Oeps, loedermoedermomentje…

kind moet een bril

Ik had een loedermoedermomentje twee weken geleden waar je echt wel even “oeps” voor kunt roepen! Het begon allemaal vorig jaar al. Het vriendje van mijn zoontje kreeg een bril. Helemaal trots kwam hij op de school en alle kinderen stonden het nieuwe item op zijn neus te bewonderen. Ook mijn zoontje was helemaal onder de indruk. Twee weken later kwam mijn zoontje thuis met de boodschap:

“Mam, ik denk dat ik ook een bril moet”. 

Hm, ja hoor, dacht ik. Het zal wel. Maar goed, na ruim een maand zeuren toch maar even naar de opticien om even zijn ogen na te laten kijken. Na het uitgebreide onderzoek zei de opticien “Ik heb denk ik de oplossing voor je!” Hij liep naar de vitrine en pakte er een bril met gewoon vensterglas uit en zette deze bij mijn zoon op zijn neus. “JA!” zei hij “Nu zie ik alles goed”.

Uhuh.. met het schaamrood op mijn wangen betaalde ik de opticien en haastte me de winkel uit. We hebben het er niet meer over gehad.

Tot een paar maanden geleden. Ik was op de site van Edel-Optics een nieuwe zonnebril op sterkte aan het uitzoeken voor onze wintersport vakantie. Mijn zoontje zat gezellig mee te kijken en zei: “Mama, ik denk dat ik toch écht ook een bril nodig heb hoor. Ik kan de ondertiteling op de TV niet lezen en tijdens de les kan ik niet volgen wat de juf op het bord aanwijst”.

“Daar gaan we weer” dacht ik en negeerde zijn opmerking een beetje.

Maar hij bleef het er over hebben. Heel demonstratief ging hij voor de TV staan om te laten zien dat hij de ondertiteling niet kon lezen. Iedere keer zei ik; “joh, het valt wel mee. Je moet niet zoveel op je Ipad spelen, dan gaat het vast beter”.

Tijdens het 10 minuten gesprek met de juf vroeg de juf of het niet verstandig was om zijn ogen eens te laten testen omdat hij ook bij haar had aangegeven dat hij het bord niet kon lezen. Nou ja, toen kon ik er natuurlijk niet meer omheen. 3 maanden nadat hij voor het eerste klaagde (of eigenlijk voor de tweede keer) zijn we toch maar weer eens naar de opticien gegaan.

En wat blijkt… -1,75 aan beide ogen! Oeps…

Of zijn ogen zijn in een jaar tijd flink achteruit gegaan óf vorig jaar hebben ze de test niet goed gedaan. Ik ga maar uit van het eerste. Maar goed, hij kreeg een leuk brilletje die hem geweldig staat. De eerste keer dat hij hem op had en naar buiten ging keek hij vol verbazing naar de bomen en de wolken “Ohhh mama, kijk eens die takjes en die blaadjes” en “Kijk nou, die wolken, wat mooi”.

Die arme jongen heeft waarschijnlijk echt héél lang heel slecht kunnen zien, en dan heeft ie een loedermoeder die hem niet serieus neemt. Gelukkig was hij helemaal trots op zijn nieuwe bril en waren de kinderen in zijn klas ook erg onder de indruk van het kunstwerk op zijn neus.

Nog meer leuks lezen?

Surprise

45 x Surprise Inspiratie [niet de standaard dingen]

Sinterklaas: wat voor je kinderen één groot feest is, kan jou als moeder een hoop stress bezorgen. De intocht is nog niet geweest, of jij buigt je over de vraag ‘wahat er i-i-in hun schoehoentje moet’. Je oudste zeurt om papier-maché voor zijn surprise. De jongste heeft bijna alles uit het speelgoedboek van Bart Smit op zijn verlanglijst gezet. Ouders, schoonouders, cadeaus, gedichten, de financiën en Sinterklaasbijeenkomsten op het werk en de voetbalclub? Wordt het je een beetje teveel? Geen nood, met één ding kunnen we je helpen: Heel veel Surprise Inspiratie! Via: https://www.bricoblog.eu/reciclado-creativo-de-carton/ https://www.pipoos.com/inspiraties/surprise-flamingo/ Via: https://craftgawker.com/post/2016/08/25/95415/ Via: http://www.interieurinspiratie.nl/sinterklaassurprise-maken/#.W-vaHpNKhPY Via: https://www.knutselidee.nl/sint/toiletpot3.jpg Via: http://ohhappyday.com/2017/07/like-button-pinata/ Via: http://ohhappyday.com/2017/07/like-button-pinata/ Via: http://ohhappyday.com/2017/07/like-button-pinata/ Via: http://ohhappyday.com/2017/07/like-button-pinata/ Via: http://teregalounaidea.com/diy/18-pinatas-diy-para-decorar-tu-fiesta/ […]

0 comments

Hoe overleef ik Sinterklaas

Pepernoten, marsepein en chocola. Vanaf september al, kijken de Sinterklaaslekkernijen me verleidelijk aan vanaf de schappen. ‘Koop mij en eet me op’, smeken de ‘nieuwe’ truffelpepernoten van Albert Heijn. ‘Mam, wil je kruidnootjes kopen’, jengelen de kinderen. Voordat je het weet ben je vóór 5 december al drie kilo aangekomen. Jou neemt de Sint in elk geval niet meer mee in de zak naar Spanje. Hoe zorg je er als moeder voor, dat jij en je hele gezin in december geen kilo’s aankomen. Snoep bewust Ken je dat? Je rukt een kilozak kruidnoten open en een paar uur later is […]

0 comments
do it herself

Do-it-Herselfen

Een poosje geleden haalde ik het in mijn hoofd dat de slaapkamers van de kinderen eens een make-over moesten krijgen. Likje verf op de muur, plankjes in de hoek, nieuwe Ikea kastjes naast het bed. Allemaal vrij eenvoudige klusjes. Mijn man zag de bui al hangen en riep meteen dat hij geen tijd had. Normaal gesproken zou het hele avontuur daar een vroegtijdige dood gestorven zijn, maar dit keer niet. Dit keer besloot ik dat ik het wel zelf kon regelen. Hoe moeilijk kan het zijn, toch? Zelf klussen in huis Het ging allemaal eigenlijk erg goed. Het eindresultaat zag […]

0 comments

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Hoe kies je een moederfiets

Mijn fiets was al jaren heel wiebelig en toen ik zwanger was van mijn dochter wist ik het zeker, er moest een moederfiets komen. Dan kan ...