Goede Voornemens 2019

goede voornemens 2019

Januari 2019: Tijd voor goede voornemens. Elke januari doen we het, elk jaar beginnen we weer vol goede moed aan onze goede voornemens. We gaan gezonder eten in 2019, stoppen met roken en we gaan minder wijn drinken, minder schreeuwen tegen de kinderen en wat vaker ja zeggen, we beloven meer te gaan sporten en minder tijd te verspillen op social media. In januari proberen we gewoontes die we in een leven lang hebben opgebouwd binnen een paar weken te veranderen en nieuwe gewoontes toe te voegen. En elk jaar balen we er weer van dat het ons niet lukt.

Frustrerend he?!

Moeders.nu to the rescue!

Ik heb dé manier gevonden hoe je je goede voornemens in 2019 wél vol kunt houden!

Vooruit, ik geef toe, voor wat betreft het maken van goede voornemens ben ik net als elke andere moeder nét een beetje te ambitieus. Ik weet immers best dat het niet mogelijk is om Italiaans te leren, 65 boeken te lezen en mijn vetrollen om te zetten naar een bikini-body.

In plaats van mezelf op 1 januari 2019 op te zadelen met een lijst van onhaalbare goede voornemens ga ik dit in 2019 het systeem verslaan. Ik streef dit jaar naar goede voornemens die wél haalbaar zijn. Doe jij mee met de Goede Voornemens voor 2019 van Moeders.nu?

Voel je vrij dit lijstje uit te printen en op je koelkastdeur te hangen zodat je aan iedereen kunt laten zien dat jij een van de weinigen bent die in 2019 alle goede voornemens volhoudt.

1. Ik ga minder wijn drinken

Let op, ik zeg “minder wijn drinken”. Ik zeg niet minder dan wie of minder dan wat….

2. Ik stop met het maken van Goede Voornemens

Zie punt #3

3. Ik ga proberen stress te verminderen

Onhaalbare goede voornemens zijn een grote stressfactor.

4. Ik ga zuiniger aan doen

Het niet kopen van die nieuwe auto waar we ons oog op hebben laten vallen bespaart ons zo’n €20.000 euro dit jaar (“graag gedaan, schatje”).

5. Alles wat ik pin ga ik ook daadwerkelijk maken

Ik verwijder direct al mijn pinboards en sluit mijn pinterest account.

6. Ik ga meer water drinken

Je kunt geen coffee maken zonder water toch?

7. Ik trek minstens twee keer per week mijn sportkleren aan.

Dat wil niet zeggen dat ik ook daadwerkelijk ga sporten, maar hey, de eerste stap is gezet.

8. Ik ga eerder naar bed

“Schat, leg jij de kinderen even op bed alsjeblieft?”

9. Ik stop met het verspillen van tijd op Facebook

Instagram is toch leuker.

10. Ik ga met niet meer druk maken om kleine dingen

Waag het niet om te zeggen dat de kinderen, huiswerk, de site of mijn haar “kleine dingen” zijn.

11. Ik ga proberen mijn huidig gewicht te behouden

Altijd beter dan aankomen.

12. Ik ga iedere week iets nieuws proberen

Ik beloof dat dat tenminste 50% geen nieuwe soort wijn is.

13. Ik ga meer boeken lezen

Aangezien ik het afgelopen jaar maar aan één boek ben toegekomen moet dat haalbaar zijn.

14. Ik ga liever voor mezelf zijn

Deze zal van pas komen als ik ben aangekomen en mezelf verlies in een wijn en Facebook avond.

15. Ik ga zorgen voor balans in mijn leven

Geen idee wat dat betekent maar het klinkt wel “goede voornemensachtig” en lijkt me niet erg lastig. Dus, here you go.

16. Ik ga meer Yoga doen

Als je me zoekt, ik lig op bed te savasana’en.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Our Rating

goede voornemens8.9
20199.1
wel volhouden9.3
9.1

Jongens met een afzakbroek

Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken: er is niets mis met Jesse uit de klas van mijn dochter (11). School ...