Oeps, loedermoedermomentje…

kind moet een bril

Ik had een loedermoedermomentje twee weken geleden waar je echt wel even “oeps” voor kunt roepen! Het begon allemaal vorig jaar al. Het vriendje van mijn zoontje kreeg een bril. Helemaal trots kwam hij op de school en alle kinderen stonden het nieuwe item op zijn neus te bewonderen. Ook mijn zoontje was helemaal onder de indruk. Twee weken later kwam mijn zoontje thuis met de boodschap:

“Mam, ik denk dat ik ook een bril moet”. 

Hm, ja hoor, dacht ik. Het zal wel. Maar goed, na ruim een maand zeuren toch maar even naar de opticien om even zijn ogen na te laten kijken. Na het uitgebreide onderzoek zei de opticien “Ik heb denk ik de oplossing voor je!” Hij liep naar de vitrine en pakte er een bril met gewoon vensterglas uit en zette deze bij mijn zoon op zijn neus. “JA!” zei hij “Nu zie ik alles goed”.

Uhuh.. met het schaamrood op mijn wangen betaalde ik de opticien en haastte me de winkel uit. We hebben het er niet meer over gehad.

Tot een paar maanden geleden. Ik was op de site van Edel-Optics een nieuwe zonnebril op sterkte aan het uitzoeken voor onze wintersport vakantie. Mijn zoontje zat gezellig mee te kijken en zei: “Mama, ik denk dat ik toch écht ook een bril nodig heb hoor. Ik kan de ondertiteling op de TV niet lezen en tijdens de les kan ik niet volgen wat de juf op het bord aanwijst”.

“Daar gaan we weer” dacht ik en negeerde zijn opmerking een beetje.

Maar hij bleef het er over hebben. Heel demonstratief ging hij voor de TV staan om te laten zien dat hij de ondertiteling niet kon lezen. Iedere keer zei ik; “joh, het valt wel mee. Je moet niet zoveel op je Ipad spelen, dan gaat het vast beter”.

Tijdens het 10 minuten gesprek met de juf vroeg de juf of het niet verstandig was om zijn ogen eens te laten testen omdat hij ook bij haar had aangegeven dat hij het bord niet kon lezen. Nou ja, toen kon ik er natuurlijk niet meer omheen. 3 maanden nadat hij voor het eerste klaagde (of eigenlijk voor de tweede keer) zijn we toch maar weer eens naar de opticien gegaan.

En wat blijkt… -1,75 aan beide ogen! Oeps…

Of zijn ogen zijn in een jaar tijd flink achteruit gegaan óf vorig jaar hebben ze de test niet goed gedaan. Ik ga maar uit van het eerste. Maar goed, hij kreeg een leuk brilletje die hem geweldig staat. De eerste keer dat hij hem op had en naar buiten ging keek hij vol verbazing naar de bomen en de wolken “Ohhh mama, kijk eens die takjes en die blaadjes” en “Kijk nou, die wolken, wat mooi”.

Die arme jongen heeft waarschijnlijk echt héél lang heel slecht kunnen zien, en dan heeft ie een loedermoeder die hem niet serieus neemt. Gelukkig was hij helemaal trots op zijn nieuwe bril en waren de kinderen in zijn klas ook erg onder de indruk van het kunstwerk op zijn neus.

Nog meer leuks lezen?

tastea thee ritueel

Een theeritueel, hoe doe je dat en waarom

Ik drink al thee sinds in me kan herinneren. Vroeger al, melk, water of thee, dat was alles wat ik dronk. Nog steeds hou ik niet van koffie, frisdrank of alchol.  Thee maakt al jaren deel uit van van mijn dagelijkse routines. Wakker worden en mijn dag beginnen? Thee. Even tot rust komen na een lange schooldag? Thee. Nu, tijdens het werk zodat ik er weer even tegenaan kan? Je raadt het al, thee! Mijn moeder was ook een geboren en getogen theefanaat en die enthousiasme heeft ze aan mij doorgegeven. Als ik haar om advies vroeg of als ik […]

Hoe ga je om met kleedgeld?

Zoals al eerder aangegeven, gaat de financiële opvoeding van je kind stapsgewijs. Is het eerst een heitje voor een klein karweitje en de start met zakgeld, rond het twaalfde levensjaar, net iets voordat je kind naar de middelbare school zal gaan, breekt een nieuwe fase aan op het gebied van financiën. Je kind heeft zich een eigen smaak ontwikkeld qua kleding en schoenen, dat jij met nieuwe dingetjes thuis komt is al lang passe. Het wordt tijd dat pa en ma de knip ook trekken voor kleedgeld. Voordat je het eerste bedrag aan kleedgeld overmaakt, is de noodzaak er een begroting te maken met je kind. […]

slaapkamer inspiratie

Hoe creëer je de perfecte slaapkamer?

De slaapkamer is een ontzettende belangrijke plek in je huis. Wil je jouw slaapkamer opknappen en een nieuwe inrichting geven? Lees verder voor de leukste slaapkamer ideeën en tips hoe jij jouw slaapkamer een frisse nieuwe look geeft. Maak een comfortabele plek Wil je jouw slaapkamer opnieuw inrichten? Dan zijn er een paar dingen om goed te onthouden. Een slaapkamer moet ontspanning en comfort uitstralen. Door een rustige sfeervolle omgeving te creëren, slaap je langer en beter. Kies voor een fijne vloer, gladde muren en mooie rustige kleur en zorg dat er niet teveel onnodige spullen in je slaapkamer staan. […]

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Top 10 Sinterklaas cadeau’s

We hebben al een paar mooie Sinterklaas verlanglijstjes voor jullie gemaakt de afgelopen weken met daarin óns favoriete speelgoed. Maar ieder jaar zijn er weer ...