Hoe Gendertyperend ben jij? [+ WINACTIE]

BABY born Play Fun Bike

Ik kreeg laatst van Baby Born de vraag of ik een mooie Baby Born set wilde reviewen op Moeders.nu. Normaal gesproken sta ik altijd open voor dit soort aanvragen, maar in dit geval moest ik toch nadenken, ik heb namelijk een dochter van 13 en twee zoontjes. Het feit dat ik er niet direct bij stil stond dat mijn zoontje best eens heel blij zou kunnen zijn met zo’n Baby Born set zette me aan het denken.

Hoe gendertyperend voed ik mijn kinderen op?

Mijn dochter adviseer ik een STEM richting te kiezen op school, mijn middelste zoon houdt enorm van tekenen en heeft nooit met auto’s of lego gespeeld en mijn jongste, is echt een jongens jongen. Die speelt het liefste met auto’s en blokken. Als ik in de winkel een roze T-shirt laat zien trekt hij zijn neus op “dat is voor meisjes”. Ik vraag me af, hoe gendertyperend of genderneutraal voed ik mijn kinderen eigenlijk op? Ben ik onbewust te veel bezig hem in een hokje te drukken?

Wat doen andere moeders?

Ik ging eens kijken wat andere moeders over dit onderwerp vinden. Zo kwam ik op het blog van Marieska terecht waarin ze vertelt hoe haar peuterzoontje zijn identiteit terugvond op de meisjesafdeling van de Primark. Linda vraagt zich af of genderneutraal opvoeden hip is. Pauline schrijft dat ze haar zoontje nagellak laat dragen en Anne heeft er geen probleem mee om haar zoontje een jurk aan te trekken.

Elizabeth plaatste een artikel waarin ze liet zien welke kleertjes ze gekocht had voor haar zoontje welke ze momenteel draagt. Ze kreeg op Facebook een paar vervelende opmerkingen over de kledingkeuze voor haar zoontje: er zaten een paar meisjesrompertjes tussen (tsss)!

Als ik kijk naar mijn andere kinderen en mijn opvoedstrategiën evalueer kom ik tot de conclussie dat ik niet overdreven gendertypisch opvoed. De reden dat ik er in eerste instantie niet aan dacht mijn zoontje blij te maken met Baby Born had er meer mee te maken dat ik het niet echt bij hem vond passen. En daar ligt dus mijn fout. Mijn zoontje heeft helemaal geen poppen, dus ik zie hem er ook nooit mee spelen. Ik besloot hem de Baby Born set te geven en hem zijn gang te laten gaan.

Hij kreeg de allernieuwste Baby Born Zusje pop, een fiets voor zijn nieuwe pop, een helm voor zijn nieuwe zusje en een fietsstoeltje welke hij op zijn eigen stoere Wishbone bike kan zetten zodat hij zijn pop overal mee naar toe kan nemen.

Lees hier de volledige review over de Baby Born set 

Hij was dol enthousiast! We zijn inmiddels een paar weken verder en die pop gaat écht overal mee naar toe! de haartjes moeten altijd netjes in een vlecht, kleertjes keurig in orde en zo af en toe een flesje. Mijn zoontje ontpopt zich als echt poppenvadertje. We krijgen zoveel leuke reacties als hij met zijn stoere fiets, leren jasje en popje voorop door het dorp sjeest.

Ik kan alle jongensmoeders aanraden in ieder geval één pop cadeau te geven aan hun zoontje. Het is niet alleen gewoon ontzettend leuk, ook voor jongens, om met poppen te spelen het is ook nog eens hartstikke goed voor de ontwikkeling. Je kindje krijgt er een woordenschat bij die hij wellicht niet zo snel zal oppikken door te spelen met Lego, spelen met poppen is immers veel taliger dan bouwen. De fantasie van je kindje wordt geprikkeld en het is bijzonder goed voor de motoriek (kleertjes bij een pop aantrekken is nog niet zo eenvoudig). Bovendien is het een goede voorbereiding voor als er een kindje op komst is.

Baby Born set & Baby Born Zusje winnen?

Wij mogen de Baby Born set én de Baby Born Zusje pop weggeven aan een van onze lezers! Wat moet je doen om deze gave set van in totaal meer dan €100,- te winnen?

Ga naar de Moeders.nu app, neem een screenshot van jouw favoriete artikel en plaats deze onder het bericht van deze winactie op onze Facebookpagina.

De Moeders.nu app is GRATIS te downloaden in de App Store en in Google Play:

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today