1 Ultieme Zomervakantie Anti Verveeltip

Bijna vakantie! Al weken kijk ik er naar uit en wordt ik door alle mommyblogs gewezen op artikelen over vakantie bestemmingen, activiteiten, tips voor onderweg en nog meer van dat soort lekkermakerijen. Allemaal goed bedoeld natuurlijk, maar het is zo veel werk, die kinderen vermaken tijdens de vakantie. Ik heb besloten het helemaal anders aan te pakken dit jaar!

Ik ga mijn kinderen niet vermaken! Zo, dat is eruit. En ik ben niet de enige merk ik. Voor ieder artikel over “Hoe vermaak ik mijn kind in de vakantie” staat wel een artikel á la “het is goed om je kind te laten vervelen“. En nu juist net die laatste artikelen lees ik met extra veel aandacht. Want wat is er nu makkelijker dan zelf heerlijk met een boek op de schommelbank te liggen terwijl de kinderen zich aan het vervelen zijn? Okay, ik hoor je, zodra je de eerste bladzijde openslaat, komt er al een of andere broekpoeper vragen om eten. Ik moet dus wel íets bedenken om de kinderen te vermaken tijdens de vakantie. Ik heb de ultieme zomervakantie tip:

Schermtijd!

Het ligt voor de hand, maar ik geef ze gewoon allemaal een tablet, iPad, telefoon of Playstation in de handen. En voilà! Rust in huis! En ja, dat mag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat! Ik heb daar geen enkel probleem mee. Behalve als mijn schoonmoeder langs komt. Zo schijnheilig ben ik dan ook weer wel. Zodra ze haar auto voor het huis parkeert spring ik op, schreeuw dat de kinderen hun schermpjes weg moeten leggen en gooi ik snel alle sokken, kleren, puzzelstukjes en half opgegeten boterhammen in de trapkast. De stofzuiger staat al in de gang, want, tja, die staat daar altijd voor de show zodat ik kan zeggen: ‘ik wilde nét gaan stofzuigen”.

Ook in de auto richting Zuid Frankrijk zul je mij geen vrolijke liedjes horen zingen of “leuk” een woordspelletje zien spelen. Nee, ik gooi af en toe een zak chips naar de achterbank en zorg dat alle apparaten een oplader hebben. Want oh wee als er een batterij leeg is.

Als je nu denkt, hm, maar ik wil wel dat mijn kinderen iets nuttigs doen in de vakantie (ja echt, er zijn moeders die dat denken) dan zorg je dat er een mooi eBook op hun iPad of Tablet staat, zijn ze zo een paar uur zoet en hoef jij je niet schuldig te voelen. Dit is overigens een prima excuus voor als je schoonmoeder onverwacht voor de deur staat en ze commentaar heeft op de 3 kinderen op de bank met een schermpje: “Ze zitten zo zoet hun boek te lezen”.

Educatieve kinderboeken

Bedankje voor de juf en meester

Het einde van het schooljaar zit er weer aan te komen. De school van mijn kids viert volgende week alweer Meester en Juffendag. Tijd om ...