Wally Walrus(je), zwanger met een bescheiden buik

zwanger kleine buik

Ik ben inmiddels 33 weken zwanger van de derde en met veel pijn en moeite kan ik mijn grote teen zien als ik mijn buik inhoud, zover dit mogelijk is. Nu hoor ik van vele andere mama’s dat ik blij mag zijn met mijn bescheiden buikje. Waarom voel ik mij dan net Wally Walrus?

Iedere zwangerschap is anders

Althans, dat zegt men. Geloof jij dat iedere zwangerschap anders is? Ik in ieder geval niet. Ik ben van mening dat wij zwangeren onze belevenissen als uniek ervaren, maar als we eerlijk zijn, er is ons een flink aantal dames voorgegaan. It’s been done before, zeg maar.

[ads/]

Ik zie het zo. Je hebt een begin, de conceptie, dan volgt de groeiende buik, gevolgd door het moment van ploppen (zo noem ik dat omdat ik nu nog even niet wil denken aan wat het echt ook alweer inhoudt). De details zijn wel anders, vergis je niet. Je kunt tegenwoordig bevallen zoals jij dat hebt uitgestippeld. Dat heeft televisie presentatrice Lauren mij wel op tamelijk schokkende wijze duidelijk gemaakt. Maar ja, hoe je het feestje ook aankleed. Het eindigt met vuurwerk en een lief bundeltje wat zich nestelt in je armen.

Ook leuk: Zwangerschapskalender van week tot week

Is mijn buik zo anders dan die van andere zwangere mama’s?

Blijkbaar wel want ik krijg van bijna iedereen dezelfde verbaasde reacties: Joh, ben je al zo ver? Ik zie wel wat maar… Wat een bescheiden buikje. Gisteren zei de tandartsassistente zelfs dat ze verbaasd was dat ik als zwangere was aangemerkt in het systeem. Ze wilde dit wijzigen want zo op het oog had ze niets gemerkt. Dat kan dan wel zo zijn maar mevrouw ik ben mooi wel van cup B naar D gegroeid in een paar maanden tijd! Daar betalen andere vrouwen goed geld voor. Ik zei dit overigens niet hardop hoor, dit was mijn eigen persoonlijke denkwolkje.

Maar, ik zou haar wel een lesje leren. Zo trots als een pauw deed ik even de hoodie van mijn joggingspak open (ja, ik draag nu voornamelijk joggingpakken. Zie je wel dat ik ook zwanger ben?!) en toonde ik haar mijn BUIK. Ik kreeg geen daverend applaus, maar wel de opmerking “Ik leek rond die tijd wel een kamerolifant”. Van teleurstelling (hormonen speelden ook een bescheiden rol) wilde ik haar bijna vragen of haar zwangerschap net zo lang duurde of ook ‘slechts’ 9 maanden. Wederom, dit was een denkwolk. Ik sprak dit gevoel niet uit en hield de hormonale opmerking voor mij. Dit speelde zich voor de behandeling af en ik was niet bereid risico’s te nemen. Zij leek mij niet iemand waarmee je solt.

[ads/]

Zwanger en opgezwollen

Maar goed, mijn mombrain dwaalt af. Ik draag nu het liefst comfortabele (positie) kleding. De dingen die ik vroeger niet met plezier at, doen mijn maag nu knorren. Ik maak contant schoon, vouw alles opnieuw op, richt bijna wekelijks een kamer anders in en heb last van dezelfde kwaaltjes. Zo ben ik dus ook opgezwollen. De kans is groot dat jij veeeeeeeeeele malen boller was maar ook ik kom iedere ochtend zuchtend en steunend, halfrollend mijn bed uit. Helemaal nu de bedverhogers eronder zitten. Laat Wally Walrus(je) lekker met rust ja! Ik heb ook hulp van de oudste nodig met sokken aandoen en last van hormonen hoor!

Toch weet ik wel dat zo een klein buikje zijn voordelen heeft. Ik zou het niet anders willen. Misschien zou ik voor één dag een kamerolifant willen zijn? Maar niet meer dan dat aub! Ik weet namelijk dat ik na de bevalling niet op dieet hoef, geen lidmaatschap bij de sportschool nodig heb en snel en moeiteloos alle kilo’s in een maand kwijt ben. Ook hoeft niemand mij op traditionele wijze in te binden. Ja, dat gebeurt bij veel vrouwen van Surinaamse komaf, kort na de bevalling. Is dat niet wat wij allemaal willen? Moeiteloos afvallen?

[ads/]

En misschien, heel misschien word ik wel ineens tonnetje rond. Als dat gebeurt, maak ik een groepsapp aan en stuur ik iedereen een dikke nje nje toe met foto als bijlage. Ik kan er dan helaas geen filmpje van een vreugdedansje aan toevoegen. Ik ben tenslotte een kamerolifant en ik heb begrepen dat die zoiets niet kunnen. Or so I’ve heard….

Ken jij ook een Wally Walrus(je), deel deze blog dan met haar. Zo weet zij ook dat ze niet de enige is met een bescheiden buik. ?

Zwanger zijn is één groot avontuur. Of je nou zwanger bent van de eerste, tweede, derde, vierde, een meerling, het maakt niet uit. Ik deel mijn grappige en minder leuke momenten ook op Instagram en Facebook. Volg Moedertje_Lief en deel jouw avonturen ook met mij. Ik kijk ernaar uit wat van je te horen.

Zwangerschapskalender

Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens je zwangerschap? Wanneer kun je je kindje voelen, wanneer gaat die misselijkheid nou eens weg, of “help…, wat komt daar ineens uit mijn borsten“. Met onze zwangerschapskalender kun je per week terugvinden wat er staat te gebeuren.

De kalender gaat van week tot week, verderop vind je meer informatie over de zwangerschapstrimesters.

Vind je het fijner om je zwangerschap bij te houden per maand? We geven ook een handig overzicht met alles wat je per maand te wachten staat.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Visited 59 times, 1 visit(s) today