De sieraden van je huis moet je nooit aan een ander overlaten…

De zolder, het meest brakke gedeelte van het huis toen ik het kocht, is hard op weg om de kroonkamer te worden. Er is niks meer te zien van de rotte dakkapellen, vloerdelen met gaten zo groot dat je de kamer beneden je kon zien en vergeelde, verlaagde plafonds. Timmermannen hebben er schitterend grote dakkappellen ingezet, de schuine nok weer in ere hersteld en ze timmerden er op maat gemaakte knieschotten. Ik laat veel aan hen over, behalve de keuzes in afwerking. Juist handgrepen en deurknoppen maken of breken de ruimte, dus dat wil ik zelf in de hand houden…Dat zijn de sieraden van je huis zeg ik altijd.

Het leuke werk breekt voor mij aan: op zoek naar de juiste materialen. Via via kom ik op een shop voor online deurbeslag. Een walhalla als je op zoek bent naar deurkrukken, -knopjes, handgrepen, etc. Ze hebben ze in alle soorten en maten, van porselein, hout, kunststof tot koper. Voor op de deurtjes van de knieschotten kies ik (na uren twijfelen en vergelijken) voor stijlvolle antieke koperen knopjes. Eenvoudig maar het maakt de ruimte zoveel mooier dan de metalen grepen die de aannemer in gedachten had!

En dan kies ik nog prachtige porseleinen knopjes voor een side-projectje van me. Er stond een kapotte, witte Ikea schoenkast in de gang toen ik het huis kocht. Deze heb ik geverfd in de kleur van de muur (let op: eerst 2x in een goede grondverf zetten, anders pakt de verf niet) en daarna gedecoreerd met deze prachtige knopjes van Online Deurbeslag. Ik ben helemaal in mijn nopjes met het resultaat.

Tot slot zoek ik naar geschikte deurtjes voor een halfhoge kast op zolder. Dat blijkt een uitdaging want er staan honderden deuren, maar mijn kast heeft een afwijkende hoogte. Als ik de loods in Nieuwkoop ga bezoeken, vind ik uiteindelijk deze luikjes uit Egypte. Wat een vondst om mijn kast mee af te maken!! Het wordt de eyecatcher van de zolderkamer.

Visited 38 times, 1 visit(s) today