15 x wat een voetbalmoeder [of hockeymoeder] denkt langs de lijn

Iedere week sta ik trouw naast de lijn mijn zoontje aan te moedigen. Ik ben niet zo’n moeder die echt staat te schreeuwen hoor, maar innerlijk sta ik soms te koken! 15 x wat ik denk langs de lijn:

1. Lijkt zijn broek nou zo verwassen naast die van zijn teamgenoten of ligt het aan mij? Misschien had ik een extra broekje moeten kopen. Wacht, is dat het geheim van die andere moeders? Gdvrd…. Great, Just great.

2. Lieverd, let nou eens op. Dadelijk lopen ze je zo omver en ik heb dan geen medelijden met je hoor, had je maar beter op moeten letten. Pfff, wat is het warm vandaag.

3. Hey scheids, dat kind tackelde mijn zoon! Dat deed ie expres! Zit hij wel in het juiste team? Al die andere kinderen zijn zo groot. Okay, hou mijn tas ff vast, dan laat ik hem eens zien hoe het voelt om door iemand getackeld te worden die een paar koppen groter is!

Moeders langs de lijn

Als je zoon of dochter op een dag aankondigt te gaan voetballen, ben jij opeens een voetbalmoeder en stap je in de wereld van kunstgraskorrels en scheenbeschermers. Een sportwereld die prestatiegericht is, waar topvoetballers helden zijn, maar ook een sport waar honderdduizenden kinderen in teamverband plezier leren hebben.

Handboek voor de voetbalmoeder

4. Jaaaaaahh rennen, rennen met die bal! Oh nee stop! stop! Verkeerde kant op, dat is je eigen doel… zucht.

5. Mag ik supporten ook meetellen in MyFitnessPal? Ik weet zeker dat ik met al dat overdreven gejuich, het op en neer ge-ren langs de lijn en dat gesjouwen met die enorme zak met voetballen meer calorieën verbrand dan een uur in de sportschool.

6. Zal ik straks een broodje kroket of een broodje Unox nemen in de kantine?

7. Jeetje wat is het lekker weer. Heerlijk dat zonnetje. Zou de coach ze wel ingesmeerd hebben? Ja tuurlijk. Hij heeft een zoontje in het team en anders had mijn man dat wel gedaan… oh nee. Mijn zoontje gaat verbranden tot de vellen ervan afhangen. Misschien kan ik hem snel even insmeren als hij er even uit moet. Wacht ik roep de coach even.

8. Kijjjk eens wat een talent! We hebben de volgende Cruijf hier hoor. Zo zit ie vast snel in het eerste team, en dan wordt ie gescout voor Ajax. Ik zal eens vragen of iemand weet wie die scouts zijn en wanneer die komen kijken.

9. Nou, duw maar even terug hoor. Zorg dat hij je niet voorbij komt hoor! Je vader heeft je vorige week geleerd hoe je dat doet. Kom op, niet zo voorzichtig, klein zetje en hij is weg. Pfff, het is zó heet hier!

10. Ben ik nou de enige met een t-shirt en korte broek? Heb ik de memo gemist waarin stond dat je een schattig outfitje aan moest in de kleuren van het team? Nu lijk ik net zo’n moeder die het allemaal niks kan schelen.

11. Ohw, is dát de moeder van J. Pff, kon ze ook een keer uit haar bed komen! Ik snap niet wat hij in haar ziet.

12. Oeps, gelukkig zag de scheids niet dat die bal uit was. Misschien heeft hij een zwak voor ons team. Ik zweet me kapot man.

13. Nah ja, dat was echt wel buitenspel. Ik zweer het je, die scheids is partijdig. Ik zag die ene moeder net wel met hem sjansen!

14. Tsss, kijk die moeder daar, helemaal geobsedeerd door haar kind. Hey lady, jouw kind is echt niet de ster van het team hoor. Doe eens rustig, het is maar een spelletje.

15. Hoe lang duurt het nou nog? Het is zo f-ing heet vandaag!

 

 

Visited 66 times, 1 visit(s) today

Alleen op de fiets naar school

Je kind vraagt of het alleen naar school mag op de fiets. Je antwoord is afhankelijk van de leeftijd en het karakter van je kind, ...