Overgewicht negeren of niet?

Ai er zijn dagen…eerst ging de wekker om 5.45 niet voor mij maar voor manlief, maar ja werd er toch wakker van. De poes ook en die zat vervolgens kei hard te mauwen (heb ik heel hard geprobeerd te negeren) vervolgens liet mijn wederhelft de badkamerdeur op een kier staan, zodat hij ging klepperen (heb ik ook heel hard geprobeerd te negeren) Omdat het negeren niet lukte toch maar lekker vroeg opgestaan….

Kom ik beneden ruikt het daar een beetje vreemd. Op onderzoek uit. Bleek dat de kat in de fruitmand had gepoept. (duh daarom mauwde ze ook waarschijnlijk, ze wou naar buiten maar waarom zij haar kattenbak negeerde is mij een raadsel??) heel prettig en fijn…Daarna struikelde ik over een Playmobil zwembad met water erin (met dank aan zoon)  Dat was overigens hetzelfde zwembad als dat ik gisteravond heel hard probeerde te negeren. Dat lukte, zo goed zelfs dat ik het vanmorgen helemaal vergeten was. Totdat ik een plens koud water over mijn blote voeten kreeg.

Toen dacht ik…weet je ben nu toch lekker vroeg, ga aan het werk. Netwerk storing,  leuk een uitdaging aangezien ik niet zo handig ben op het gebied van computers. Gelukkig bleek het  gewoon een stekker te zijn dus dat kon ik zelfs oplossen. Wat blijkt…alle foto’s weg. Hele file gewoon niet te vinden. Ik probeer nu gewoon mijn stijgende bloeddruk en snelle hartslag te negeren maar eigenlijk lukt dat niet zo…

Negeren, je kop in het zand stoppen en net doen alsof er niets aan de hand is. Sommige mensen zijn er goed in. Tot op een bepaalde hoogte kan je dingen natuurlijk best eens negeren. Een bende in je huis mag je best even negeren totdat je aan opruimen toe bent. Een miauwende kat of een piepende deur mag je ook best negeren, het lukt niet maar je mag het best proberen. Je gezondheid is echter niet iets dat je mag negeren. Overgewicht heeft invloed op je gezondheid, en toch negeren veel mensen hun overgewicht. Of ze praten het goed “Ach een beetje overgewicht, het valt wel mee.”

Het nadeel van negeren is dat het probleem niet weg gaat. Je kunt wel net doen alsof het probleem er niet is, maar uiteindelijk zal je toch iets moeten doen. Je bed uitkomen om die piepende deur dicht te doen of die mauwende kat naar buiten te laten. Negeren is vluchten voor je probleem. Vluchten voor overgewicht lukt niet. Als je het hebt, dan heb je het en negeren helpt niet.

Als kinderen overgewicht hebben negeren ouders dit ook vaak. Ze zien het niet, of ze willen het niet zien. Ook dit helpt niet. Het is er, en dat betekent dat je er iets aan moet gaan doen. Erkennen van een probleem is de eerste stap op weg naar een oplossing. Denk daaraan als je weer de neiging krijgt om  overgewicht te negeren.

Dan ga ik nu even de was doen, want die heb ik ook al een paar dagen genegeerd….

Visited 15 times, 1 visit(s) today