Luvion babyfoon Essential Limited Edition [review]

Luvion babyfoon

Ok, niet boos worden als je de trotse bezitter bent van een babyfoon of babymonitor. Voor ik zelf inzag dat ik behoefte had aan een babyfoon, met camera, vond ik het maar lui. Ik heb geen villa dus waarom zou ik er eentje aanschaffen?

Waarom een babyfoon aanschaffen?

Met 3 kids (zoon van 8 jaar, dochter van 4 jaar, muisje meisje van 5 maanden) zou ik geen stappenteller gebruiken. Je schrikt er zelf van hoeveel kilometers je aflegt. Hoewel lichamelijke beweging goed is, merkte ik deze zomer dat een deel van mijn gewandel, vooral van en naar de babykamer, overbodig was.

Hoewel ik van vrienden en vriendinnen vaak het advies kreeg een babyfoon met camera aan te schaffen deed ik dit bij de vorige 2 niet, iets met wat de boer niet kent. Ik motte er geen. Vond het een uiting van luiheid. Je kunt toch wel even de moeite nemen om te kijken bij je baby als je wat hoort? Maar herken je dit? Je staat in de tuin je was op te hangen en plots hoor je een geluidje. Is het de baby? Ja, nee, misschien, toch nog één keer goed luisteren, oei ik hoor niets, paniek ik ga toch even gluren.

Vervolgens loop je, noem het maar half rennend en struikelend over speelgoed van de oudste 2, richting de babykamer en wie ligt daar in dromenland?! Niets aan de hand dus, oh nee, nu schrikt ze wakker door mij. Zucht… Afgelopen zomer heb ik kilometers verspild door te controleren of mijn kleine baby van een paar maanden goed lag, waarom ze piepte in haar slaap, maar ook om te kijken of ze nog netjes onder haar deken lag. Het gemis van een babyfoon werd mij al gauw duidelijk.

Welke babymonitor raad ik aan

Babyfoons en babymonitors heb je tegenwoordig in alle geuren, kleuren en maten. Welke kies je dan? Om erachter te komen welke ik wilde, heb ik een lijst gemaakt van wat ik belangrijk vind.

 1. Met scherm. ik wil niet alleen geluiden horen want dan twijfel ik alsnog of er wat aan de hand is en ga ik gluren met het risico dat ik het kleine meisje wakker maak.
 2. Goed kwalitatief geluid. Ik wil niet hoeven nadenken, was het de baby of was het was anders.
 3. Makkelijk in gebruik en installatie. Ik ben geen technisch wonder.
 4. Makkelijk meenemen. Het is ook handig als ze uit logeren gaat of in de box ligt terwijl mams de was doet/ kookt terwijl zij speelt.
 5. Goed bereik. De middelste speelt sinds kort op het kleine hofje, net buiten mijn zicht. Als ik bij haar ga checken of alles nog goed gaat, slaapt de baby vaak. Ik maak haar dan toch wakker en neem haar mee. Het hofje is niet ver maar ik wil niet onderweg de melding krijgen dat ik buiten bereik ben.
 6. ’s Nachts bruikbaar. Anders moet ik er in de nacht misschien toch uit terwijl de baby wellicht even kreunt/ piept/ brabbelt in haar slaap.
 7. Selectie van Nederlands mogelijk. Ik lees en spreek Engels maar opa en oma, not so much.
 8. Veilige verbinding. Ik wil niet dat één of andere creep mee gluurt.

 

Luvion baby Essential Limited Edition

De bestverkochte babyfoon van Nederland is er nu in een prachtige limited editie. Deze wooden print past helemaal in iedere moderne babykamer met zijn natuurlijke look & feel. Vanzelfsprekend heeft ook deze Luvion een haarscherp beeld en geluid en werkelijk alle functies die je maar kan bedenken. Met zijn houten design staat deze babyfoon symbool voor de prachtige aarde en creëert een warme en tegelijkertijd trendy uitstraling die vrijwel met elke stijl leuk te combineren valt.

Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis

Ik hoefde niet lang te speuren en kwam uit bij een babymonitor die nog net geen kopje koffie in de morgen klaar zet, de Luvion baby Essential Limited Edition. Deze handige babyfoon met camera heeft fantastische opties, zoals het afspelen van slaapliedjes, het geeft de kamertemperatuur aan, je kunt het volume aanpassen, maar het allermooiste is nog wel de “talkback function”. Hoe grappig is het om de reactie van je kleintje te zien als dat gekke apparaat ineens terugpraat?!

