De hele familie mobiel

Mijn oudste zoon was een jaar of 12, toen hij een keer veel te laat thuis kwam uit school. Het was al etenstijd en ik was vreselijk ongerust. Ik weet nog dat ik de andere kinderen vast te eten heb gegeven met het idee in mijn achterhoofd; dan hebben die alvast gegeten als de politie zo meteen op de stoep staat omdat hij een ongeluk heeft gehad. Het bleek goddank een misverstand. Hij dacht dat hij me had verteld dat hij na school naar een vriend zou gaan en er ook zou blijven eten. Als hij een mobiel had gehad, was die dag als een hele gewone dag aan me voorbij gegaan. Nu zal ik me die ongerustheid waarschijnlijk tot aan mijn graf herinneren.  Je hebt er dus als ouder belang bij dat je kind een mobiel heeft. Niet alleen bij misverstanden, ook als ze in de nesten zitten, is een mobieltje een uitkomst.

Wie betaalt de telefoon?

Ikzelf heb nog steeds een eenvoudig prepaid mobiel. Ik kan ermee sms’en, telefoneren en ik ben bereikbaar voor mijn kinderen. In principe is dat functioneel genoeg. Een smartphone met alle toeters en bellen is voor mij geen noodzaak. Mijn houding naar mobiele telefoons is te praktisch voor deze tijd, want een smartphone heeft zeker leuke mogelijkheden. Maar om nou voor al die leukigheid op te draaien voor al mijn kinderen, dat was te kostbaar. Ik betaalde dus een gedeelte van de smartphone. De rest betaalden ze van gespaard zakgeld of ze werkten ervoor.

Wie betaalt de belkosten?

Ik vond het een rustgevend idee dat mijn kinderen me konden bereiken als ze uit gingen of de politie konden bellen als ze in de nesten zaten en daar had ik geld voor over. De eerste blunder die we maakten was natuurlijk bij mijn oudste dochter, daar sloot ik een abonnement voor af van een paar euro per maand. Ik legde haar uit hoeveel minuten ze ervoor kon bellen. Ze snapte echt wel dat mijn beurs geen euro’s kon blijven uitspugen en dat er ook nog gegeten moest worden. Dat een minuut maar een minuut was, vergat ze als ze een vriendin aan de telefoon had die liefdesverdriet had of iets moest weten over school. Ze ging de eerste de beste keer ver over het aantal minuten heen en ze snapte niet hoe dat toch mogelijk was, ze had zo opgelet. Geld voor die extra belminuten had ze niet, hoewel ze een bijbaantje had. Ik betaalde die eerste blunder, zijzelf zou de volgende blunders betalen. Het abonnement liep een heel jaar en ze leerde het wel.

Abonnement

Inmiddels hebben we dus 4 mobiele abonnementen thuis en het gaat goed. Ze hebben de laatste tijd de truuk om ons te bellen als ze iets nodig hebben, maar direct weer op te hangen zodat wij ze terug moeten bellen. Op die manier betalen wij dus de minuten. De kinderen komen nu altijd mooi uit met hun beltegoed en betalen ieder zelf mee aan de abonnementskosten. Omdat we allemaal een KPN abonnement hebben (wel zo overzichtelijk) maken we sinds kort gebruik van FamilieVoordeel van KPN.

300813_KPN_FamilieVoordeel_Adfactor_700x500_v2Bij KPN krijg je bij elk extra mobiel abonnement op jouw adres € 10,- korting per maand. Of je nu zelf een extra mobiel of tablet abonnement hebt of een van je familieleden. FamilieVoordeel geldt voor maximaal 5 extra abonnementen op jouw adres. Per extra abonnement scheelt dat € 120,- per jaar.

Wanneer kom je in aanmerking voor FamilieVoordeel?

Om FamilieVoordeel te krijgen, dienen de abonnementen op één adres te zijn afgesloten. FamilieVoordeel is geldig op alle KPN Mobiel abonnementen die zijn afgesloten vanaf 30 juli 2012 of Tablet abonnementen, met een looptijd van 1 of 2 jaar, die vanaf 30 oktober 2012 zijn afgesloten.

Hoe zet je FamilieVoordeel aan

Om te profiteren van de KPN FamilieVoordeel korting dien je eerst FamilieVoordeel te activeren. Iedereen die in aanmerking komt kan FamilieVoordeel aanzetten via MijnKPN.

Aanzetten (beheerder):

  • Er kan maar 1 beheerder per familie zijn en maximaal 5 familieleden

  • Om beheerder te worden log je in op MijnKPN.com

  • Ga naar FamilieVoordeel en voer de mobiele nummers van familieleden in

  • Diegene die de familie beheert ontvangt overigens geen extra korting

Bevestigen (familieleden):

  • De aangemelde familieleden ontvangen een sms met de uitnodiging het nummer te bevestigen door een sms te sturen met FAMILIE AAN naar 1266.

  • De familieleden ontvangen binnen 24 uur een sms dat de aanmelding is verwerkt. De beheerder ontvangt een e-mail met overzicht van gewijzigde/toegevoegde leden van FamilieVoordeel.

Vanaf dat moment ontvangen de aangemelde familieleden elke maand  €10 voordeel op hun KPN Mobiel abonnement. Als beheerder kun je de status van de aangemelde telefoonnummers volgen in MijnKPN .

Visited 8 times, 1 visit(s) today