Ladybug 1 jaar

http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertje_lief-blog-mamablog-12.jpg

Het leek zo ver weg maar ons jongste meisje, onze ladybug, is alweer een heel jaar oud. Hoewel een 1-jarige op zijn of haar verjaardag net zo eet, drinkt, poept en slaapt als iedere andere dag, moeten wij van zo een eerste verjaardag altijd meer maken dan nodig is. Mannen hebben dat volgens mij niet zo, maar wij mama’s slaan door. Ik volgens mij nu ook… De afgelopen week was ik niet te stoppen.

http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertje_lief-blog-mamablog-10.jpg

7 dagen te gaan…

Ik wilde er niet aan denken maar ineens was het een week voor de verjaardag van de 3e, onze ladybug, the lady that bugs a lot ;). Ze is de hekkensluiter, mijn laatste baby, de laatste die geen kusjes en knuffels kan weigeren. Maar zij is ook het snelst van alle 3. 7 dagen voor haar verjaardag stond ik in de Action rood, zwarte versiering (de kleuren van een lieveheersbeestje) uit te kiezen en begon ik bijna te janken toen ik doorhad dat ze straks geen baby meer is. Dit was ook de dag dat ik mij voornam eindelijk de handgemaakte uitnodigingen te versturen. Niet aan toe gekomen. De middelste moest zwemmen en  daarna zou ik het doen, maar toen moesten ze eten, douchen en naar bed. Daar ging de planning dus. Gelukkig had ik iedereen al digitaal de datum doorgestuurd. Maar als klap op de vuurpijl wilde de kleine frummel ineens die dag staan. Missie niet gelukt.

http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertje_lief-blog-mamablog-12.jpg

6 dagen te gaan

moeders.nu ladybug 1 jaar verjaardag moedertje_lief blog mamablog 9Oh shit, ik heb geen taart besteld omdat ik in eerste instantie zelf wilde fröbelen. Niemand die nog tijd had voor mijn ladybug. Dus ik besloot te gaan voor Hema driptaarten omdat die advertentie non stop op Facebook in mijn tijdslijn langskomt. Maar wat las ik nou, superslechte recencies! Mijn droom aan diggelen. Niet lekker makkelijk ladybugs van fondant boetseren en erop plakken. Moest ik dan toch zelf aan de slag? Nope, geen tijd meer voor. De hele week staat al volgepland en het is al een wonder dat ik een paar uurtjes slaap krijg. Dan maar de Hema taart met foto. Wel red velvet want dan zat er tenminste rood op de taart. We moeten wel het thema doorzetten. Ook zoiets, waarom moeten wij dames altijd een thema eraan hangen? Kan het niet gewoon gezellig zijn? Maar dat denk ik nu achteraf, vorige week was ik er heilig van overtuigd, zij is een ladybug dus krijgt ze potverdorie nog an toe een lieveheersbeestje feestje!

moeders.nu ladybug 1 jaar verjaardag moedertje_lief blog mamablog 13 

5 dagen te gaan

Ze staat, die troela staat gewoon! Als eerste voor haar eerste verjaardag! Hoe durft ze zo snel te gaan??? Kan ze niet als die andere 2 zo bollie zijn dat ze constant omrolt, omvalt en dergelijke. Maar ja, hoera, ze staat, roep je dan trots. Van binnen kon ik wel janken, daar gaat ze, klonk Koen in mijn hoofd. Meer wil ik over die klotedag niet kwijt. Heeft alles verpest, dat staan! En daar komt ie, de dooddoener, het gaat zo snel!

4 dagen te gaan

Ze zegt haar eigen naam( ze heet Tagia en zegt Tashashashasha maar het komt in de buurt). Hoezee en screw this! Kan ze niet kappen met opgroeien?! Oh ja, de taart toch maar besteld en de uitnodigingen eindelijk verstuurd! Voor de zekerheid een WhatsApp groepje aangemaakt zodat iedereen weet hoe wat waar.

