Top-down-bottom-up?!

Bij de term ‘top-down-bottom-up’ denk ik persoonlijk eerder aan een frivool drankspelletje dan aan raambekleding… Maar het blijkt de benaming te zijn voor een systeem in een plissé-gordijn wat er voor zorgt dat je de gordijnen zowel vanaf de bovenkant naar beneden kunt laten als vanaf de onderkant naar boven (jaja, de naam verraadt het al een beetje).

Voor de ramen aan de voorkant wordt dat mijn keuze. Overdag trek ik de plissé vanaf de vensterbank een halve meter naar boven voor wat meer privacy, maar als de zon naar binnen schijnt, heb ik dus ook de mogelijkheid om het raam vanaf de bovenkant een stukje te bedekken zonder dat ik alles dicht hoef te trekken. Heel handig.

De plissé die ik kies is gemaakt van een zachte honingraatstof. Dat betekent dat de binnenkant van het materiaal er uit ziet als een honingraatstructuur en daardoor houdt de plissé in de winter de warmte binnen en in de zomer buiten.

Ik kan kiezen uit wel 15 verschillende kleuren waarvoor ik gelukkig kleurstalen thuisgestuurd krijg. Het worden uiteindelijk witte. Een beetje saai misschien maar ik heb al best veel kleur in mijn huis dus ik wil het rustig houden.

Aan de achterkant heb ik een langwerpige uitbouw die alleen maar uit raam bestaat. Omdat de zon hierop valt, wil ik er graag rolgordijnen. Het is hier niet nodig om de ramen vanaf de vensterbank naar boven te kunnen bedekken, want de uitbouw grenst aan mijn achtertuin. Gewone, transparante rolgordijnen volstaan dus. Omdat dit het nieuwe huis is waarin we nog jaren willen wonen hebben we gekozen voor op maat gemaakte raamdecoratie.

Bij Raamdecoratie.com heb ik dus 2 plisségordijnen voor de voorkant en 6 transparante, witte rolgordijnen voor de uitbouw op maat besteld. Ik ben wel blij dat ik nog een keer kan bellen met Menno want ondanks dat de meetinstructies vrij duidelijk op de site staan, vind ik het toch spannend om ze op de millimeter nauwkeurig in het systeem te zetten. Wat als ik er net iets naast zit…. Menno stelt me gerust: het komt allemaal goed.

Na anderhalve week worden ze per post geleverd. En dan is het een fluitje van een cent om alles op te hangen. Met behulp van een boormachine bevestig je de schaarsteuntjes aan plafond (kan ook aan de wand of het kozijn). Vervolgens klik je de plissé eenvoudig in de steuntjes.

 

Visited 22 times, 1 visit(s) today

tiener dochter

Mijn kleine meid wordt tiener

Ik kan het niet meer bijhouden. Nog geen half jaar na het ‘ontrozen’ van haar kamer is nu echt de prepuberteit aangebroken. Haar ‘gewone’ vriendje ...