Review: Jawbone UP24

Wil je fitter worden? Wil je gezonder gaan leven? Dat kan, met UP24 ! Althans dat is wat Jawbone me belooft. De Jawbone UP24 is een polsband met geïntegreerde stappenteller en bluetooth. Ik mocht hem proberen. 

jawbone1Regelmatig bewegen en een goede nachtrust zijn de basisingrediënten voor een gezond lijf. Dat klinkt zo simpel, maar valt in de praktijk vies tegen. De UP24 helpt je bij te houden hoeveel je beweegt op een dag en hoe je slaapt in de nacht. Ik heb de armband nu twee weken gedragen en ik moet zeggen hij zit best lekker. Ik heb een zwarte versie en door het eenvoudige design past hij best aardig bij zowat al mijn kleding. Omdat ik nogal weinig beweeg gedurende de dag is dit ding echt een uitkomst voor me. Zodra ik te lang achter de computer zit gaat de armband vibreren om me erop te wijzen dat ik even wat anders moet gaan doen.

jawbone2Geen ochtendhumeur meer

Aan het eind van de dag kan ik zien hoeveel ik heb bewogen. Dit kun je makkelijk bijhouden in de bijbehorende App. Deze app laat zien wat je beweegdoel van de dag is, of je je doel gehaald hebt, hoeveel stappen je hebt gezet op een dag en ’s nachts houdt de armband bij hoe je slaapt. Je krijgt ’s morgens een mooi overzicht van je slaapritme. Ik kwam bijvoorbeeld tot de conclusie dat ik aan het begin van de nacht best goed slaap, maar tegen de ochtend wat onrustiger slaap. Je kunt de armband instellen zodat hij ’s morgens gaat vibreren om je wakker te maken. Je kunt dit zo instellen dat hij je wakker maakt op een moment dat je in een lichtere slaap bent. Zo wordt je lekkerder wakker. Een erg handige functie voor een avondmens zoals ik. No More Ochtenhumeur!

Toekomst?

Een collega blogger zag ik laatst ook met een Jawbone lopen. Zij had hem verborgen onder een aantal armbandjes omdat ze hem niet zo mooi vond staan aan een blote vrouwen arm. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, bovendien vraag ik me af of dit soort armbanden wel een toekomst hebben met de komst van de smartwatches, die waarschijnlijk alle functies van dit soort armbanden gaan overnemen. Maar misschien, met toch een paar aanpassingen in het design, wel iets voor vrouwen, want die zie ik zeker niet met een geeky smartwatch rondlopen.

De Jawbone UP 24 is verkrijgbaar vanaf €129 euro.