Review: Mathijs Maaltijdbox

We hebben onze boodschappenochtend deze week weer een paar dagen kunnen uitstellen, want we mochten de Mathijs Maaltijdbox uitproberen. In deze maaltijdbox zitten alle ingredienten voor 3 lekkere recepten. Wij kregen de familiebox groot en dat zou genoeg moeten zijn voor 2 volwassenen en 2-3 kinderen. 

Eerste indruk

De website van Mathijs Maaltijdbox is duidelijk, mooi, overzichtelijk en het bestellen van de box is zeer eenvoudig. Op de website kun je lezen wat je deze week en volgende week allemaal in je box kunt verwachten. Na het bestellen wordt de box op de eerstvolgende maandag thuis bezorgt. Je krijgt ruim van te voren een sms met een tijdsindicatie wanneer je de box kunt verwachten, je hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven. Op de box staat aangegeven dat er vlees en vis in kan zitten met een boodschap voor de buren als zij je doos in ontvangst nemen met het verzoek of ze dit in de koelkast willen bewaren.

Veel biologisch

DSC_0390De bezorging was prima! Binnen de afgesproken tijd kregen we een mooie grote doos vol met lekkere producten binnen. Lijkt altijd weer een beetje op een kerstpakket vind ik. Direct de recepten bekeken en een planning gemaakt met wat we wanneer gaan eten. Het leek me verstandig om eerst het gerecht met de kip te maken omdat dit het kortst houdbaar was. Alle producten waren trouwens lang houdbaar. Het viel me op dat de producten bijna allemaal biologisch zijn, dat was me niet opgevallen bij het bestellen op de website. Vreemd want dat is toch een mooi verkooppuntje dacht ik.

Heerlijke recepten

DSC_0401De recepten waren ronduit heerlijk, verrassend en mooi afgestemd op het seizoen. Zelfs de kinderen hebben smakelijk gegeten. Ik moet daarbij wel zeggen dat wij met twee volwassenen zijn en 3 kleine kinderen die niet veel eten. Het was voor ons een mooie maaltijd, maar heb je grote eters thuis dan denk ik dat het te weinig zal zijn.

Ik kreeg voordat de doos binnenkwam een paar keer een smsje dat er het een en ander mis was gegaan. Zo bleek er in onze grote doos het receptenboekje voor 2 personen te zitten. In het smsje kreeg ik de instructie om de juiste recepten op de site op te zoeken. De recepten waren niet zo lastig, dus ik kon het een en ander eenvoudig zelf aanpassen. Een paar dagen later kregen we weer een sms met een aanpassing in het lasagnerecept. Ik moest er wel om lachen, maar goed dat ze het op dit manier communiceren.

Nogal prijzig

DSC_0408Wij kregen dus de Familiebox Groot voor 2 volwassenen en 2-3 kinderen. Dan kost hij €59,- wat ik wel duur vind, dat is bijna €20,- per maaltijd. Dit komt waarschijnlijk doordat alle producten biologisch zijn en ik eerlijk gezegd in de supermarkt, als ik zelf mijn boodschapjes koop, niet altijd voor biologisch ga. Je kunt niet zelf bepalen wat er in de box zit. Je zou dus ook varkensvlees kunnen krijgen wat wij niet eten. Wel geven ze op de site aan in welke weken er varkensvlees of vis in de familiebox of variatiebox zit zodat je de ene keer voor de familiebox en de andere week voor de variatiebox kiest.

Kortom, ik vind de ervaring met de maaltijdbox van Mathijs, de recepten en de inhoud erg goed en gevarieerd. Ik zou hem zelf niet nogmaals bestellen omdat ik liever iets minderbiologisch (lees: goedkoper) mijn boodschappen doe. Het is een uitkomst voor mensen die weinig tijd hebben om zelf naar de supermarkt of naar de biologische boer te gaan en het lekker vinden om aparte, smakelijke recepten uit te proberen.

 

nieuw jaar met kinderen

Veilig Oud en Nieuw met kinderen

2018 loopt op zijn eind en de kerstboom siert in vele gezinnen de woonkamer wat op. Op straat wordt het ondertussen steeds lawaaiiger, Oud en Nieuw ...