Spataders tijdens de zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap, zo rond de 20ste week ontdekte ik een blauwe plek aan de achterkant van mijn bovenbeen. Althans dat dacht ik, maar na drie weken kwam ik er achter dat het helemaal geen blauwe plek was maar een spatader!

Ondertussen was de plek groter geworden en erg gevoelig als ik ging zitten.  De druk op de spatader was erg pijnlijk en mijn benen voelden moe aan. Ik moest een kussen onder mijn voeten leggen om normaal op een stoel te kunnen zitten.

Ik was bang dat het erger zou worden en ben daarom opzoek gegaan naar een oplossing voor dit vervelende probleem. Als snel bleek dat er bij mij in de buurt een spatadertherapeut zat. Ik heb haar gebeld en een afspraak gemaakt.  Zij heeft de plek bekeken en gaf mij aan dat ze mij kon helpen. Vanaf dat moment zijn we begonnen met de behandelingen.

Wat doet een spatadertherapeut

Iedere week heb ik een afspraak bij de spatadertherapeut. Zij masseert mijn benen van mijn voeten tot mijn liezen.  Door de massage stimuleert ze de doorbloeding in mijn benen. Het voelt niet vervelend aan, misschien wel eerder ontspannend! Ook kreeg ik van haar oefeningen mee die ik twee keer per dag, ‘s morgens en ‘s avonds, doe.  Het zijn korte simpele oefeningen die niet al te veel tijd kosten, perfect dus.  Het is belangrijk om de oefeningen te doen zodat ik de doorbloeding in mijn benen goed blijf stimuleren.  Na het douchen spoel ik af met koud water.  Hier had ik eerst wel moeite mee maar nu, je zal het haast niet geloven, vind ik het juist fijn.

Nu ben ik 38 weken zwanger en kom nog iedere week bij de spatadertherapeut. Mijn benen voelen inmiddels minder zwaar aan en wat ik zelf heel fijn vind, ik kan weer gewoon op een stoel zitten, zonder dat ik pijn heb aan mijn been! Een hele vooruitgang dus.

Na de bevalling heb ik nog twee afspraken bij de spatadertherapeut. Ik hoop dat de spataders dan helemaal wegtrekken! Jullie horen van me!

 


Visited 114 times, 1 visit(s) today