3 dagen te gaan

moeders.nu ladybug 1 jaar verjaardag moedertje_lief blog mamablog 16Totale paniek, wat moet ik nog allemaal doen? De lijst leek zo lang! Op papier en in mijn hoofd was het eenvoudig maar één ding liep helemaal mis, het cadeau. Ik had een loopfiets besteld die eerst als driewieler kan worden gebruikt en met een paar klikjes is het een tweewieler als je kleine wat groter is. Maar voor de rest wilde ik legpuzzels en simpele voorleesboekjes waarmee ze woordjes kan leren. Beide onvindbaar voor haar leeftijd. Ik was verbaasd door de hoeveelheid speelgoed met licht en geluid en het gebrek aan waar ik naar op zoek was. Uiteindelijk kwam ik op mijn eerste muziekinstrumenten. Geluid moet je zelf maken en geen geflits van lichtjes als je ergens op drukt. Maar dus geen legpuzzels en ook geen simpele voorleesboeken. Op meer dan dat kwam ik niet omdat ze een oudere broer en zus heeft die alles hebben.

 

2 dagen te gaan

Yes, de cadeau’s zijn allemaal binnen dus ik kan inpakken. Geen cadeaupapier. Zucht. Dan maar beginnen aan de uitdeelzakjes. Waar zijn die??? Dan maar verder met de handgemaakte versiering omdat ik onvoldoende rood- zwarte gevonden had. Hoe ik bij zelf versiering maken ben gekomen, is mij een raadsel. Ik denk dat ik wilde compenseren dat ik toch niet zelf haar taart zou bakken. De hoed maken was een kleine ramp op zich. Een tip, gebruik nooit super glue. Gewoon nooit doen. Vooral als je zo een kneus bent als ik die bijna duim en wijsvinger vastlijmt.

1 dag te gaan

De hele dag verliep rustig tot de kids op bed lagen. Snel versieren, nog een keer stofzuigen want er lag toch nog een kruimelbende onder de eettafel. Even dweilen. Cadeaus nog even inpakken met het rode papier wat ik op de valreep had gevonden. Oh nee, ik heb geen rood zwarte outfit voor het lieveheerstbeestje. Wat een ramp, zeiden Casper en Lisa toen. En ik zou een verjaardagsclip maken via Babytv. En ik zou een baby shark afspeellijst op Youtube maken, want daar is ze dol op. Leuk detail, haar volledige naam paste niet. Dan maar Lucill ;).

Uiteindelijk lag ik 3 uur in de ochtend uitgeteld op bed. Alles gelukt, maar ik had geen energie meer. En van alle dagen besloot de ladybug dat ze om 5 uur klaar wakker was. Happy birthday!

http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertjelief-11.jpg

En toen was ze één

De dag begon vroeg maar dat gaf niets. Het was hier thuis tot de middag feest. Diezelfde dag is haar tante ook jarig dus daar gingen wij in de avond naartoe om het feestje voort te zetten. Zo trots als een pauw was ik, in een weekje tijd had ik alles toch gered. Maar, zou zij niet hetzelfde hebben genoten zonder al die poespas? Vast wel. In ieder geval zag je dat ze genoot van alle aandacht en cadeaus. Het echte feestje was 3 dagen erna met vrienden en familie erbij en had ik ervan geleerd? Nope, ik deed het allemaal nog een keer maar dan in 3 dagen tijd maar nu met uitgebreide lunch (pasta, gevulde eitjes, fruithapjes, verschillende soorten limonade met fruit erin, kipkluifjes, groentesoep, uitdeelzakjes en nog zo veel meer ;). Oh ja die muts, die heeft ze maximaal 10 seconden op gehad.

http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertje_lief-blog-mamablog.jpg http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertje_lief-blog-mamablog-8.jpg http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertje_lief-blog-mamablog-2.jpg http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertje_lief-blog-mamablog-10.jpg http://moeders.nu/wp-content/uploads/2019/03/moeders.nu-ladybug-1-jaar-verjaardag-moedertje_lief-blog-mamablog-5.jpg

Op 1 april is de oudste jarig, zonder grap. Dus je weet wel waar ik de komende dagen zoet mee ben. Wat doe ik mezelf aan?

Ik deel mijn grappige en minder leuke momenten ook op InstagramTwitter en Facebook. Volg Moedertje_Lief en deel jouw avonturen ook met mij.

Visited 30 times, 1 visit(s) today