Wat is nu écht handig voor een moeder

Een borstpomp, badthermometer en een babyfoon vind je op iedere babyuitzet lijst terug en heb je waarschijnlijk al wel in huis. Maar welke spullen zijn nu écht handig om te hebben? Dit is mijn #MamaGadget lijstje:

Heupdrager

heupdrager

Heupdrager Verkrijgbaar van €37,99

Ik heb niet altijd zin om de buggy uit de auto te halen als ik maar eventjes weg moet. Bijvoorbeeld de kinderen naar school brengen of naar de supermarkt. Maar mijn 13 kilo wegende zoon is toch best zwaar en na 100 meter krijg ik al een lamme arm. De Hippychick Heupdrager is hiervoor ideaal! Dit is een brede band die je met klitteband vast maakt om je middel. De band heeft een soort plateautje waar je je kleintje op kunt zetten. Je hoeft hem nu alleen nog maar tegen te houden met je arm. Tillen is niet nodig.

Ergonomische draagzak

We hebben al eerder een uitgebreid artikel geschreven over Ergonomische draagzaken versus een Baby bjorn. Zo’n draagzak is ideaal als je eens ergens naar toe gaat waar het niet handig is om met een kinderwagen te rijden. Bijvoorbeeld in de bergen of in een drukke stad. Maar ook als je een kindje hebt dat absoluut niet meer in de kinderwagen wil zitten zijn draagzakken ideaal.

Broodschaar

Vaak kijken gasten raar op als ik de tafel ga dekken, want bij mij komt er naast bestek ook altijd standaard een schaar op tafel. Ik knip namelijk alles met mijn extra grote schaar. Van de boterhammen voor de allerkleinste maak je mooie kleine blokjes en van de pannekoeken van de oudere kinderen mooie rolletjes. Maar ook Kip, vlees en kruiden knip je heel makkelijk klein met een schaar.

Snip Snap

01-IMG_8067_grande-1-300x226Als je kleintje eraan toe is om uit een tuitbeker te drinken kun je natuulijk allemaal nieuwe bekers gaan kopen. Maar je kunt ook kiezen voor een Sip Snap tuit. Dit zijn flexibele tuitjes die je over iedere (ook je oude melk bekers) kunt trekken. Ze zijn compact dus makkelijk mee te nemen. Ze zijn ook verkrijgbaar in een versie voor oudere kinderen waar je een rietje in kunt stoppen. Als ze omvallen heb je geen enorme troep en ze zijn handig in de zomer, zo komen er geen wespen op de zoete limonade af.

Kleed

Ik heb in mijn woonkamer een groot kleed liggen met daarop een lang kussen om op te chillen. Zo kan ik lekker laag bij de grond bij mijn kleintje zitten als hij zit te spelen op het kleed. Veel gezelliger als op de bank zitten en je kindje heeft het gevoel dat je met hem aan het spelen bent (terwijl jij natuurlijk op je telefoon ligt te spelen…). Ik heb het ligkussen zelf gemaakt met een paar kussens en een dekbedovertrek. Je kunt hem vinden op mijn pinterest pagina.

Autospiegeltje

autospiegeltje

Autospiegeltje verkrijgbaar vanaf €15,95

Als je je kindje nog in de maxi cosi meeneemt in de auto vond ik het altijd zo ongezellig dat ik zijn gezichtje niet kon zien. Je hebt speciale spiegeltjes die je aan de achterbank kunt hangen zodat je je kleintje in de gaten kunt houden via jouw achteruitkijk spiegel. Handig om te zien wanneer hij in slaap is gevallen.

Draagdoek

Enorm populair tegenwoordig, je kindje dragen in een draagdoek. Er zijn verschillende varianten zoals geweven draagdoeken of elastische doeken. Beiden hebben zo hun voor en nadelen. Het is even lastig om te leren hoe je een draagdoek moet knopen, maar als je dat eenmaal door hebt is het super handig.

Borstvoedingshirt

In mijn borstvoedingsperiode was ik wat beperkt in mijn kleding keuze. Geen leuke jurkjes en elegante truitjes. Nee, borstvoedingsshirt waren hét kledingstuk voor mij. Gelukkig kun je tegenwoordig ook hele trendy borstvoedingskleding kopen. Je kunt zelfs positiekleding kopen die je door kunt dragen na de bevalling als borstvoedingstuniekje.

Wipstoeltje

wipstoeltje

Wipstoeltje verkrijgbaar vanaf €29,95

Een wipstoeltje is niet alleen handig om je kindje even ergens anders dan in de box neer te leggen. Wij gebruikten hem vooral tijdens het eten. Je kleintje is in het begin nog te klein om in een kinderstoel te zitten, en op je schoot houden is niet te doen. Een wipstoeltje op tafel is de ideale oplossing.

Sudocreme

Ik heb verschillende producten gebruikt voor de rode billetjes van mijn kinderen, maar, het enige wat helpt is toch echt Sudocreme!

Inbakerslaapzak

inbakerslaapzak

Inbakerslaapzak verkrijgbaar vanaf €44,50

Als je kindje moeite heeft met inslapen is het misschien handig om je kindje in te bakeren. Heel strak inbakeren, zoals inbakeren eigenlijk hoort ging helemaal in tegen mijn intuitie en dat heb ik dan dus ook nooit gedaan, maar ik heb zo’n inbakerslaapzak gekocht. Dit zijn slaapzakjes waar je je kindje makkelijk en geborgen in kunt laten slapen.

Slabbetjes

Ohhhh die heb ik tientallen liggen hier thuis. Mijn zoontje had nogal last van reflux dus die lag de hele dag lang met zo’n slapje om. Anders was er geen houden aan. Later, toen de reflux eindelijk over was begonnen de verkoudheden. Ik gebruik het slabbetje om zijn snottebellen mee af te vegen, zo heb je altijd een doekje in de buurt. En nu mijn kindje wat groter is en hij is verkouden veegt hij zelf zijn neus af met zijn slabbetje. (misschien niet zo smakelijk, maar voor binnenshuis is het best okay hoor. )

 

Zwempakje met drijvers

zwempakje

Zwempakje met drijvers verkrijgbaar vanaf €54,95

Deze heb ik pas ontdekt bij mijn middelste. Een zwempakje met lange mouwen (tegen de zon) met drijvers erin. Zo hoef je niet die lastige bandjes om te doen. Veel fijner voor je kindje.

 

 

 

Lake Plastira

Lake Plastira Griekenland

Ik schreef eerder al een uitgebreid artikel over onze roadtrip door het vasteland van Griekenland met onze kinderen. Daar beschreef ik hoe we vanaf Athene, ...