Moeder zijn tijdens warm weer is klote

Ik weet het, ik mag het niet zeggen, maar shit, wat heb ik een hekel aan dat plotselinge “lekkere” weer! Ik had het al gehad toen ik de korte broeken uit de “zomerdozen” moest graven en mijn benen moest scheren, maar dat plotselinge warme weer heeft echt een momster van me gemaakt. Ik geef toe, ik klaag er ook in de winter lekker op los hoor, maar in de winter kan ik mijn kids onder een dikke deken stoppen en een schermpje onder de neuzen schuiven en een paar maanden standje hibernate aanzetten.

Opvoeden is echt verdomde zwaar tijdens warm weer, en wel hierom:

Alle rotzooi die je mee moet nemen

Okay, het duurt in de winter ook een eeuwigheid, maar dat is vooral omdat je de kinderen warme kleding aan moet trekken. In de zomer moet je je hele huisraad en medicijnkast bij elkaar zoeken als je een dagje weg gaat. Het zal je maar gebeuren dat je ergens aankomt zonder zwemkleding, handdoeken, flesjes water, snacks, emmertjes en schepjes, antimuggenstift en, ik vergeet nog iets volgens mij….

Zonnebrandcrème

Ja dat vergat ik bijna. Zonnebrandcrème verdient haar eigen kopje in deze shitlijst. Ik heb een hekel aan zonnebrandcrème! Mijn kinderen hebben er een hekel aan om ingesmeerd te worden en ik heb er een hekel aan om ze in te te smeren. Ik heb er een hekel aan om mijn halve maandsalaris uit te geven aan een goede zonnebrandcrème zonder rotzooi erin maar ik heb er ook een hekel aan om een goedkoop merk te kopen waar ze… nou ja, vast en zeker kanker van krijgen.

Reisformaat Zonnemelk

Met deze zonnebrandcremé heb je je kindje zó ingesmeerd en kun je ervan op aan dat ze voor lange tijd beschermt zijn tegen zonnebrand. Extra handig, deze kleine flesjes stop je zo in je tas zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Garnier Ambre Solaire Kids

Ik moet ze in bad stoppen

In de winter kom ik er nog wel mee weg om mijn kleintjes maar twee keer per week in bad te stoppen. Maar in de zomer plakken ze af gewoon aan het eind van de dag, dan moet ik ze wel in bad stoppen. Met 30 graden in een benauwde badkamer zitten is geen pretje.

Ik moet zelf in bad

Als thuisblijfmoeder van 4 kinderen onder de 6 heb ik geen tijd om iedere dag te douchen, lukt me gewoon niet. Maar in deze hitte heb ik geen keus. Soms moet ik wel twee keer per dag douchen, wat betekent dat mijn kinderen in de tussentijd de tent afbreken terwijl ik het zweet van mijn rug aan het wassen ben.

Zwanger en borstvoeding geven, pffff

Vorig jaar was ik 9 maanden zwanger tijdens een hittegolf. Ik leefde eigenlijk gewoon voor de airco. De zwangerschap bracht mijn temperatuur sowieso al omhoog en met die 32 graden, 20 extra kilo’s en een overload aan hormonen, nou dan zijn de rapen gaar hoor. Borstvoeden is ook geen pretje: tietzweet, okselzweet, zweterige babies, lekkende tieten… geen prettig gezicht, dat kan ik je vertellen.

Jeej… waterpret

Als het écht heet is dan kun je niet naar een park of speeltuintje, tenzij ze een waterpark erbij hebben, of sproeiers. Zelfs mijn eigen achtertuin doet het niet voor me zonder zwembadje. Water is leuk, maar het brengt ook zijn eigen ergernissen met zich mee. Denk maar eens aan die natte badpakken en al die handoeken die je aan het eind van de dag moet ophangen zodat ze de volgende dag weer droog zijn.

Hete gespen

Je kind in een hete auto krijgen is een gedoe op zich. Maar ik ga even wat dieper in op die gespen van het stoeltje, die zijn echt mijn nemesis. Toen mijn jongste nog klein was had ik niet in de gaten hoe heet die dingen kunnen worden dus zette ik hem zo zonder broekje in zijn stoeltje. Het duurde even voordat ik me realiseerde wat die vreemde rode vlekken op zijn beentjes waren. Ik voelde me wel even de grootste loedermoeder van de wereld hoor.

Ze willen niet naar bed

Je zou denken dat de hitte ze uitput, maar niets is minder waar. Mijn kinderen zijn immuun voor de hitte. Daar komt nog bij dat het om 22:00 uur nog steeds licht is. Het is dus onmogelijk om ze op tijd naar bed te krijgen. Natuurlijk staan ze de volgende ochtend gewoon om 07:00 06:00 uur weer naast je bed te schreeuwen.

Die irritante muggen

Ik hou van insecten, ik respecteer ze en ik leer mijn kinderen ze niet express dood te maken. Maar muggen, fuck de muggen. Jullie enige doel is om mensen te prikken en hun bloed te drinken om vreselijke nutteloze bulten achter te laten waar ze de volgende dag de hele tijd om lopen te zeuren.

Sorry, not sorry!

Nou goed, ik weet het, het zijn allemaal luxe problemen en ik zou dankbaar moeten zijn dat ik gewoon zonnebrandcreme kan kopen, schoon drinkwater uit de kraan kan tappen en zwembadjes kan opzetten. Ik weet ook dat er juist tijdens de zomerperiode veel leuke herinneringen gemaakt kunnen worden. Ik vind de vrijheid van de lange dagen heerlijk en ik kan uren kijken naar hoe uitgelaten mijn kinderen de hele dag in de weer zijn. En ‘s avonds geniet ik stiekem van hun plakkende lijfjes van het waterijsje. Waarom verlang ik ook alweer naar de winter?

 

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today

zindelijkheidstraining

Zindelijk worden, moet dat nou?!

Op internet lees je er verschillende dingen over: zindelijk worden. Volgens de gemiddelde site zijn ze hier rond de 2,5 jaar zeker wel aan toe ...