Hoe een échte moeder een luier verschoont

luier verschonen

Het verschonen van een luier is, gelukkig maar, geen hogere wiskunde. Althans, dat vind wij, moeders. Maar we hebben het natuurlijk allemaal moeten leren en geef toe, dat ging bij jou ook niet zonder slag of stoot.

De eerste luier

De eerste luier van mijn peutermeisje werd door haar papa omgedaan. Met behulp van de verpleegster, dat dan weer wel. Ik lag nog bij te komen in het ziekenhuisbed met een verloskundige tussen mijn benen die het hele zooitje daar beneden weer een beetje toonbaar probeerde te maken met naald en draad. Nog onder invloed van mijn ruggenprik en onder de indruk van wat er nu net allemaal met me was gebeurd, ik had verdorie gewoon even een kind op de wereld gezet, werd er aan de andere kant van de ziekenhuiskamer mijn kleine meisje gewassen, gestreken en keurig gemaakt voor het eerste bezoek.

Alles voor de verzorging van je baby

Met een baby moet je billendoekjes in huis hebben. Billendoekjes reinigen en verzorgen de billetjes van je baby. Merken zoals Zwitsal, Neutral en Pampers bieden billendoekjes aan. Voor iedere baby is een ander type billendoekje geschikt.

logo's baby

Zo zijn er speciale sensitive billendoekjes voor baby’s met een gevoelige huid. Deze doekjes bevatten geen parfum, parabenen of kleurstoffen. Ook zijn er biologisch afbreekbare billendoekjes beschikbaar. Daarnaast zijn er voordeelverpakkingen te krijgen.

Koop het makkelijk online!

Verzuipen in je luier

Mijn peutermeisje was bij de geboorte echt een klein guppie. Nog geen drie kilo. En ze verzoop in het kledingsetje maatje 50 dat we als eerste pakje hadden meegenomen. Ook verzoop ze in die eerste luier maatje 0. Ah gossie, zo’n klein roze wezentje, en dan, voor mijn gevoel, een luier tot onder de oksels. En daar doe je natuurlijk niet zoveel aan, behalve wachten tot ze wat groeit.

Luier-verschoonles

Mijn kraamverzorgster, mijn rots in de branding, deed me thuis voor hoe ik een luier moest verwisselen bij zo’n klein mensje. Ik had links en rechts heus wel eens een luier verschoond bij de kids van vrienden, maar nog nooit bij zo’n klein hummeltje. Waar ik mijn kind amper vast durfde te pakken uit angst dat ik haar botten spontaan zou breken, deed zij het met zoveel gemak dat ik er direct jaloers op was. Ze legde me uit dat je beter niet de beentje omhoog kunt tillen in verband met de heupjes, en het kindje beter heen en weer kon rollen. Gewapend met de geleerde lessen, kwam ik de nachten door en ook na het vertrek van de kraamverzorgster verzag ik mijn dochter zonder al te veel moeite van een nieuwe billenverpakking.

Spuitluiers

Alles ging goed en wel en ik voelde me heel wat totdat de magische 4 maanden grens werd bereikt en de vaste hapjes naar binnen werden gewerkt. De simpele plas- of poepluier verdween en we werden getrakteerd op ware spuitpoepkunstwerken. Ik kan je vertellen, in die tijd werd ik aandeelhouder van een grote landelijke drogisterij-keten alleen al door mijn aanschaf van megadozen billendoekjes en megapakken luiers.

Zure luiers

En toen kwamen de tandjes. De hel. De spuitluiers die ik hiervoor had gezien verbleekten bij de exemplaren die we nu onder onze neus kregen. Het leek wel alsof dit het enige was wat mijn kind nog kon produceren. Regelmatig riep ik om hulptroepen na de zoveelste poepexplosie waarbij echt alles onder zat. De luier, romper, pyjama, de slaapzak, het bed en bij tijden zelfs de muren.
Echte zure luiers hebben we hier gelukkig niet gehad. Mijn kind heeft gelukkig geen tere billetjes en ons zijn de kapotte plekken gelukkig bespaard gebleven. Af en toe een flinke lik sudocreme en ons meisje kon er weer tegenaan. In tegenstelling tot de verhalen van mijn vriendinnen, die hun kids maar van ellende in hun blote billetjes lieten lopen zodat de kapotte plekken weer een beetje aan de lucht konden helen.

