Oeps, loedermoedermomentje…

kind moet een bril

Ik had een loedermoedermomentje twee weken geleden waar je echt wel even “oeps” voor kunt roepen! Het begon allemaal vorig jaar al. Het vriendje van mijn zoontje kreeg een bril. Helemaal trots kwam hij op de school en alle kinderen stonden het nieuwe item op zijn neus te bewonderen. Ook mijn zoontje was helemaal onder de indruk. Twee weken later kwam mijn zoontje thuis met de boodschap:

“Mam, ik denk dat ik ook een bril moet”. 

Hm, ja hoor, dacht ik. Het zal wel. Maar goed, na ruim een maand zeuren toch maar even naar de opticien om even zijn ogen na te laten kijken. Na het uitgebreide onderzoek zei de opticien “Ik heb denk ik de oplossing voor je!” Hij liep naar de vitrine en pakte er een bril met gewoon vensterglas uit en zette deze bij mijn zoon op zijn neus. “JA!” zei hij “Nu zie ik alles goed”.

Uhuh.. met het schaamrood op mijn wangen betaalde ik de opticien en haastte me de winkel uit. We hebben het er niet meer over gehad.

Tot een paar maanden geleden. Ik was op de site van Edel-Optics een nieuwe zonnebril op sterkte aan het uitzoeken voor onze wintersport vakantie. Mijn zoontje zat gezellig mee te kijken en zei: “Mama, ik denk dat ik toch écht ook een bril nodig heb hoor. Ik kan de ondertiteling op de TV niet lezen en tijdens de les kan ik niet volgen wat de juf op het bord aanwijst”.

“Daar gaan we weer” dacht ik en negeerde zijn opmerking een beetje.

Maar hij bleef het er over hebben. Heel demonstratief ging hij voor de TV staan om te laten zien dat hij de ondertiteling niet kon lezen. Iedere keer zei ik; “joh, het valt wel mee. Je moet niet zoveel op je Ipad spelen, dan gaat het vast beter”.

Tijdens het 10 minuten gesprek met de juf vroeg de juf of het niet verstandig was om zijn ogen eens te laten testen omdat hij ook bij haar had aangegeven dat hij het bord niet kon lezen. Nou ja, toen kon ik er natuurlijk niet meer omheen. 3 maanden nadat hij voor het eerste klaagde (of eigenlijk voor de tweede keer) zijn we toch maar weer eens naar de opticien gegaan.

En wat blijkt… -1,75 aan beide ogen! Oeps…

Of zijn ogen zijn in een jaar tijd flink achteruit gegaan óf vorig jaar hebben ze de test niet goed gedaan. Ik ga maar uit van het eerste. Maar goed, hij kreeg een leuk brilletje die hem geweldig staat. De eerste keer dat hij hem op had en naar buiten ging keek hij vol verbazing naar de bomen en de wolken “Ohhh mama, kijk eens die takjes en die blaadjes” en “Kijk nou, die wolken, wat mooi”.

Die arme jongen heeft waarschijnlijk echt héél lang heel slecht kunnen zien, en dan heeft ie een loedermoeder die hem niet serieus neemt. Gelukkig was hij helemaal trots op zijn nieuwe bril en waren de kinderen in zijn klas ook erg onder de indruk van het kunstwerk op zijn neus.

Nog meer leuks lezen?

Douchestoel: ideaal voor de zwangerschap en daarna

Zwanger zijn is fantastisch. Althans, als je geen last hebt van lichamelijke ongemakken en je vrolijk bovenop je roze wolk zit. Helaas ging het bij mij de tweede keer niet zo vlot. Ik kreeg al snel last van mijn bekken en ook mijn rug had het zwaar te verduren. En omdat ik op een gegeven moment wel echt topzwaar was, was douchen een hele opgave. Ik ging op zoek naar een hulpmiddel waarmee ik veilig kon douchen: de douchestoel. Een douchestoel? Ik ben toch geen 80?! Och, wat had ik het zwaar met het accepteren dat mijn lijf me enorm […]

0 comments

Leuke én leerzame bordspellen voor deze zomer

Jong geleerd is oud gedaan, moeten mijn ouders hebben gedacht. Ieder jaar als wij op vakantie gingen met de caravan, was er een heel kastje volgepropt met zoveel mogelijk spelletjes. Het was (en is nog steeds overigens) vaste prik om ’s avonds als het donker werd op de camping nog even met z’n vieren een spel te spelen. We leerden al vroeg Yahtzee en Tienduizenden, maar ook speelden we graag bordspellen zoals Monopoly, Scrabble en Levensweg. Overigens is de nieuwe campingfavoriet het Keezenspel, waarbij je met kaarten een soort Mens Erger Je Niet bord bespeelt.  Welke bordspellen je echt eens […]

0 comments

Schade door kinderen verzekeren

Wie kinderen heeft, weet dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Veel ouders denken er bewust over na wanneer de juiste tijd is om die nieuwe dure designbank te kopen. Heel verstandig, want kinderen spelen veel en moeten nog veel leren voor wat betreft voorzichtigheid. Veel ouders weten niet precies hoe het zit met vergoeding van schadekosten. Zo zijn ouders in juridische zin aansprakelijk voor schade veroorzaakt door hun (minderjarige) kinderen. Maar wat als het je eigen spullen zijn die sneuvelen? Welke verzekeringen dekken schade die door kinderen is aangericht? Bij een ander Het is natuurlijk hartstikke vervelend als […]

0 comments

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

glam goo pakketten review

Glam Goo Review [slijm maken]

Een poosje geleden schreef waarom ik een hekel heb aan slijm. Ik kreeg veel bijval van jullie, blijkbaar is het toch een dingetje onder moeders. ...