Review: Typetuin typecursus voor kinderen

Ik weet het nog goed, in mijn vorige leven, tijdens mijn Schoevers opleiding; typen tot ik blaren op mijn vingers had. Oersaai maar een must om mijn diploma te halen. Na maanden trainen had ik dan eindelijk de benodigde aantal aanslagen per minuut. Wat vond ik het vreselijk, maar nu pluk ik wel de vruchten van mijn supersonische typesnelheid. Je zult het met me eens zijn dat onze kinderen nu veel meer met een toetsenbord bezig zijn dan wij vroeger en dat het erg handig is als je kind ook blind kan typen met een redelijk aantal aanslagen per minuut.

Online typecursus

500030340_1280x720Mijn dochter heeft twee jaar geleden een typecursus gedaan en is erg blij dat ze nu heel snel een werkstuk voor school kan maken. Mijn zoontje wil ook graag leren typen zodat hij sneller in Minecraft kan “chatten” met de mensen in zijn wereld. Tja, het is maar waar je prioriteiten liggen hè!

Hij mocht de typecursus van De Typetuin gaan proberen. We kregen een inlogcode waar we direct mee aan de slag konden. We hoefden niet eerst te wachten op een lespakket of iets dergelijk. Gewoon aanmelden en direct beginnen. Kijk daar hou ik van!

Gamification

Untitled4Allereerst krijgt je kind een aantal filmpjes te zien met een korte introductie. Zo wordt er uitgelegd hoe je moet zitten en hoe je je vingers moet plaatsen. Typetuin begint direct met de letters J, F, D en K. Ik had het beter gevonden als ze eerst een paar oefeningen deden alleen met de J en F om er een beetje in te komen en zodat de kinderen sneller hun eerste “level” halen. Zo raken ze, denk ik, beter gemotiveerd om verder te gaan. Mijn zoontje raakte een beetje gefrustreerd omdat het zo moeilijk was. Nadat hij eindelijk het eerste level had gehaald en hij zijn ” beloning” kon gaan ophalen was hij weer helemaal enthousiast en ging het ook een stuk makkelijker.

Untitled3Typetuin werkt met Gamification. Dat wil zeggen dat je kind een beloning krijgt als hij een opdracht goed heeft gedaan. Na iedere oefening krijgt hij gouden munten. Met deze munten kan hij in de prijzenkast prijzen kopen. Zodra je een heel level voldoende hebt geoefend en je hebt een score van 26% en een redelijke typesnelheid voor dat level dan “unlock” je het volgende level en wordt de Typetuin steeds mooier en levendiger.

UntitledIn de meeste, wat duurdere, typecursussen kunnen de kinderen ook veel spelletjes spelen. Ik heb inmiddels verschillende typecursussen de revue laten passeren en mijn ervaring leert me dat deze spelletjes wat saai zijn voor mijn ervaren gamers en nauwelijks gespeeld werden. Typetuin is anders, het is geen typeprogramma dat boordevol spelletjes staat. Het draait echt om het typen, als je kind goed gemotiveerd is om te leren typen, dan leert je kind met dit typeprogramma echt snel typen in een korte periode. Gamen doen ze toch al genoeg!

Het prijskaartje

Typetuin is een intuïtief programma met een uitdagende en leuke leeromgeving zonder te veel toeters en bellen. Hierdoor hebben ze de prijs laag kunnen houden. De online versie van Typetuin kost €100,-. Je kunt ook een online versie bestellen waar je persoonlijke begeleiding bij krijgt. Deze versie kost € 135,-, maar ik denk dat je niet echt persoonlijke begeleiding nodig hebt.

Visited 92 times, 1 visit(s) today

Als leren praten moeizaam gaat

De eerste woordjes van je kindje, dat vergeet je niet snel. De meeste kinderen zeggen ‘papa’ en ‘mama’ en leren praten als ze ongeveer 1 ...