Sieraden voor de feestmaand, voor jezelf of als cadeau

We zeggen het niet voor niets, hè. Diamonds are a girl’s best friend. En in de feestmaand kun je gewoon net even een beetje meer uitpakken. Tijd om het sieradenkistje eens flink uit te mesten en natuurlijk aan te vullen met wat nieuwe hippe items. Ik deed een shoprondje in de webshop van My Jewellery en vond er de leukste kettinkjes, oorbellen en oorhangers voor mijn decemberlooks.

Mijn eerste oorbellen..

Ik weet nog als de dag van gisteren dat mijn moeder me meenam naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Want ik moest en zou oorbellen hebben. Ik zocht een paar stekertjes met sterretjes uit en met twee keer een flinke PENG was het gedaan. Met de tranen van schrik nog in mijn ogen kregen we de instructies hoe de oorgaatjes het beste te verzorgen om vervolgens door te lopen naar de vitrine waar ik een setje ‘echte’ oorbelletjes mocht uitzoeken. En ook daarvan weet ik nog precies hoe ze eruit zagen. Oorhangers met kleine roze met blauwe olifantjes eraan. Toch bijzonder, dat dat na meer dan 25 jaar nog zo helder op het netvlies staat. Misschien kwam het omdat ons op het hart was gedrukt om de oorstekertjes zeker 6 weken in te laten en ik na 5 weken de schoolfotograaf had waarbij ik per sé mijn nieuwe oorbellen in wilde en mijn moeder dus op het schoolplein mijn oorbellen stond te verwisselen.

Minimalistisch of juist over de top?

Ook ik heb mijn periodes gehad dat ik helemaal volgehangen was met vriendschapsarmbandjes, liefdeskettinkjes en waren alle 7 gaatjes in mijn oren bezet met shiny sparkles. Tegenwoordig pak ik het wat rustiger aan en hou ik meer van de minimalistische look. Ik hou van zilveren sieraden en het moet vooral niet te groot zijn. De Silver Initials kettinkjes van My Jewellery bijvoorbeeld, echt helemaal mijn ding. Fijn, niet te opvallend maar toch met betekenis, de letters van mijn meiden dus. Deze webshop heeft sowieso een warm plekje in mijn hart want naast behalve mooie, en vooral betaalbare, sieraden, hebben ze ook een enorm assortiment met hippe accessoires en kleding. Dus heb je nog stress voor de feestdagen, check deze site zeker even!

Dagelijkse looks (voor mama’s met baby’s)

Voor de dagelijkse look kies ik het liefst sieraden die niet kapot getrokken worden door mijn grijpgrage baby. Nou, dan snap je wel dat ongeveer alle kettinkjes wel afvallen. Daarom kies ik er voor om vooral leuke oorbelletjes te dragen. Niet te groot of te bungelig. Een setje mooie knopjes en ringetjes met een klein dingetje eraan is gewoon prima. Ik heb aan beide kanten drie gaatjes en links ook nog gaatje bovenaan mijn oor. Genoeg ruimte om te variëren dus. Daarnaast een mooie stevige bangle armband, het liefst zonder sluiting zodat ‘ie niet open kan worden getrokken. Tot slot nog een mooie ring en mijn dagelijkse look is klaar!

Looks voor de feestdagen

Voor de feestdagen pak ik sowieso toch wel wat meer uit. Je moet natuurlijk wel een beetje leuk voor de dag komen op de etentjes, borrels en andere festiviteiten. Je kunt kiezen voor een echte eyecatcher maar ik ben ontzettend gecharmeerd van de huidige trend om meerdere fijne kettinkjes bij elkaar te dragen. Een paar goede oorhangers maken je outfit ook al gelijk een stukje feestelijker. Zelf ga ik voor deze prachtige Blue Crystal Bead Hoops, want die staan bij elke outfit die ik voor de feestdagen heb uitgekozen. Goudkleurig, dat dan weer wel. Ach, zo zie je maar weer, de smaak van een vrouw is zo veranderlijk als het weer. Gewoon een goede reden om er ook nog een aantal andere goudkleurige oorbelletjes bij te kopen. Oke, byeeeee 13e maand!

my jewellery oorhangers

my jewellery oorhangers

Sieraden als cadeau

Hoewel sieraden heel persoonlijk zijn, zijn ze ook het perfecte cadeau voor de feestdagen of een verjaardag. Kies niet gelijk hele opzichtige items maar ga juist voor een meer basic look. Iedereen waardeert een mooi basisitem waarmee ze kan variëren of waar ze zelf wat meer detailleerde stukken bij kan kopen. Je kunt er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om gewoon eens te polsen wat iemand mooi vindt door ze gewoon een paar linkjes door te sturen van items die jou leuk lijken. En als je het echt niet meer weet, is er altijd nog een cadeaubon. Want dat is altijd nog beter dan de zoveelste fles badschuim of geurkaars!

 

Visited 6 times, 1 visit(s) today