Dag mamafiets, Hallo transportfiets

Laats werd me gevraagd waar ik mijn kindjes gelaten had. Een oudere mevrouw bij ons in de straat zag me altijd wegfietsen op mijn mamafiets met voorop en achterop een kinderzitje, maar nooit met een kindje erin. Dus ze vroeg zich af, waar mijn verborgen kindje was dat nooit mee mocht op de fiets.  Tja… mijn kinderen zijn inmiddels 8 en bijna 11 en helaas passen ze niet meer in de kinderzitjes.

Dag mamafiets

Toch rijd ik nog steeds rond op mijn mamafiets en ik heb ook nog steeds de kinderzitjes er niet afgehaald. Dat is geen luiheid hoor, nee, dat is gewoon praktisch. Een mamafiets staat lekker stevig op zijn standaard, heeft een makkelijke instap en die kinderzitjes zijn enorm handig om de tassen met boodschappen op te zetten. Vandaar dat ik ze er nog steeds niet heb afgehaald. Maar ja, ik moet toegeven, het ziet er niet uit. Het werd tijd om dag te zeggen tegen mijn mooie mamafiets.

Ik heb een paar eisen voor mijn nieuwe fiets:

  • Hij moet er mooi uitzien, een beetje stoer
  • Hij moet stevig staan, ook met een volle boodschappentas aan het stuur
  • Ik moet er zowiezo veel bagage op kunnen meenemen
  • Ik moet er makkelijk en licht op kunnen fietsen, liefst met een paar versnellingen
  • Hij moet betaalbaar zijn

Hallo transportfiets

TransportfietsNa enig speurwerk zag ik had ik de oplossing; de transportfiets. Een transportfiets is een fiets met een stevige voordrager waar je heel makkelijk een kratje boodschappen (of voor de man een kratje bier) op kunt zetten. De transportfiets is eigenlijk een heel ouderwetse fiets. In de jaren 50 reden bakkers en slagers erop om de bestellingen te bezorgen, die zie je nu niet meer. Maar de transportfiets is weer helemaal terug van weggeweest en is zelfs een van de populairste fietsen op dit moment. De transportfiets is een ideale opvolger van de mamafiets!

Een transportfiets is robuust, staat stevig op zijn standaard en de meesten hebben ook zo’n stuurbeveiliging waardoor het stuur niet omslaat als je stil staat met een volle boodschappenmand voorop.

Ook voor mannen

Ook voor mannen is zo’n transportfiets een echte aanrader. Ze zijn stoer, robuust en hebben een lekker fietscomfort. Hoewel ik mijn man niet zo vaak naar de supermarkt zie gaan om boodschappen te doen, is hij wel handig voor die grote keepertas van de hockeyvereniging.