Ik heb klaarblijkelijk superkrachten

Supermom

Ik ben eruit, dit móet het zijn: Ik heb superkrachten. Superkrachten die niemand anders in mijn huis heeft. Want, in mijn huis ben ik klaarblijkelijk de enige persoon die het volgende kan:

1. De w.c. rol vervangen

Misschien hebben ze het hele “pak-en-trek” mechanisme nog niet helemaal door, of zijn ze bang dat hun vinger tussen het klepje en de rol komt, maar echt hoor. Het is geen hogere natuurkunde. (Oh en uhhh, twee velletjes op het rolletje laten zitten zodat je de rol niet hoeft te vervangen is valsspelen!).

2. Verpakkingen weggooien.

En dan voornamelijk de papiertjes die om een cupcake zitten en de doosjes van de schatkist snoepjes. Meestal vind ik die op het aanrecht, op nog geen meter afstand van de vuilnisbak!

3. Lege flessen en pakken weggooien of recyclen.

Normaal gesproken blijven ze op het aanrecht staan, soms kom ik ze tegen in de koelkast. Alsjeblieft mensen! Het is toch veel makkelijker om een leeg pak melk in de prullenbak te gooien in plaats van terug te zetten in de koelkast??

4. Sowieso iets weggooien eigenlijk

Dit gebeurt toch niet alleen in mijn huis hé? De vuilnisbak staat DAAR. Op nog geen 3 stappen loopafstand vanuit elk punt in de keuken.

5. Zien dat de vuilnisbak vol is

Ik kan alleen maar aannemen dat dit iets te maken heeft met het daadwerkelijk weggooien van de rommel. Ik denk letterlijk dat ik de enige persoon in deze familie ben die de vuilnisbak überhaupt kan zien. Dit is écht een klote superkracht!

6. Een handdoek terug ophangen

Mijn peuter krijgt een vrijkaart voor deze taak, want hij kan nog niet bij het haakje. De rest kan de pot op! Raap die handdoek op en hang hem op. Maar ja, dat gebeurt dus niet.

7. Vuile was IN de wasmand gooien.

Vuile was vóór de wasmand gooien is gewoon in een woord gemeen. Serieus… HIJ STAAT DAAR.

8. Vuile vaat in de vaatwasser zetten

Daar is dat ding speciaal voor gemaakt. Het zit zelfs in de naam: VAAT-WASSER. Zelfs een circusaap kan een vies bord herkennen en in de vaatwasser zetten. Waarom is dit zo verwarrend voor ze?

9. Vragen beantwoorden

Ik stel het op prijs dat iedereen denkt dat ik alles weet, maar echt hoor, je komt vanuit een andere kamer naar me toe om me iets te vragen terwijl je vader zojuist nog naast je stond. Geef hem een kans, ik weet zeker dat hij bijna net zoveel weet als ik.

10. Zoekgeraakte spullen terugvinden

Mijn huisgenoten lijken te denken dat iets zoeken wat ze kwijt zijn betekent “op één plek in de kamer blijven staan en mopperen dat ze het niet kunnen vinden”.

11. Eten vinden in de koelkast

Ze denken ook dat eten zoeken in de koelkast betekent “met de koelkast deur in de hand staan wachten tot het eten spontaan in hun andere hand valt”.

12. Eten zoeken in de deur van de koelkast

Theoretisch zou dit makkelijker moeten zijn toch? Het staat precies daar. In de deur, nee, de DEUR, dat ding dat je in je hand houdt.

13. kusjes geven na een val partij

Okay, ik geef toe, dit is écht een superkracht. Hoewel ik vrij zeker ben dat de lippen van papa bijna net zo magisch zijn als die van mij.

Ik weet dat ik onvervangbaar ben als moeder en zo, maar ik ben ook 99.8% zeker dat ik niet de enige ben die alle dingen op dit lijstje kan uitvoeren!

Nog meer leuks lezen?

Surprise

45 x Surprise Inspiratie [niet de standaard dingen]

Sinterklaas: wat voor je kinderen één groot feest is, kan jou als moeder een hoop stress bezorgen. De intocht is nog niet geweest, of jij buigt je over de vraag ‘wahat er i-i-in hun schoehoentje moet’. Je oudste zeurt om papier-maché voor zijn surprise. De jongste heeft bijna alles uit het speelgoedboek van Bart Smit op zijn verlanglijst gezet. Ouders, schoonouders, cadeaus, gedichten, de financiën en Sinterklaasbijeenkomsten op het werk en de voetbalclub? Wordt het je een beetje teveel? Geen nood, met één ding kunnen we je helpen: Heel veel Surprise Inspiratie! Via: https://www.bricoblog.eu/reciclado-creativo-de-carton/ https://www.pipoos.com/inspiraties/surprise-flamingo/ Via: https://craftgawker.com/post/2016/08/25/95415/ Via: http://www.interieurinspiratie.nl/sinterklaassurprise-maken/#.W-vaHpNKhPY Via: https://www.knutselidee.nl/sint/toiletpot3.jpg Via: http://ohhappyday.com/2017/07/like-button-pinata/ Via: http://ohhappyday.com/2017/07/like-button-pinata/ Via: http://ohhappyday.com/2017/07/like-button-pinata/ Via: http://ohhappyday.com/2017/07/like-button-pinata/ Via: http://teregalounaidea.com/diy/18-pinatas-diy-para-decorar-tu-fiesta/ […]

0 comments

Hoe overleef ik Sinterklaas

Pepernoten, marsepein en chocola. Vanaf september al, kijken de Sinterklaaslekkernijen me verleidelijk aan vanaf de schappen. ‘Koop mij en eet me op’, smeken de ‘nieuwe’ truffelpepernoten van Albert Heijn. ‘Mam, wil je kruidnootjes kopen’, jengelen de kinderen. Voordat je het weet ben je vóór 5 december al drie kilo aangekomen. Jou neemt de Sint in elk geval niet meer mee in de zak naar Spanje. Hoe zorg je er als moeder voor, dat jij en je hele gezin in december geen kilo’s aankomen. Snoep bewust Ken je dat? Je rukt een kilozak kruidnoten open en een paar uur later is […]

0 comments
do it herself

Do-it-Herselfen

Een poosje geleden haalde ik het in mijn hoofd dat de slaapkamers van de kinderen eens een make-over moesten krijgen. Likje verf op de muur, plankjes in de hoek, nieuwe Ikea kastjes naast het bed. Allemaal vrij eenvoudige klusjes. Mijn man zag de bui al hangen en riep meteen dat hij geen tijd had. Normaal gesproken zou het hele avontuur daar een vroegtijdige dood gestorven zijn, maar dit keer niet. Dit keer besloot ik dat ik het wel zelf kon regelen. Hoe moeilijk kan het zijn, toch? Zelf klussen in huis Het ging allemaal eigenlijk erg goed. Het eindresultaat zag […]

0 comments

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

gordon geen verlies methode

De Gordon-Geen-Verlies-Methode

Dacht ik na twee kinderen het wel te weten hoe te dealen met een opstandige dreumes, nummer drie stelt mij, uiteraard, weer op een totaal ...