Luvion Babyfoon

Een babyfoon is geen babysitter

Wat ik er wel bij moet zeggen, maar dat geldt voor iedere babyfoon/ babymonitor. Jij bent de ouder/ oppas. Een babymonitor als de Luvion baby Essential Limited Edition is geen babysitter!!!  Ik controleer zelf nog steeds af en toe of alles goed gaat met de kleine hummel. Het is ook fijn om te zien hoe vredig zo een klein dingetje erbij kan liggen, bolle armpjes omhoog, tevreden lachje, relax mode on. Fantastisch om te zien dus dat blijf ik lekker doen. Ik heb trouwens nog een bijkomstig voordeel ontdekt. Als de baby samen met de oudste 2 in de woonkamer is en de grote broer en zus hebben mot, weet mams meteen wie begon, wie vals speelt met spelletjes, wie stout doet. In other words, big mother is watching you, all of you. Mwuahahahahahahahhah (evil laugh?)

Luvion baby Essential Limited Edition en het milieu

Voor mij was het duurzame element van belang. De babyfoon, van Luvion, met “wooden look” is trending, omdat deze Limited Edition gemaakt is van duurzaam, gerecyclede materialen. Voor alle eco mama’s en papa’s een voordeel wat je over de streep kan trekken. Mijn oudste 2 zitten op een “groene school” waar zij leren wat zij zelf kunnen doen om het milieu minder te belasten. Zij zijn trots dat wij nu ook hebben gekozen voor een duurzaam systeem. Alle kleine beetjes helpen. En niet dat het mij veel uitmaakt, ik vind het belangrijk dat de baby veilig is, maar deze babymonitor ziet er door de “wooden look” ook keigaaf uit!

Belangrijk voordeel van de Luvion baby Essential Limited Edition: je krijgt er 2 laders bij zodat je zowel de baby unit als de parent unit tegelijkertijd op kunt laden. Zo is er nooit eentje leeg, behalve als je ze zelf vergeet op te laden uiteraard.Luvion babyfoon

Nadelen van de Luvion baby Essential Limited Edition: de parent unit is niet waterbestendig. Het is ook fijn om onder de douche te staan en niet bij elk piepje eronder vandaan te hoeven springen. Misschien iets voor in de toekomst?
Daarnaast had ik eigenlijk gewild dat er in de camera ook een batterij zat. Nu moet ik de camera altijd plaatsen in de buurt van een stroompunt. Wat wel handig is, de camera draait makkelijk in alle richtingen en je kunt inzoomen. De noodzaak van een stroompunt valt dus te overzien. Je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om een geschikte plek voor de camera te vinden.

Alle specificaties van Luvion Essentialop een rijtje:

 • Sluit tot 4 camera’s aan op de babymonitor (losse camera’s zijn apart verkrijgbaar)
 • Kamertemperatuur weergave: Houd de temperatuur in de babykamer in de gaten
 • Babytimer: stel de voedings– of slaaptijden in op de babyfoon
 • Digitale zoomfunctie: Inzoomen op het babybedje
 • Terugspreekfunctie: Praat tegen je baby via de babyfoon
 • Slaapliedjes: Met de 3 slaapliedjes valt je kindje zo in slaap

Nachtzicht: Bekijk je kindje ook in donker

Het kleuren beeldscherm is maar liefst 3,5 inch groot en de houten look babyfoon heeft zeer veel functies. Zoals je vanLuviongewend bent kun je ook op deze babyfoon extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

Gecodeerd signaal zorgt voor een 100% volledige veilige en storingsvrije connectie
Bereik tot 250m onder optimale omstandigheden (open veld)

 • Automatisch gekozen kanaal voor een constante beeld kwaliteit
 • De ouderunit is voorzien van een oplaadbare Lithium batterij
 • De camera is in vrijwel iedere richting te draaien en monteren
 • Nachtzicht wordt automatisch ingeschakeld. Nachtzicht tot 5 meter
 • Eenvoudig in te stellen volume en gevoeligheid
 • Geluidsindicatie door led-lampjes
 • Eenvoudig en snel te installeren
 • Batterijen-leeg waarschuwing
 • Buiten-bereik waarschuwing
 • Ontwikkeld in Nederland
 • VOX functie activeert de babyfoon bij geluid

Ik deel mijn grappige en minder leuke momenten ook op InstagramTwitter en Facebook. Volg Moedertje_Lief en deel jouw avonturen ook met mij.

 

Visited 30 times, 1 visit(s) today