Moeders.nu heeft nu ook een app

Moeders.nu app

Een poosje geleden ben ik een nieuw avontuur gestart. Mijn website Moeders.nu loopt best lekker. Iedere maand weten zo’n 50.000 moeders de site te vinden, dat brengt een hoop werk met zich mee. Toch heb ik besloten om er iets anders bij te gaan doen. Ik wil jullie graag als een van de eersten inlichten over het spannende pad welke in ingeslagen ben.

Nee, ik ga dus niet stoppen met Moeders.nu, ik ga er iets bij doen. Ik heb een app laten ontwikkelen waarmee ik zwangere vrouwen en moeders op maat gesneden content kan bieden. Laat ik je even uitleggen wat ik precies bedoel en hoe ik dat ga doen.

Jouw niche

Allemaal hebben we wel een niche gekozen waar we ons in onze site op focussen. De meeste mensen die ik ken zitten in de “mama-niche”. Zo ook Moeders.nu. Andere bloggers focussen zich op food of travel of hebben een persoonlijk blog met leuke, grappige of ontroerende verhalen.

Op Moeders.nu richt ik me op zwangere vrouwen en moeders van kinderen tussen 0 en 18 jaar. Dat is best een brede niche. Als je zwanger bent vind je op mijn site heel veel informatie. Maar je wordt ook geconfronteerd met informatie waar je nog helemaal niet aan toe bent. Of als je moeder bent van een kind van 8 zit je niet te wachten op artikelen over zindelijkheidstraining. Ik denk dat zo’n brede niche sommige bezoekers afschrikt.

De Moeders.nu app

Ik heb dus een app laten ontwikkelen. Een mobiele app voor zwangere vrouwen en moeders waarin we (ik doe het niet in mijn eentje) artikelen verzamelen welke op maat gesneden zijn op de behoeften van de gebruikers. De app is vanaf deze week gratis te downloaden in Google Play en in de App Store.

Deze unieke app zorgt ervoor dat je niet meer één voor één al je favoriete sites af hoeft te gaan om te kijken of ze leuke artikelen hebben gepubliceerd. Zodra je de app hebt gedownload kun je hem personaliseren door een profiel aan te maken. Na het beantwoorden van een paar vragen weet de app precies welke artikelen voor jou interessant zijn. Deze verhalen, tips, blogs of informatieve artikelen worden iedere dag in je artikelen feed gezet.

Zo zet de app voor een zwangere vrouw artikelen over haar zwangerschap in de feed, voor een moeder van een baby of een peuter artikelen over borstvoeding, kinderkwaaltjes of de peuterpuberteit. Een moeder van een tiener zit niet te wachten op tips over zindelijkheidstraining, zij krijgt artikelen over bijvoorbeeld de ontwikkeling van het puberbrein.  

Externe sites

De artikelen in de feeds komen van externe websites die we met veel zorg uitzoeken. Denk daarbij aan sites als 24baby.nl, Oudersvannu.nl, jmouders.nl en uiteraard Moeders.nu. Daarnaast kunnen websites zelf ook artikelen aandragen. Wij beoordelen of we een artikel plaatsen en bij welke doelgroep het artikel past. Zo is het mogelijk om iedere dag tientallen nieuwe artikelen op te nemen in de app.

Jouw artikel in de Moeders.nu app

Als jij jouw artikelen ook wil laten opnemen in de app, dan kun je hem insturen via dit formulier. Als je artikel uitgekozen en in de feeds geplaatst wordt blijft de content natuurlijk gewoon op jouw site staan. Als de gebruiker van de app jouw artikel leest levert je dat dus extra pageviews op (dit kun je terugzien in je Google Analytics).

Ik wil jullie graag uitnodigen om de app te downloaden. Ik ben erg benieuwd naar jullie feedback. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over mijn app als ik. Als dat zo is, dan zou ik het bijzonder op prijs stellen als je er een leuk stukje over zou willen schrijven op je blog :-). Natuurlijk plaats ik dan een link naar dat stukje op Moeders.nu!

 

Monster Jam: The sky is the limit

Al weken had hij zich er op verheugd en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver; Monster Jam 2016 in de Kuip in Rotterdam. Mijn zoon ...