Hoe introduceer je je nieuwe partner

Moet je net mij vragen: hoe introduceer je je nieuwe partner bij je kinderen. Ik heb inmiddels drie keer een nieuwe vlam voorgesteld. Deskundig voel ik me nog steeds niet. Waar het tot nu toe op uitdraait is dat ik maar wat aanrommel1. Ik heb geen Introductieprogramma nieuwe liefdes. Ik houd op dit vlak nauwelijks rekening met tere kinderzieltjes. Ik sla de Ouders van Nu er niet op na.

Nine and a 1/2 weeks

De laatste keer ging het ongeveer zo. Nieuwe liefde diende zich aan. Je eet eens wat. Je date eens wat. Na een paar weken had ik het romantisch klooien op het strand wel gezien en nodigde ik nieuwe liefde uit bij mij thuis toen de kinderen al in bed lagen. Het ene moment hing ik hunkerend op de bank. Het volgende moment lag man in mijn bed. De tussenliggende ‘Nine-and-a-½-weeks-scène’ op de trap kan ik hier niet beschrijven. Maar, laat ik het zo zeggen: het was in de tijd dat ik ‘mijn voor de gelegenheid gekochte Marlies Dekkers’ ’s ochtends terugvond tussen de administratie. Ik denk dat huidige liefde een week of acht, negen, tien ’s nachts het huis uit ‘gesneakt’ is (om de kinderen ‘s ochtends niet te laten schrikken), voordat we besloten hem gewoon ‘te laten liggen’.

Cornflakes

Het was écht niet zo dat de kinderen die ochtend verrast werden met een totaal onbekend gezicht ‘aan de cornflakes’. Maar, vaak hadden ze nieuwe liefde niet gezien. Tja, of dit de manier is? Ik heb geen idee. Feit is dat kinderen hoe dan ook moeten wennen aan de nieuwe situatie; dat kinderen niet zitten te wachten op een gezellig kennismakingsgesprek (die van mij niet althans); dat er geen protocol bestaat voor de introductie van nieuwe liefdes; dat de kinderen op dit moment unaniem blij zijn met man.

Hans Kanskaart

En hoe het dan verder ging? Zoon hield duidelijk afstand in het begin. Hij noemde man drie maanden lang Aart. Even voor de duidelijkheid: zo heet hij dus niet. Daarna stapte hij een half jaar lang over op Hans Kanskaart. Ook een leuke naam en hoewel deze dichter in de buurt komt heet man zo ook niet. Dochter – negen was ze destijds – was mateloos nieuwsgierig, maar vooral naar mans dochters. Drie verse ‘zussen’. Die had ze altijd al willen hebben. Man was het beste cadeau ‘ever’.

Geen tips

Nee, van mij geen tips dus over het introduceren van nieuwe liefdes. Geen mening over hoe lang je het beste kunt wachten voordat je man voorstelt. Geen plan van aanpak met tien stappen voor een succesvol kennismakingsgesprek.

Brad Pitt

Ik heb maar één Regel (let op die hoofdletter) en dat is dat de biologische ouders altijd op één moeten blijven staan op de hitlijst van hun kinderen. Daarvoor doe je als ouders – nieuwe liefde of niet – je stinkende best.

  • Je stoot ex, ondanks alle pijn, niet van zijn voetstuk, bijvoorbeeld door hem te kleineren, zwart te maken of dood te zwijgen (Stoom afblazen over je ex moet: bij je vrienden bijvoorbeeld, niet – lees: NOOIT! – bij je kinderen).
  • Je accepteert ex in al zijn onvolkomenheden (Mocht iemand hier een workshop over geven: ik schrijf me bij deze in).
  • Daarnaast zet je nieuwe liefde niet in de markt als ware hij Brad Pitt zelf.

PS – Jongens, mochten jullie later toch last hebben van mijn introductiemethode 2009/2010, weet dan dat jullie het studiegeld, ook mogen besteden aan psychiater of rebirthing.

Kusjes van mama!

1. Nee schatje, er komt écht niemand na jou. Beloofd! Ik heb het over het nieuwe-partner-voorstelrondje, niet over onze relatie.

Visited 5 times, 1 visit(s) today