Bevallingsverhalen: bijna op het toilet

Ik zag jullie oproepje staan dus denk stuur eens in….

Bij alledrie mijn zwangerschappen 8 weken flink voorweeën gehad (echt een paar uur per dag en dan ook om de 2/3 minuten) dat is heel erg vermoeiend zeker bij de derde en dat alles gewoon door moet gaan en een man die een eigen bedrijf heeft en amper thuis is.

Ingeleid

Ik ben dus bij alledrie met 38 weken ingeleid. De derde keer zou ik dus donderochtend mogen komen, dus we zaten op de bank en werden gebeld door het ziekenhuis, helaas het was te druk en moest vrijdag worden, ik huilen natuurlijk (hormoontjes?) dus ze zeg ja of je moet NU “even” komen bevallen dus ik zeg volmondig JA en zeg dat ik er meteen aan kom (okay moest nog even wat regelen voor de kinderen natuurlijk die lagen al op bed want het was 8 uur)

Eenmaal op de wc voelde ik onze baby naar beneden glijden

Het begon te rommelen

Om half 9 komen we in het ziekenhuis en de kamer word nog schoongemaakt dus in de wachtkamer. Om 9 uur mag ik de kamer binnen, eerst even aan de CTG en om half 10 kwamen ze mijn vliezen breken (ik liep al rond met een paar centimeter door de voorweeën) dus gedaan en wachten.

Er gebeurde niets dus om 10 uur maar een infuusje aangesloten met opwekkers. Daarna begon het wat te rommelen maar niet genoeg dus hoger en hoger werd het gezet. Uiteindelijk begon er rond half 12 iets van een ritme in te komen. Rond half 1 ‘s nachts begonnen ze wat krachtiger te worden maar nog prima te doen. wel kreeg ik steeds meer druk.

Met benen bij elkaar terug naar “bed”

Ik schat rond 1 uur moest ik voor m’n gevoel naar de wc maar de zuster zei dat dat erbij hoorde, ik zei direct dit is echt anders, dus met alle toeters en bellen naar de wc want ik had pas 5 cm, er kons dus niets gebeuren. Maar eenmaal op de wc (wat opluchtte haha) voelde ik onze baby naar beneden glijden (van binnen) dus snel met benen bij elkaar terug naar “bed” en ja hoor ik had 10 cm ontsluiting. Bijna op de wc geboren dus! Even nog wat weeën wegzuigen tot ze er klaar voor waren en toen mocht ik persen. Met de eerste perswee is onze jongen geboren!

Toch maar mooi “even” bevallen

Mijn kleinste tot nu toe met “maar” 7 pond (mijn andere kinderen waren 1 tot 1,5 pond zwaarder ook met 38 weken) Maar zo mooi!!! Ik was weer helemaal verliefd, meteen aan de borst gelegd, geen scheurtje of wat dan ook en de placenta kwam ook snel (maar niets van gemerkt omdat onze kleine al op mijn borst lag)

Dus ik ben toch mooi “even” bevallen al was het dan bijna op de wc 🙂

Hij word nu over 2 weken 1 jaar en hij is nog steeds de kleinste. Gelukkig doet ie alles rustig aan zodat deze mama nog even kan genieten!

Groetjes mama van Cooper

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Eerste schoentjes: 6 tips

Is je kindje al bijna toe aan zijn eerste stapjes? Dan weet je wat dat betekent…. Its Shoe Shopping Time! Nee, niet voor jou, jij ...