8.3

Waarom een lievelingsknuffel belangrijk is

Een paar jaar geleden was ik met mijn kindje in de speeltuin, ze was lekker aan het spelen toen plots het noodlot toesloeg! Haar geliefde knuffel was nergens te vinden. Paniek! Iedereen met kleine kinderen weet hoe belangrijk een knuffel voor een kindje is. Kinderen zijn ontroostbaar zonder hun knuffel en ik wist dat mijn kindje dat ook zou zijn. Hysterisch rende ik de speeltuin rond en vroeg aan iedereen of ze misschien een roze konijn met hele lange oren hadden gezien.

Overgangsobject

Geen geluk, hij was echt onvindbaar. Hoe kon ik mijn kleintje nu troosten, hoe kon ik haar knuffel vervangen? Maar ja, zoals iedere ouder weet en ik inmiddels ook, een lievelingsknuffel is onvervangbaar. En dat komt, volgens nieuw onderzoek, omdat het “overgangsobject” zoals de deskundigen een lievelingsknuffel noemen een kostbare invaller is voor mama, en soms zelfs nog belangrijker dan mama.

De lievelingsknuffel heeft magische krachten, ze nemen met gemak elke vorm van stress weg en ze geven vertrouwen en veiligheid in nieuwe situaties. Het ruiken, vasthouden en voelen geven het kind het vertrouwde gevoel van thuis mee. Daarom is het zo belangrijk om je kindje zijn of haar knuffel altijd mee te geven als ze daarom vraagt. De knuffel helpt je kindje om te gaan met angst en jouw afwezigheid. Daarnaast helpt een knuffel je kindje ontdekken dat hij zichzelf kan kalmeren.

Een lievelingsknuffel is een waardevol middel voor je kindje om veilig, zelfstandig en zelfverzekerd op te groeien.

Koop er twee

pr4kids.plucheknuffel.1450.1080121Ik heb inmiddels geleerd om niet één, maar direct twee knuffels voor mijn kinderen te kopen. In het begin mochten ze beiden bij mijn kindje in bed slapen, zodat ze de vertrouwde geur van thuis alvast op konden nemen. Eén knuffel blijft altijd in bed liggen, eentje mag mee naar buiten als dat nodig is.

Op Plucheknuffel.nl vind je het grootste assortiment aan lievelingsknuffels voor je kindje. Ze zijn niet duur, dus je kunt er direct 2 (of 3 of 4) kopen. Plucheknuffel.nl biedt echt het allergrootste knuffelassortiment in Europa aan. Wil je een kleine, handzame knuffel van 8 centimeter of een enorm beest voor op de kinderkamer van 4 meter? Je vindt ze er allemaal. Ze hebben knuffels in verschillende thema’s, zodat je echt iets kunt uitkiezen dat past bij je kind. De grappige Dino is de lievelingsknuffel van mijn kindje, maar ze hebben ook pooldieren, boerderijdieren, insecten, zeedieren en heel veel fantasie knuffels.

Plucheknuffel winnen?

Ik mag een knuffel van Plusheknuffel.nl weggeven! Wil jij er een winnen? Vul dan onderstaand formulier in en maak kans op een lievelingsknuffel voor je kindje. Inschrijving stopt op 27 december 2014.

 

Visited 40 times, 1 visit(s) today
slapen