De Allerhande Box: doen of niet?

Hoewel ik genoeg tijd heb om zelf boodschappen te doen en ik ook altijd wel inspiratie heb om een lekkere maaltijd te bedenken wilde ik toch eens zo’n maaltijd box proberen. Het is de Allerhande Box geworden. Graag deel ik met jullie wat ik van deze maaltijdbox vind.

Bestellen

DSC_0385Laten we beginnen bij het bestelproces. Dat gaat erg makkelijk. Je kunt kiezen uit twee boxen. Een voor 2 personen en een voor 4 personen. Je moet hem minstens 4 dagen van te voren bestellen. Als je een maaltijdbox besteld hoef je geen bezorgkosten te betalen. Ook niet als je hem samen met je overige AH boodschappen besteld. Je kunt zelf aangeven wanneer je de box wilt laten bezorgen. De box die ik ga proberen is voor 4 personen en kost €49,-.

In de box zitten (bijna) alle ingrediënten voor 3 maaltijden. Deze week zitten de volgende drie recepten in de box:

  • Groen­te­rij­ke spa­ghet­ti bo­log­ne­se met Par­me­zaan
  • Wal­dorf­sala­de met kip en aard­ap­pel­tjes
  • In­do­ne­si­sche ma­kreel met uitjes en bo­nen

Ik zei al, BIJNA alle ingrediënten zitten in de box. Ze gaan ervan uit dat je een aantal spullen al in huis hebt. Zoals olijfolie, azijn, suiker, peper, zout, mosterd, melk, ketchup, mayonaise en ketjap. Toevallig heb ik inderdaad deze spullen in huis.

De inhoud

DSC_0387Het vlees en de andere verse producten zagen er goed uit en waren best nog een dag of 5 of zelfs langer houdbaar. hoewel je maar een paar theelepels sambal nodig hebt voor het recept en een paar eetlepels ketjap zat er van beide toch een flinke pot in. Ze zijn dus niet zuinig geweest. Op het eerste gezicht ziet het ernaar uit dat ze uitgaan van 4 volwassenen die flink eten, want het is behoorlijk veel wat je krijgt. Ik denk dat wij met twee volwassenen en 3 kinderen (die niet veel eten) hier best 5 maaltijden uit kunnen halen.

Alle maaltijden zouden binnen 3o minuten klaar moeten zijn en als ik zo de recepten bekijk denk ik dat dit ook wel haalbaar is. De recepten zien er aantrekkelijk uit en niet moeilijk om te bereiden. Behalve de spaghetti zijn het geen recepten die ik normaal gesproken zelf zou verzinnen dus dat is een leuke afwisseling.

Conclusie

De maaltijdbox ziet er goed gevuld uit en de producten zijn vers. Ik vind het leuk om kennis te maken met gerechten die ik zelf niet zo snel zou bedenken en het is wel heel makkelijk dat je niet hoeft na te denken wat je deze week weer op tafel gaat zetten. Uiteraard is het heerlijk rustig boodschappen doen zo vanachter de laptop.

Ik heb natuurlijk even vergeleken wat het zou kosten als ik alle producten zelf zou kopen bij de AH en kom dan uit op een bedrag van rond de €40,-. Een stuk goedkoper dus, maar dan moet je wel zelf het recept gaan bekijken, een boodschappenlijstje maken en naar de winkel om het allemaal bij elkaar te gaan zoeken. Voor een druk gezin is de maaltijdbox dan wellicht een oplossing.

Ikzelf denk niet dat ik nogmaals de maaltijdbox besteld omdat ik, zoals ik al zei, zelf voldoende tijd heb om naar de winkel te gaan om boodschappen te doen. Ik heb altijd wel een idee wat we kunnen eten en mijn kinderen zijn toch best kieskeurig. Ik vraag me af of ze altijd wel alles zullen eten wat er in de box zit. Dat geldt ook voor mezelf, je kunt bijvoorbeeld niet kiezen voor alleen vegetarisch of geen varkensvlees. Daarbij, vind ik het best prijzig.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

voeding tijdens zwangerschap

Zwangerschap, voeding en trek in alles

Tijdens je zwangerschap moet je extra goed op je voeding letten. Sommige etenswaren zijn niet verstandig om tijdens de zwangerschap te nuttigen, andere worden juist ...