Do-it-Herselfen

do it herself

Een poosje geleden haalde ik het in mijn hoofd dat de slaapkamers van de kinderen eens een make-over moesten krijgen. Likje verf op de muur, plankjes in de hoek, nieuwe Ikea kastjes naast het bed. Allemaal vrij eenvoudige klusjes. Mijn man zag de bui al hangen en riep meteen dat hij geen tijd had. Normaal gesproken zou het hele avontuur daar een vroegtijdige dood gestorven zijn, maar dit keer niet. Dit keer besloot ik dat ik het wel zelf kon regelen. Hoe moeilijk kan het zijn, toch?

Zelf klussen in huis

do it herselfHet ging allemaal eigenlijk erg goed. Het eindresultaat zag er redelijk professioneel uit. De plankjes hingen waterpas, de laadjes van de kastjes gingen allemaal soepel open en dicht, alleen de vloer, tja, daar ging het een en ander mis. Ik had beter wat plastic op de vloer kunnen leggen vóór het sausen. Overal zat verf dat ik er niet meer af kreeg. Tijdens een rondje Praxis zag ik dat ze een workshop laminaatvloer leggen gingen geven. Tja, met een kind met chronische bronchitis is een laminaatvloer natuurlijk véél beter dan de vloerbedekking die er nu ligt. Dus ik meldde me aan voor die workshop. Het werd een leuke avond waar ik veel tips heb gekregen om zelf “een vloertje te leggen” (zo praat je dan hé als je gaat klussen).

Mooi laminaat gekocht en vol goede moed begon ik aan het kleinste kamertje. Het uitruimen van de kamer was meer werk dan het uiteindelijk leggen van de vloer. Binnen een paar uur was het klaar (ja, inclusief de plinten). De volgende kamers gingen net zo makkelijk. Het zag er prachtig uit, wat was ik trots op mezelf!

Lijst met klusjes

Ik heb de smaak van het Do-it-Yourself’en helemaal te pakken. Na dit eerste project heb ik een lijstje gemaakt met alle klusjes die nog gedaan moeten worden in huis en waar mijn man “geen tijd voor heeft”:

  • Kraan in de badkamer vervangen,
  • Stopcontact in bijkeuken “veilig” maken,
  • Lamp op zolder aansluiten,
  • Muurtje in de gang stuken,
  • Kitrand bij het bad vervangen.

Het blijkt allemaal niet zo moeilijk te zijn. Online kwam ik veel websites tegen met instructiefilmpjes. Zo leerde ik van Grohe hoe ik de nieuwe badkraan moest installeren en op Youtube zag ik hoe je een wandcontactdoos moet aansluiten. Het is allemaal geen rocket-science!

Met gepaste trots kan ik zeggen: mijn kluslijstje is helemaal afgewerkt en ik heb het allemaal alleen gedaan! Het lijstje met klusjes is inmiddels al weer aangevuld met nieuwe projecten en ze worden steeds groter. Volgende week ga ik een nieuwe w.c. installeren en als ik die oude w.c. eruit heb kan ik net zo goed ook even wat nieuwe tegeltjes tegen de muur aan gaan plakken. Draai ik mijn hand niet meer voor om!

Mijn man was zó trots op me dat hij me een wel heel toepasselijk cadeau gaf: mijn eigen Do-It-Herself toolkit. Er blijkt dus echt gereedschap te zijn speciaal voor vrouwen. Helemaal niet zo gek hoor; de handvatten van het materiaal van mijn man waren allemaal toch wat te groot en het gereedschap net iets te zwaar. Deze toolkit is allemaal nét wat fijner voor kleine vrouwenhandjes. En ach, dat de set roze is, tja, daar moet ik maar mee leren leven.

Foto’s “klussen” Door Ana Blazic Pavlovic en Kinga / Shutterstock

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Project Mc2 make-upset

Project Mc² make-upset

“Wetenschap en looks komen samen in Project Mc²™ Creëer de perfecte look om de wereld te redden met cosmetisch-scheikundige skills!” Zo wordt de nieuwe speelgoedlijn van MGA Entertainment ...