Een vakantie boeken voor een gezin

Op vakantie gaan is bedoeld om te ontspannen. Op te laden voor de periode die daarna komt. Op vakantie gaan is voor mensen die wat geld overhouden, het is een luxe. Ik ben zo iemand die het zich kan permitteren en daar ben ik heel dankbaar voor. Maar nu komt het; ik vind tegenwoordig een goed passende vakantiebestemming zoeken een enorme opgave. Doordat het zo moeilijk is, vind ik het bijna, bijna niet meer leuk om te doen.

Er zijn zoveel elementen waar rekening mee gehouden moet worden. Of laat ik het anders stellen, er zijn nogal wat kaders, grenzen zo je wilt.
Ik ga ze nu even opsommen:

  • Het budget, in ons geval zo’n 1500 tot 2000 euro
  • Het moment dat de vakantie kan plaatsvinden is strikt in de schoolvakanties en niet daarbuiten.
  • Het afstemmen met de vakantieplannen van Initi’s vader.
  • De reis er naar toe mag niet te lang duren, in verband met mijn jongste telg. Maximaal 6 uur autorijden of vliegen om precies te zijn.
  • Er moet voor ieder wat te doen zijn
  • Als het helemaal mee zit hoop ik het ook nog een beetje leuk te vinden.

Voor ieder wat wils

Door de samenstelling van mijn gezin is dat ieder wat wils punt, de meest lastige. Want ja de interesses van een puber en die van een dreumes liggen nogal uit elkaar. Dakini wordt met een grote glimlach op haar gezicht om 7 uur wakker terwijl Inti pas tegen een uur of één ‘s middags een glimlach op zijn gezicht kan toveren. ‘s Avonds is het een omgekeerd proces, tegen een uur of 12 denk ik; ‘Wil ik morgen net zo vrolijk terug kunnen lachen naar het kleine meisje van me, dan moet ik NU gaan slapen’. Terwijl de nachten voor pubers juist de momenten zijn om zogezegd ‘los te gaan’.

Op dit moment zit Cedric achter zijn laptop alle aanbiedingen te bekijken. Wordt het een week “all-in” tegenover het strand in een Zuid-Europees land? Of wordt het een week op de camping op één van de Waddeneilanden? Of gaan we een lang weekend een stedentrip in een Europese stad maken?
Vooralsnog kan ik op deze vragen geen antwoord geven want ik ben niet de persoon die goed kan zoeken. En eerlijk gezegd ben ik allang blij als er een bestemming gevonden is waar we met ons budget naar toe kunnen en waar de kids zich kunnen vermaken. Want ik vermaak me dan alleen al met het feit dat we samen zijn als gezin en een week quality time beleven buiten de deur.

Visited 7 times, 1 visit(s) today