Hoe een échte moeder een luier verschoont

luier verschonen

Het verschonen van een luier is, gelukkig maar, geen hogere wiskunde. Althans, dat vind wij, moeders. Maar we hebben het natuurlijk allemaal moeten leren en geef toe, dat ging bij jou ook niet zonder slag of stoot.

De eerste luier

De eerste luier van mijn peutermeisje werd door haar papa omgedaan. Met behulp van de verpleegster, dat dan weer wel. Ik lag nog bij te komen in het ziekenhuisbed met een verloskundige tussen mijn benen die het hele zooitje daar beneden weer een beetje toonbaar probeerde te maken met naald en draad. Nog onder invloed van mijn ruggenprik en onder de indruk van wat er nu net allemaal met me was gebeurd, ik had verdorie gewoon even een kind op de wereld gezet, werd er aan de andere kant van de ziekenhuiskamer mijn kleine meisje gewassen, gestreken en keurig gemaakt voor het eerste bezoek.

Alles voor de verzorging van je baby

Met een baby moet je billendoekjes in huis hebben. Billendoekjes reinigen en verzorgen de billetjes van je baby. Merken zoals Zwitsal, Neutral en Pampers bieden billendoekjes aan. Voor iedere baby is een ander type billendoekje geschikt.

logo's baby

Zo zijn er speciale sensitive billendoekjes voor baby’s met een gevoelige huid. Deze doekjes bevatten geen parfum, parabenen of kleurstoffen. Ook zijn er biologisch afbreekbare billendoekjes beschikbaar. Daarnaast zijn er voordeelverpakkingen te krijgen.

Koop het makkelijk online!

Verzuipen in je luier

Mijn peutermeisje was bij de geboorte echt een klein guppie. Nog geen drie kilo. En ze verzoop in het kledingsetje maatje 50 dat we als eerste pakje hadden meegenomen. Ook verzoop ze in die eerste luier maatje 0. Ah gossie, zo’n klein roze wezentje, en dan, voor mijn gevoel, een luier tot onder de oksels. En daar doe je natuurlijk niet zoveel aan, behalve wachten tot ze wat groeit.

Luier-verschoonles

Mijn kraamverzorgster, mijn rots in de branding, deed me thuis voor hoe ik een luier moest verwisselen bij zo’n klein mensje. Ik had links en rechts heus wel eens een luier verschoond bij de kids van vrienden, maar nog nooit bij zo’n klein hummeltje. Waar ik mijn kind amper vast durfde te pakken uit angst dat ik haar botten spontaan zou breken, deed zij het met zoveel gemak dat ik er direct jaloers op was. Ze legde me uit dat je beter niet de beentje omhoog kunt tillen in verband met de heupjes, en het kindje beter heen en weer kon rollen. Gewapend met de geleerde lessen, kwam ik de nachten door en ook na het vertrek van de kraamverzorgster verzag ik mijn dochter zonder al te veel moeite van een nieuwe billenverpakking.

Spuitluiers

Alles ging goed en wel en ik voelde me heel wat totdat de magische 4 maanden grens werd bereikt en de vaste hapjes naar binnen werden gewerkt. De simpele plas- of poepluier verdween en we werden getrakteerd op ware spuitpoepkunstwerken. Ik kan je vertellen, in die tijd werd ik aandeelhouder van een grote landelijke drogisterij-keten alleen al door mijn aanschaf van megadozen billendoekjes en megapakken luiers.

Zure luiers

En toen kwamen de tandjes. De hel. De spuitluiers die ik hiervoor had gezien verbleekten bij de exemplaren die we nu onder onze neus kregen. Het leek wel alsof dit het enige was wat mijn kind nog kon produceren. Regelmatig riep ik om hulptroepen na de zoveelste poepexplosie waarbij echt alles onder zat. De luier, romper, pyjama, de slaapzak, het bed en bij tijden zelfs de muren.
Echte zure luiers hebben we hier gelukkig niet gehad. Mijn kind heeft gelukkig geen tere billetjes en ons zijn de kapotte plekken gelukkig bespaard gebleven. Af en toe een flinke lik sudocreme en ons meisje kon er weer tegenaan. In tegenstelling tot de verhalen van mijn vriendinnen, die hun kids maar van ellende in hun blote billetjes lieten lopen zodat de kapotte plekken weer een beetje aan de lucht konden helen.

