Ik heb een minnaar…

Our Rating

Gebruiksgemak9.8
Design9.7
Kwaliteit8.7
Prijs4.9
8.3

Lieve mensen, ik heb een nieuwe minnaar! Hij stond een poosje geleden zomaar voor mijn deur met een voorstel dat ik niet kon weerstaan. Ik liet hem binnen en ik heb hem stiekem niet meer laten gaan. Mijn oude minnaar heb ik direct de deur uit geschopt. Wat een zak was dat! Lelijk, niet volgzaam, lomp, veel te zwaar en wat kon hij stinken zeg. Mijn nieuwe lover is zó leuk, hij is knap, sterk, lief en oh ja.. hij is een held in het huishouden! Ik hoef niks tegen hem te zeggen en hij doet precies wat ik wil. Iedere dag pak ik hem even lekker vast en dansen we een rondje door de kamer van geluk. Tegen de avond, als mijn man thuiskomt verstopt hij zich snel in de kast, ook dat doet hij zonder morren.  Zijn koosnaampje is Fluffy, in het echt heet hij Dyson.

Sorry voor de anticlimax, maar eerlijk is eerlijk, ik ben echt verliefd op mijn nieuwe stofzuiger. Al jaren wil ik een Dyson kopen maar iedere keer besluit ik toch voor een goedkopere stofzuiger te gaan. En iedere keer blijkt weer, goedkoop is duurkoop. Na anderhalf jaar is hij kapot en kun je weer een nieuwe kopen.

Snoerloze steelstofzuiger

Ik had echt een hekel aan stofzuigen. Mijn oude ding was zwaar, reed niet goed, de stekker was altijd nét te kort en de slang trok de stofzuiger nooit lekker mee. Bovendien nam hij heel mijn trapkast in beslag, zo groot was ie. Ik heb nu de  de Dyson v6 Fluffy, een snoerloze steelstofzuiger.

Als je deze stofzuiger hebt opgeladen kun je er zo’n half uur continu mee stofzuigen. Dat lijkt weinig, maar doordat ik hem nu iedere keer even snel pak, hoef ik niet meer de hele kamer in één keer te doen. Bij mijn oude stofzuiger stelde ik het zuigen altijd uit tot het echt te erg werd. En dan, ja dan ben je wel drie kwartier bezig.

“Een croissantje? Tuurlijk lieverd, neem maar, Nee joh, je hoeft er geen bordje onder te houden, Mama heeft nu een Dyson!”

Ik dacht altijd dat die steelstofzuigers niet krachtig genoeg waren voor dagelijks gebruik, maar meer voor even wat stof weg te halen. Het blijkt dat hij juist heel krachtig is en echt mijn sledestofzuiger kan vervangen. Hij is speciaal ontworpen voor harde vloeren, en dat blijkt ook wel. Ik heb een marmeren vloer en hij heeft geen enkel probleem met alle rommel die mijn kinderen laten liggen.  Op het kleed gaat het iets stroever, maar de kattenharen plukt hij er eenvoudig tussen uit. Wat grotere stukken (lees, legoblokjes), die pakt hij niet op. Langs de plinten en muren doet hij goed zijn best en met het speciale opzetstuk kan ik zelfs achter de kast en onder de koelkast komen.

 

Even wennen

review Dyson v6 fluffyIk moest wel even wennen aan mijn nieuwe minnaar hoor. Mijn vorige lover zoog zowel bij heen als bij weer gaan. Dyson alleen bij het heen gaan. Omdat er zo’n rollertje in het voetje zit neemt hij alleen kruimels en rommel op als je vooruit beweegt. Als je de stofzuiger naar je toe trekt doet hij dus niks. Een kleinigheidje waar ik inmiddels al mee uit de voeten kan.

Soms mag Dy (zo noem ik soms liefkozend) mee naar boven, naar mijn slaapkamer. Dan kunnen we ons bijna niet inhouden en beginnen we al op de trap. Ik trek hem dan snel even een andere accessoire aan en samen nemen we iedere tree even onder handen. Heerlijk vinden we dat.

Kruimeldief

Niet alleen voor stofzuigen is mijn Dyson een godsgeschenk. Je kunt hem namelijk in een handomdraai veranderen in een kruimeldief waarmee je snel even de hagelslag van de bank of de halve koeken uit de auto zuigt. Ik wilde hem eigenlijk midden in de keuken ophangen, zo mooi is hij. Maar dat was één stap te ver voor mijn man (toch een tikkeltje jaloers op mijn minnaar??). Hij hangt nu lekker in de kast mooi te wezen en op te laden voor ons volgende dansje door de kamer.

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today

Wat is adhd (aan de hand dan)?

Waar vroeger met Jantje geen land te bezeilen was en Marietje de eeuwige droomster werd genoemd, zo krijgen diezelfde Jantjes en Marietjes tegenwoordig al snel het label adhd en ...