Single Mom gaat op jacht en vloert een koopje

Dat je ineens over alles een mening moet hebben, van het soort stopcontact tot de hoogte van een kozijn en van de plintkleur tot het wel of niet kiezen van facet in het glas… Ik heb soms echt geen mening maar moet wel de beslissingen nemen. In mijn hoofd ben ik voortdurend aan het inrichten, maar daar zijn we nog lang niet aan toe. Ik wil kleuren kiezen en leuke spulletjes kopen voor in mijn huis!

Maar vandaag gaat het er op lijken. We gaan op vloerenjacht. Eindelijk iets wat in de buurt komt bij inrichten!

De keuzes: laminaat, linoleum, PVC, vinyl of toch tapijt? Houten vloeren, tegels of beton? Een vloer is een sfeermaker. Vaak heel bepalend voor de uitstraling van een kamer en die kies je voor langere tijd. Voor wat betreft de begane grond weet ik meteen al zeker dat ik hout wil. Massief of parket dat moet ik nog uitzoeken, maar ik houd van de warmte die hout uitstraalt. Ook al is het niet de meest praktische keuze want de keuken loopt door in de woonkamer en ik wil dat niet onderbreken met tegels. Dan heb je dus ook hout bij je keuken en ik weet vanuit mijn vorige huis dat dat (zeker met kinderen) snel vuil wordt. Maar dat neem ik voor lief. Schoonheid boven praktisch dan maar. En de kinderen drillen dat ze nattigheid meteen drogen.

Na in 3 winkels voor houten vloeren uitgebreid warenonderzoek gedaan te hebben, kom ik tot twee conclusies: 1. De lichte parketvloeren springen er steeds uit en 2. Wat zijn die vloeren krankzinnig duur! Natuurlijk valt mijn oog nooit op de goedkoopste vloer in een winkel, maar ik zie prijzen voor eiken lamelparket die variëren van 50 tot 82 euro per m2… En dat is zonder plint en niet gelegd. De moed zakt me in de schoenen….

Net als iemand oppert dat ik mijn houtenvloeren-wens misschien moet laten varen, kom ik mijn vroegere makelaar tegen. Hij wijst hij me op een site waar hij zijn vloeren gekocht heeft: Beboparket. Goedkoop en goed, zo zegt hij. Het klinkt als mijn redding.

De site is wat schreeuwerig en zegt met koeienletters: houten vloeren al vanaf 5,95 per m2. Ik geloof er niks van eigenlijk. Zo’n groot prijsverschil met wat ik gezien heb. Maar eerlijk is eerlijk, mijn Hollandse zuinigheid wint het van mijn wantrouwen. En bovendien: dit is de kans om toch die houten vloer voor elkaar te krijgen. Ik ga dus op pad naar Vriezenveen. En dat is dus een heuse roadtrip vanuit hier…. Maar je moet er wat voor over hebben…

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Chesterfield Black Label Laptoptas

Van Luiertas naar Laptoptas

Nu al mijn kinderen op de basisschool zitten (YEAY) is het voor moeders tijd om ook buitenshuis te gaan werken. Het eerste wat ik deed ...