan ik dat wel? Ik ging op onderzoek uit!

Nieuwe badkamer inrichten

Eerst eens nadenken wat ik wil in de badkamer. Ja een sauna, bubbelbad, inloopdouche, toilet, veel kastruimte, houten badkamermeubelen en zeker wel een turks stoombad. Helaas, mijn badkamer is van het formaatje postzegel. Dus ik zal moet schrappen in mijn wensen. Eens goed nadenken wat ik echt nodig heb en wat eventueel weg kan. Ik wil graag een bad, maar dan past er niet een losse douche in mijn badkamer. Dat wordt dan douchen in het bad. Als je dat echt erg vind zal je het bad moeten schrappen, maar ik vind het prima. Als het even kan willen we ook graag een toilet boven. Dit hebben we nu niet. Dat is met zindelijk wordende kindjes niet handig, ik wil echt die potjes weleens kwijt.

luxe badkamer

Dit gaat het hem niet worden 🙁

Zelf de badkamer doen of laten doen?

Oke, er is een idee wat we in de badkamer willen. Dan de volgende belangrijke vraag. Laten we de badkamer doen of doen we het zelf. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal op zie tegen het zelf doen. Mijn man is niet bepaald de handigste en ikzelf kan echt veel, maar tegelen heb ik bijvoorbeeld nog nooit gedaan. Toch is zelf doen helemaal niet mee zo moeilijk. Zo kun je bij de bouwmarkt, makkelijk alles kopen voor je badkamer. Dan kun je altijd nog een handige vriend of broer vragen om te komen helpen, dat scheelt al snel veel geld.

badkamer zelf renoveren

Keuzestress bij het kiezen van badkamermeubilair

Goed, er komt een bad, toilet, wat opbergruimte en een wastafel en mijn lieve broer helpt een handje. Dan begint het pas echt. Kiezen uit badkamer meubelen. Wat is er veel te krijgen, zoveel opties en uitvoeringen. Wat vind ik het heerlijk dat ik mijn badkamermeubelen gewoon online kan bekijken. Samen met manlief breng ik uren online door, zoekend naar het perfecte badkamermeubel. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen met 2 kinderen. Ik had toch echt niet graag door de winkel gelopen met twee altijd schattige, maar dan gillende, kinderen. Alleen ik of mijn man had ook gekund, maar voor de uitgave die je doet aan een badkamer is het toch wel fijn dat je samen een keuze kunt maken.

Badkamermeubel planner

Uiteindelijk is onze keuze gevallen op een mooi houten badkamermeubel. Wij houden van de prettige warme uitstraling van hout. We konden online de badkamermeubel planner gebruiken. Zo kan je helemaal je eigen meubel samenstellen en zien hoe het uiteindelijk wordt. Nadat ik ook in de winkel het meubel nog even bekeken had wist ik het zeker, dit moest hem worden. Een paar dagen later wilde ik online bestellen en wat een geluk, er ging ook nog eens 25% korting af bij Gamma. Dat was mooi meegenomen.

Tegels voor in de nieuwe badkamer

Ook de tegels bekeken we lekker op ons gemak online. Er is onwijs veel keuze in tegels en ook hier waren we wel weer een avondje zoet mee. Uiteindelijk kozen we er 1 die we mooi bij het houten badkamermeubel vonden passen. Natuurlijk is dat wel heel persoonlijk, iedereen heeft een andere smaak.

tegels badkamer

Badkamerrenovatie Tips

Tijdens het klussen heb ik echt wel eens verzucht waar we nu weer aan begonnen waren. Ik ken de uitspraak :”Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” wel, maar af en toe vroeg ik mij wel af hoe dan? Uiteindelijke bleken er online veel tips te vinden over het bouwen van een nieuw badkamermeubel, het aansluiten van een wastafel en zelfs het tegelen van de badkamer. Ook youtube was mijn nieuwe beste vriend en zo is het toch nog best goed gekomen.

Badkamer renovatie voltooid!

kind badkamer

Toen was het zover, na even flink ploeteren en afzien zonder douche, was de badkamer klaar. Beide dochters sprongen een gat in de lucht toen ze zagen dat we nu een echt groot bad hadden. Voorheen moesten ze het doen met een opvouwbaar badje. Ook de WC boven kon op groot gejuich rekenen. Mama kreeg een groot applaus van de kindjes en dook heerlijk relaxed in het bad. Moeders kunnen alles!

Foto’s “Badkamer renovatie“: Shutterstock

Visited 47 times, 1 visit(s) today