Tips en trucs

Van vriendinnen leerde ik natuurlijk ook de tips en trucs die hoorden bij het verschonen van een luier. Bij de jongetjes leg je een doekje bovenop zijn piemeltje, zodat je niet met een prachtig boogje wordt ondergeplast. Geef je kind iets in zijn handen als je een luier verschoont zodat het afgeleid is en jij je gang kunt gaan. Leg de nieuwe luier onder de oude luier voordat je die openmaakt, zodat je commode, bank of eettafel niet ondergeplast worden als jij net de luier weghaalt en er toch ineens wat begint te lopen. Check ALTIJD of de randjes van de luier goed zitten en nog wel de meest belangrijke: ga nooit of te nimmer de deur uit zonder luiers. Je zal keihard worden bestraft. Karma is nou eenmaal een bitch.

Zonder luier

Wij zijn er voorlopig nog niet maar er gaat natuurlijk een moment komen dat er hier ook zonder luier gelopen gaat worden. Zindelijkheid staat nog op het to-do-lijstje van dit jaar maar tot die tijd blijf ik vrolijk en lali’s, lui-jres en de natte’s, vieze’s, en bah-bah’s verschonen.

Nog meer leuks lezen?

Wat ik me afvraag over de nieuwe regels rondom de Stint

Wij herinneren ons allemaal het tragische ongeval met de stint in Oss. Hierna is er veel te doen geweest om de stint. Ineens mocht de stint niet meer de weg op. Niemand wilde een herhaling van. Vervolgens is er maandenlang onderzoek gedaan en tot het hoogste politieke niveau is er over de eventuele terugkeer van de stint gesproken. De veiligheid van het voertuig is onderzocht en nu zijn er nieuwe regels. Maar stelt ons dit als ouder gerust? Mijn kinderen reden ook mee in de stint Het zag er zo leuk uit. Al die kindjes in een bak en zingen […]

0 comments
Kinderboeken februari

Leukste kinderboeken [Maart 2019]

Vorige maand hebben wij een selectie gemaakt van leuke kinderboeken die nog niet zo lang verkrijgbaar zijn. Ook deze maand geven wij jou en de kids een paar leuke leestips van de leukste boeken die we de afgelopen maand hebben ontvangen! En deze maand zit er een waar doe boek bij, lekker samen aan de slag dus! Lees snel verder welke boeken wij adviseren en waarom. Niets leuker dan samen lezen, toch?! De Leukste kinderboeken van maart 2019 Het Briljante boek vol dingen om binnen te doen   Fantastische feitjes, moppen, raadsels allemaal leuke dingen om te doen op een […]

0 comments

Fortnite Seizoen 8: Wat je als moeder moet weten

Kreeg jij vanochtend ook het verzoek of je om 10:00 uur “even seizoen 8 van Fortnite wilt downloaden“? Heb je kinderen tussen de 8 en 16 jaar oud? Dan weet je precies waar ik het over heb. Vallen je kinderen buiten deze leeftijdsgroep? Bespaar je hersencapaciteit dan maar en lees dit artikel niet verder, wellicht is dit leuker voor je: Hoe overleef je de Peuterpuberteit Allrighdy, voor de Fortnite Moeders onder ons! Fortnite Seizoen 8 is vanaf vandaag dus te downloacen. Ik ga je in stoomtreinvaart alles over het nieuwe Fortnite Seizoen vertellen. Dan kun je, als je kind straks uit […]

0 comments

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Live blog Outdoor Academy Sweden

De komende dagen kun je hier een live verslag volgen van onze reis naar West Zweden waar Liam gaat deelnemen aan de Outdoor Academy Sweden. ...