Waar haal je de inspiratie vandaan?

Pauline van Voormijnkleintje.nl tagde me in haar artikel “waar haal je de inspiratie vandaag?” Deze tag werd in het leven geroepen door blogqueen.nl dacht ik.  Nou, ik heb momenteel even weinig inspiratie, dus een mooi momentje om even na te denken waar ik normaal gesproken mijn inspiratie vandaan haal.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Ik heb meestal wel een idee waar ik over wil schrijven, maar als ik dan eenmaal ga zitten komt het er gewoon niet uit. Eigenlijk net zo als op de w.c. Vol goede moet ga ik het kamertje in, om tenslotte teleurgesteld de deur weer te sluiten. Meestal ligt de oorzaak bij mijn kinderen. Zowel bij het schrijven van een artikel als bij mijn toiletgang word ik regelmatig door ze afgeleid.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Tja, om nog maar even op de w.c. analogie door te gaan: een beetje bedrukt.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Kinderen een halfuurtje eerder naar bed, de man achter netflix, kopje thee (lees; blokje chocolade) naast de laptop en koppig blijven zitten tot er iets uitkomt. Hmm, misschien moet ik het zo ook eens op de w.c. proberen.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Inkopper; een w.c. brainstormsessie een aanrader.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Pfff, ik ben al blij als de kinderen even stil zijn. Nee, geen muziek voor mij tijdens het werk! ook niet op de w.c. trouwens. Opperste concentratie is vereist.

Waar ontstaan de beste ideeën?

Moet ik het nog zeggen?

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Nee, ik zit niet met de laptop op de w.c. (ha, daar had ik je toch he!). Ik werk overdag meestal aan de keukentafel zodat ik de koters in de gaten kan houden.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Blogbijbel?? Die zoeken we even op…

Welke bloggers inspireren jou?

Ik kijk veel op buitenlandse websites voor moeders. Ik vind bijvoorbeeld eHow.com en About.com erg leuk om te lezen. Als het wat langer duurt op de w.c. surf ik ook wel eens naar een mommy blog. Mijn favoriet: not-your-average-mom.com

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Mijn ultieme inspiratiebron zijn natuurlijk mijn kinderen. Ik heb er drie. Een van 1, een van 8 en een van 11. (ja, na de tweede zijn we weer opnieuw begonnen).

Zo, nu even kijken wie ik eens zal gaan taggen

Allinmam.com – Oh de foto’s die ze maakt!

Gomommygo.nl – Zo’n bewondering voor deze moeder.

Mamatothemax.nl – Because life won’t sparkle unless you do!

Mamakletst.nl – Leest zo lekker weg.

Twinkelbella.nl – Met zo’n schattige naam twinkelbella… dat moet toch een leuk mens zijn?

Dames, kijk even op www.blogqueen.nl voor de spelregels van deze tag!

 

laat Miss Natural met rust!

Vorige week ontstond er commotie over een oproep van een antivaccinatiewebsite die een blender van 399 euro uitloofde aan honderd zwangere vrouwen die zich weigeren ...