Tips en trucs

Van vriendinnen leerde ik natuurlijk ook de tips en trucs die hoorden bij het verschonen van een luier. Bij de jongetjes leg je een doekje bovenop zijn piemeltje, zodat je niet met een prachtig boogje wordt ondergeplast. Geef je kind iets in zijn handen als je een luier verschoont zodat het afgeleid is en jij je gang kunt gaan. Leg de nieuwe luier onder de oude luier voordat je die openmaakt, zodat je commode, bank of eettafel niet ondergeplast worden als jij net de luier weghaalt en er toch ineens wat begint te lopen. Check ALTIJD of de randjes van de luier goed zitten en nog wel de meest belangrijke: ga nooit of te nimmer de deur uit zonder luiers. Je zal keihard worden bestraft. Karma is nou eenmaal een bitch.

Zonder luier

Wij zijn er voorlopig nog niet maar er gaat natuurlijk een moment komen dat er hier ook zonder luier gelopen gaat worden. Zindelijkheid staat nog op het to-do-lijstje van dit jaar maar tot die tijd blijf ik vrolijk en lali’s, lui-jres en de natte’s, vieze’s, en bah-bah’s verschonen.

Nog meer leuks lezen?

Europa-park Rust: Leukste uitje over de grens

Het ene moment weet je niet wat te doen in de meivakantie en dan ben je plots onverwachts naar Europa-park in Rust, Duitsland. Nou klinkt dat heel RUSTgevend, maar denk aan een groot pretpark, 3 kids (1, 4 en 9 jaar) en 3 dagen fun, fun en nog eens fun. Ik hijg nog steeds uit, de zweethandjes raak ik maar niet kwijt maar wow, wat een top short stay hebben wij beleefd in het leukste pretpark van Europa! De Duitse potjes en de enge borden Als je een reistijd hebt van minimaal 6,5 uur met de auto, dan klaagt de […]

0 comments
orgasme lelo

Beste standje voor een orgasme [winactie]

Wist jij dat de meest effectieve positie om een orgasme te krijgen doggy style is? Nou, wij dus ook niet… Wij zijn heel wat wijzer geworden uit de orgasme enquête van LELO. Deze enquête werd beantwoord door 5000 deelnemers van over de hele wereld en de resultaten laten een aantal interessante details over klaarkomen zien. De maand mei staat in het teken van het orgasme. Om in deze maand extra aandacht te geven aan het orgasme heeft LELO een enquête uitgevoerd en de uitkomsten en details delen we graag met jullie. Ben je er klaar voor? Hoe vaak bereik jij een orgasme? De LELO enquête onthult […]

0 comments
energie proefjes citroen

Kinderen bewustmaken van werking energie met deze leuke proefjes

Kinderen barsten van de energie. Super nieuwsgierig willen ze weten hoe iets werkt of in elkaar steekt. Dat is mooi, want dat helpt ze bij het leren van nieuwe dingen. Zo kun je kinderen al op jonge leeftijd iets leren over energie en het gebruik en het besparen ervan. Als zij iets zuiniger met energie omgaan, is dat goed voor hun toekomstige wereld en jouw hedendaagse portemonnee. Op wat voor leuke manieren kun je de kinderen wat leren over energie en over hoeveel je hier in huis eigenlijk van verbruikt? 1. Lichtgevende citroenen Benodigdheden: 3 citroenen 3 spijkers (gegalvaniseerd) 4 […]

0 comments

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock