Mijn droomkeuken [inspiratie]

Droomkeuken

Donderdagavond, ik kom thuis van mijn werk, maak de voordeur open en het heerlijke aroma van sudderlapjes, rodekool en gebakken aardappeltjes komt me tegemoet. Mijn man staat achter het witte kookeiland in de pannen te roeren en reikt me een koud glas witte wijn aan. De kinderen zitten gezellig aan de hoge bar te kleuren. Zodra ik binnenkom springen ze op om me een knuffel te geven en de tafel te dekken. 15 minuten later zitten we heerlijk te genieten aan onze lange keukentafel en kletsen we over onze dag. Oh wacht, zo gaat het alleen in mijn dromen. In het echt gaat het er toch net even anders aan toe.

Als ik thuis kom staat mijn man nog in de file en rent de oppas snel de deur uit, blij dat ze eindelijk verlost is van mijn monsters engeltjes. Ik begin snel aan het avondeten en schuif de kinderen een bord eten onder de neus welke ze voor de televisie leegeten (of niet). Ik heb de hoop al opgegeven dat dit ooit gaat veranderen.

Maar ik mag wel gaan dromen over iets anders. We krijgen binnenkort namelijk een nieuwe keuken! Hoog op mijn wensenlijstje staat een wit kookeiland. Ik struin heel Pinterest af naar inspiratie voor onze nieuwe keuken. Een paar van mijn favoriete droomkeuken plaatjes:

Het witte kookeiland

Kookeiland

Droomkeuken: wit kookeiland

Zoals ik al zei staat een wit kookeiland hoog op mijn verlanglijstje. In mijn dromen zie ik me al staan. De kinderen aan het spelen in de kamer, ik achter de pannen. Nu weet ik dat het er in het echt niet zo idyllisch aan toe zal gaan, maar dat witte kookeiland heb ik dan in ieder geval!

De ontbijtbar

Droomkeuken: een ontbijtbar

Droomkeuken: een ontbijtbar

Natuurlijk staan er voor het eiland een paar stoelen zodat ik lekker bij mijn man kan gaan zitten als hij aan het koken is. Nou ja, waarschijnlijk zal hij bij mij komen zitten met een pilsje in zijn hand terwijl ik me in het zweet aan het koken ben, maar ach, die ontbijtbar heb ik in ieder geval.

Kokendwaterkraan

Kokendwaterkraan

Droomkeuken: kokendwaterkraan

In mijn droomkeuken heb ik hippe kranen die niet druppelen en altijd glimmen. Natuurlijk met zo’n handige ingebouwde kokendwaterkraan.

Mega fornuis met oven

Droomkeuken: extra groot fornuis

Droomkeuken: extra groot fornuis

Natuurlijk staat er in mijn droomkeuken een extra groot fornuis met dubbele oven zodat ik 4 pizza’s tegelijk klaar kan maken met het grootste gemak een 7 gangen diner kan bereiden voor mijn gezin.

Een groot krijtbord

Droomkeuken: krijtbord

Creatief als ik ben maak ik iedere week een nieuw krijtbordkunstwerk in de keuken met daarop het weekmenu. Okay, okay, dat doe ik waarschijnlijk maar 3 keer. Daarna is zo’n krijtbord ideaal om de kinderen bezig te houden als ik aan het koken ben. Een krijtbord is een musthave in mijn nieuwe droomkeuken dus.

Dé ideale droomkeuken

Natuurlijk is het leuk om een nieuwe keuken uit te zoeken en dat ben ik ook met veel plezier aan het doen bij kuchendirect.nl Maar als je me vraagt wat is nou écht je droomkeuken, tja, dan moet ik toch zeggen dat die in een sjeik restaurant staat.  Waar ik zelf niet hoef te komen, waar een paar professionele chefkoks staan te koken, waar ik gewoon aan kan schuiven en waar na het eten de bordenvanzelf in de vaatwasser verdwijnen.

Ik moet nog een paar weken wachten op onze nieuwe keuken, dus ik droom ondertussen nog even verder over mijn man achter het fornuis en kinderen die de tafel dekken terwijl ik toekijk met een koud glas witte wijn in mijn hand…

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Visited 21 times, 1 visit(s) today