Schilderen en meer thuisworkshop

Mensen die me een beetje kennen weten dat ik graag creatief bezig ben. Boetseren, borduren, illustreren, knutselen. Ik vind het allemaal leuk en ik wil altijd weer nieuwe dingen proberen. Toen ik dus de schilderworkshop van Schilderen en meer voorbij zag komen moest ik dat ook proberen. Ik zocht al langere tijd iets om aan mijn muur in de hal te hangen en zo’n schilderij op steigerhouten planken zou daar perfect passen. Helemaal leuk als ik het zelf maak.

Laat ik eerst in het kort vertellen wat de workshop van Schilderen en meer precies is. Schilderen & meer is een bedrijf dat al jaren lang schilderworkshops geeft aan groepen. Tijdens de lockdown konden ze deze workshops niet meer op locatie geven, maar merkten ze dat steeds meer mensen thuis aan de slag wilden gaan met iets creatiefs. Zo is hun thuisworkshop ontstaan. Ze hebben DIY schilderpakken gemaakt waarmee je thuis een prachtig kunstwerk kunt maken. Hartstikke leuk om zelf te doen of je organiseert een middagje schilderen met je vriendinnen bij je thuis. Dit is ook super leuk om te geven voor de feestdagen, leuke activiteit voor de kerstvakantie!

Thuisworkshop schilderen

Je zult nu misschien denken, “ja, maar jij kunt best aardig tekenen, mij lukt het nooit om daar iets leuks van te brouwen”. Niets is minder waar. De DIY pakketten zijn zo gemaakt dat iedereen er iets heel leuks mee kan creëren. Ik zal je later vertellen hoe mijn dochter, die helemaal niet zo creatief is, het verging.

Bij de workshop krijg je een steigerhouten paneel waarop al licht met potlood de omlijning van de tekening staat. Het is eigenlijk een beetje schilderen op nummer voor gevorderden. Met de zeer duidelijke handleiding met foto’s gaat het je gegarandeerd lukken om het schilderij te maken zoals op het voorbeeld. Vind je het toch nog lastig, dan hebben ze ook heel veel Youtube filmpjes op hun kanaal met zéér uitgebreide uitleg. Gewoon de stappen volgen en je voelt je helemaal Bob Ross.

Schilderen en meer ook voor als je niet goed kunt tekenen

Ik had twee schilderpakketten ontvangen. Het eerste pakket, de ooievaar heb ik zelf gemaakt. Dat ging echt heel goed. Het tweede pakket, het vosje, wilde ik eigenlijk ook zelf gaan maken, maar mijn dochter had vakantie en wilde het ook eens proberen. Zij is helemaal niet zo creatief en eigenlijk nooit met tekenen of schilderen bezig. Ik denk dat zij écht de doelgroep is van Schilderen en meer. Ze volgde de stappen in de handleiding en na een paar uur schilderen was haar kunstwerk af. Ik trots zij helemaal blij.

Het vosje komt in de hal te hangen. De ooievaar geef ik aan een vriendin die binnenkort een kindje krijgt. Dan schrijf ik nog de naam en geboortedatum van haar kindje erbij en heeft ze een leuk kraamcadeau. Wellicht ga ik het nog vernissen, dan kan ze het ook buiten ophangen eventueel.

De kosten van een thuisworkshop-pakket zijn 40,- , exclusief verzendkosten. Dan krijg je dus een compleet pakket om zelf een mooi geschilderd paneel te maken, incl. :

  • Een steigerhouten paneel (50×40 cm of 80×20 cm) met het dier naar keuze in potloodlijnen opgezet
  • Een werkomschrijving die je stap-voor-stap door het proces heen leidt, verduidelijkt met foto’s
  • 4 kwasten
  • Voldoende verf
  • Een ophangset waarmee je jouw schilderij kunt ophangen
  • Verwijzing naar Youtube lesfilmpjes, om je op weg te helpen naar een mooi resultaat!

Je kunt kiezen uit de volgende afbeeldingen: