Sneller zwanger door goede mondhygiëne

Sneller zwanger worden? Ga langs je tandvlees lopen…. Ja, je leest het goed. Langs je tandvlees lopen. Met een tandenborstel en iets voor tussen je tandvlees wel te verstaan. Dat het werkt, daar ben ik het levende bewijs van. Of liever gezegd, mijn dochtertje! Ja, okay, manlief stopte met roken en ging voortaan fietsend naar zijn werk. Maar toch…Ondanks dat ik super druk was en op mijn tandvlees liep, raakte ik zeer snel zwanger. Ik werkte namelijk vier dagen in de week en volgde  er ook nog een studie naast. Mijn agenda stond vol met vrijwilligerswerk en oja, we hadden de voorbereidingen van ons huwelijk. Een week na ons huwelijk deed ik examen! Enorm stressen dus. Ondanks die drukte werd ons dochtertje al 9 maanden na onze huwelijksdag geboren!

En nu even serieus: Wetenschappers ontdekten dat je door goede mondhygiëne twee maanden sneller zwanger kan raken. De experts uit Australië hielden de zwangerschap van 3.500 vrouwen in de gaten. Daaruit blijkt dat degenen met ontstoken tandvlees gemiddeld zeven maanden nodig hadden om zwanger te raken, terwijl dit bij vrouwen met goede mondhygiëne maar vijf maanden duurde.

Maar wat gebruik je nou voor een goede mondhygiëne? Deze vraag wordt heel vaak aan me gesteld. Vooral de vraag welke tandpasta het beste is en welk spoelmiddel.  Daarom heb ik er maar eens een video van gemaakt:

Laat je even weten wat je ervan vindt? En als er meer vragen zijn die je graag in een video beantwoord wilt zien, laat het me dan weten.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Visited 16 times, 1 visit(s) today