Therapeutisch dagje poetsen met Dyson

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat is een van mijn mantra’s. Dat wil niet zeggen dat mijn huis altijd netjes opgeruimd is. Integendeel, in mijn huis en dus in mijn hoofd is het regelmatig een behoorlijke bende. Maar om de zoveel tijd stroomt mijn hoofd over, dan komt er niks uit mijn handen, heb ik geen inspiratie om een leuk verhaaltje te verzinnen en kan ik om niks uitvallen tegen de kinderen. En nee, dat heeft allemaal niks te maken met “de tijd van de maand” maar alles met de staat van mijn huis. Dan is het weer tijd om eens grote schoonmaak te houden.

In dit artikel vertel ik over mijn ervaring met de Dyson Cinetic Big Ball Absolute. Heb je helemaal geen interesse in een review over een stofzuiger?  Dat kan natuurlijk, het is ook niet echt een spannend onderwerp (hoe leuk ik het ook probeer te brengen). Lees in dat geval het verhaal over mijn minnaar, dat is wel erg spannend namelijk!

Tuurlijk, ik maak tussendoor ook regelmatig het huis schoon; een lapje over de w.c., een vaatje in de vaatwasser en stofzuigen zijn hier dagelijkse bezigheden. Maar om de zoveel tijd moet alles een keer echt goed gedaan worden. Noem het therapeutisch onderhoud. Ik zorg op die dagen, ja dagen, want zo’n therapie sessie kan zo een hele dag in beslag nemen, altijd voor de beste spullen. Ik koop verse schoonmaakmiddelen, kekke plastic handschoenen en bij de Action verwen ik mezelf op een gloednieuwe w.c. borstel. Heerlijk vind ik die therapeutische dagjes poetsen.

De Cinetic Big Ball Absolute

Om even terug te komen op die minnaar… Hij vindt mijn therapeutische dagjes maar niks want hij mag niet mee doen. Nee, zijn grote broer is de aangewezen “little helper” op deze dagen. Deze krachtpatser moet je echt in huis halen als je jezelf eens lekker wilt verwennen. Hij kost een paar centen, maar man, wat zul jij je trots voelen als je met hem aan de slag mag gaan.

Deze krachtpatser waar ik het over heb is de Dyson Cinetic Big Ball Absolute stofzuiger. Deze stofzuiger is niet alleen een plaatje om naar te kijken – ik zou hem het liefst de hele week in de woonkamer laten staan – maar hij zuigt ook nog eens als de beste. Nu zijn er heel veel stofzuigers met deze laatste eigenschap maar de Dyson is zoveel meer.

De zuigmondjes

Ik heb de meest uitgebreide versie met alle denkbare zuigmondjes die je je maar kunt wensen. Je zult denken, “mens, waar heb je al die verschillende opzetstukken voor nodig?” Nou, geloof het of niet, bijna allemaal worden ze ingezet tijdens mijn therapie en stuk voor stuk doen ze waar ze voor aangenomen zijn: mijn huis schoonmaken alsof het zo meteen moet poseren voor een VT wonen tijdschrift:

Zuigmondjes Cinetic Big Ball Absolute

Zuigmondjes Cinetic Big Ball Absolute

Turbine head vloerzuigmond

Deze zuigmond heeft ronddraaiende borsteltjes die diep in mijn hoogpolige tapijt graven om al die hard geworden stukjes spaghetti op te zuigen die mijn peuter vorige week heeft laten vallen.

Combinatie-accessoire met kierenzuiger

Je weet past wat je mist als je deze kierenzuiger niet kunt vinden. Met deze flexibele kierenzuiger kun ik zelfs dat ene verdwaalde erwtje achter de kast oppikken.

Musclehead vloerzuigmond

Dit is de standaard zuigmond welke je op elke vloer kunt gebruiken. Zo heb ik in de ene kamer vloerbedekking liggen en in de andere kamer een houten parket welke net in de lak is gezet. Met deze zuigmond kan ik beide vloeren schoonmaken zonder krassen te maken.

Reach under borstel

Hebben jou kids dan nou ook? Dat ze het liefst hun boterhammen verstoppen onder de bank? Nou die van mij wel, met de Reach under borstel is dat geen enkel probleem meer. Ieder kruimeltje pikt ie mee.

Trapzuigmond

De trap is het eerste wat mijn schoonmoeder ziet als ze binnenkomt. Het is dus van cruciaal levensbelang dat daar geen vuiltje te bekennen is. Dat lukt prima met deze zuigmond.

Flexibele parketborstel

Eerlijk gezegd heb ik deze borstel niet nodig, want de Musclehead vloerzuigmond is prima geschikt voor al mijn vloeren, wisselen is dus niet nodig.

Tangle-free turboborstel

En ik heb het laatste borsteltje bewaard als toegift. Want dat is hij hoor, een toegift. Een ideaal borsteltje met ronddraaiende borsteltjes die in een handomdraai alle kattenharen van onze fluffie weg weet te halen. Een must voor katteneigenaren!

Zelf ook een therapeutisch dagje plannen?

Heb je na het lezen van dit artikel ook onbedwingbare behoefte om je hele huis eens lekker onder handen te nemen? Bestel dan vandaag nog de Cinetic Big Ball Absolute vanaf €529,- en je kunt er morgen al mee aan de slag.

Bestel hier de Cinetic Big Ball en je hebt hem morgen in huis

Zingen en swingen met de stofzuiger

Maar dat is nog niet alles. Als ik eenmaal als een bezetene aan de slag ga ben ik niet meer te stoppen en rijd ik wild in het rond met mijn stofzuiger, heel handig dat hij dan ook meewerkt door weer terug te rollen als hij omvalt.

Na ongeveer een uurtje schoonmaken gaat het compulsieve er een beetje vanaf en begin ik echt te genieten van het poetsen. Dan is het tijd voor een muziekje en loop ik hard mee te zingen en swingen met de stofzuiger achter me aan. Door het flexibele handvat heb ik lekker veel bewegingsvrijheid en komen er nooit knikken in het snoer.

Het filter heeft geen onderhoudt nodig en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je midden in je sessie nieuwe zakken moet gaan kopen, want die heb je niet nodig. Als je eenmaal klaar bent en je hele huis is stofvrij, dan is hij makkelijk en, niet onbelangrijk, hygiënisch te legen. Vastzittend stof en vuil wordt gemakkelijk uit de bak geduwd tijdens het legen van de bak. Hierdoor hoeft het vuil niet aangeraakt te worden met die nieuwe kekke handschoentjes.

Een minpuntje, of toch niet?

Als je nu gaat Googlen op de Dyson…. dan zul je veel reviews lezen van happy housewifes (en hier en daar een happy huisman) die ook allemaal lyrisch zijn over deze stofzuiger. Ik las echter ook een kritische noot: Hij maakt veel lawaai. Laat dat nou voor mij één van de pluspunten zijn: door het lawaai van de stofzuiger hoor ik mijn schreeuwende kinderen niet welke ik probeer te negeren tijdens deze me-time dagjes!

Koop de Cinetic Big Ball Absolute vanaf €529,-

 

Visited 52 times, 1 visit(s) today