“Wat doe jij nou zo de hele dag?”

moeder

Deze post is speciaal voor die ene kindloze lezer die per ongeluk op mijn site is terecht gekomen omdat ze googelde op “Afrodesiacs” (ja, jij daar). Had je de onbedwingbare dwang om alle andere moeder gerelateerde verhalen te lezen? Oh, en nu heb je besloten je zelf ook wel kinderen wil? Wacht even dan, onder het mom van Bezint Eer Ge Begint vertel ik je graag hoe een dag in het leven van een moeder van twee peuters er écht uitziet. Zo’n dag begint al erg vroeg…

03:00 uur

Ik word wakker uit een lichte slaap door de baby die geluidjes aan het maken is. Ik kijk op de babyfoon. Hij slaapt (erg luidruchtig) maar alles is in orde. Ik sluit mijn ogen weer.

03:42 uur

Ik ben nog steeds wakker, in gedachten ben ik lijstjes aan het maken welke dingen ik morgen allemaal moet doen en lijstjes met dingen die ik zou moeten doen maar die waarschijnlijk niet gaan lukken. Ik krijg een paniekaanval terwijl het liedje van Peppa Big in herhaling afgespeeld wordt in mijn hoofd. Met iedere vezel in mijn lijf probeer ik het liedje te blokkeren, maar het lukt me en ik val weer in slaap.

 05:30 uur

De peuter komt mijn kamer binnen rennen. “Ik Ben Wakker! Ik Ben Wakker! En ik ben zo vrolijk”. Ik smeek haar terug naar bed te gaan. Al mopperend doet ze wat ik vraag. Helaas, ik ben klaar wakker en kan echt niet meer in slaap vallen.

06:30 uur

Ik sta op en maak een bakje sterke koffie. Ik wil nog een blogje te tikken nu het huis nog lekker stil is. Maar ik heb geen inspiratie, dus ik laat het blogje zitten en probeer 10 minuten meditatie. Ik geef ook dat op als ik beide kinderen geluid hoor maken in hun kamer. Ik laad snel de vaatwasser uit voordat ik ze uit bed haal.

Lees verder na deze korte onderbreking

Kids on trend!

Wat zijn dè kinderkledingtrends van dit seizoen en hoe zien de nieuwste collecties eruit? Door de vele keuze snappen we dat het soms lastig is om een outfit te scoren. Om je hierbij te helpen, zetten we ieder seizoen de nieuwste trends voor je op een rijtje.

Wat zijn dè kinderkledingtrends van dit seizoen

07:00 uur

Ik maak ontbijt klaar voor de kinderen. Koffie (sterke, hete koffie). Baby krijgt pap, peuter cornflakes. Oh nee, toch niet, een boterham voor de peuter. Oeps, verkeerde bordje. Gisteren was blauw haar lievelingskleur, vandaag gaat ze voor roze. Ondertussen smeert baby alle pap over de tafel.

07:30 uur

Ik ruim de keuken op terwijl de kinderen aan het spelen zijn. De peuter is een ramp en leeft ervoor om zoveel mogelijk rommel te maken. Baby kruipt door de rommel en vindt een klodder pap op de grond welke hij oplikt.

08:00 uur

Ik probeer snel te douchen. Ik sleep het campingbedje mee de badkamer in zet baby erin samen met een lading knuffels en knisperboekjes in de hoop dat hij zich 10 minuten kan vermaken. Het lukt me nog net om shampoo in mijn haren te smeren of hij begint al te schreven vanuit zijn gevangenis. Ik spoel snel de shampoo uit en probeer in race-mode mijn benen te scheren. Ik verlaat de douche met één been in half Venus Model en het andere been half Chewbacca. Whatever.

08:30 uur

Tijd om de kinderen aan te kleden. Het is lastig uit te leggen hoe een taakje dat zo eenvoudig klinkt zo duizelingwekkend moeilijk kan zijn. Laat ik het houden bij deze woorden: Poep, huilen, onderhandelen en twee verschillende schoenen.

08:45 uur

Ik wil een wasje opvouwen. Na 5 minuten draai ik me om en zie ik de dat de peuter me aan het “helpen” was. Ik begin opnieuw en het hele tafereel herhaalt zich. Baby is het intussen aan het helpen. Ik geef het op.

09:00 uur

Snack Time! Als je me een paar jaar geleden had verteld dat ik na het ontbijt om 09:00 uur al klaar was voor een snack, dan had ik je waarschijnlijk met grote ogen aan zitten kijken, maar ja, dit is de realiteit!

09:30 uur

Luierverschonen van baby. Als ik probeer om de vieze luier in de luieremmer naast me te gooien besluit baby me een hartaanval te bezorgen door zichzelf van de commode af te gooien. Op de een of andere manier lukt het me om hem halverwege zijn tripple backflip op te vangen. Geschrokken staren we elkaar een paar seconden aan tot hij begint te lachen en zich uit mijn armen wringt en snel weg kruipt. Ik wil boos worden, maar eerlijk is eerlijk, zodra ik dat wiebelende kontje zie smelt ik alweer.

10:00 uur

We moeten thuis blijven want er komt iemand om de vaatwasser te maken. We maken wat puzzels en spelen wat in de tuin. Buiten spelen is leuk, maar nadat ik drie keer moet waarschuwen dat het niet leuk is om je baby zusje van het randje af te gooien ga ik maar weer naar binnen.

11:30 uur

Beide kinderen zitten onder de modder, ik moet ze schone kleding aantrekken. Daarna zet ik de verfspullen op tafel zodat ze zichzelf even bezig kunnen houden terwijl ik lunch klaar maak. Ik heb direct spijt als baby haar buikje aan het beschilderen is en de peuter lief meehelpt. Ik denk maar even niet aan het opruimen zometeen, maar hey, ik had gewoon 5 minuten de tijd om eten klaar te maken.

 

Peuter wil haar komkommers in plakjes gesneden. Nee wacht, toch in reepjes. Nee, plakjes! Ik zeg haar dat ze haar tijd moet nemen om een beslissing te maken. Het is helemaal niet frustrerend dat haar zusje moord en brand schreeuwt omdat ze haar borst wil…

11:45 uur

De vuilniswagen komt. Altijd een leuk momentje. Beide kinderen staan op het aanrecht en zwaaien naar de vuilnismannen. Ik zwaai enthousiast mee. De mannen zwaaien twijfelend terug en blijven wat langer zwaaien dan normaal. Vreemd. Ik kijk omlaag en zie dat ik vergeten ben om mijn topje omhoog te doen nadat ik zojuist borstvoeding heb gegeven.

12:00 uur

Lunch. Ik realiseer me dat ik nog geen moment tijd heb gehad om even te gaan plassen of gewoon een gedachte voormezelf te hebben gehad. Ik laat de w.c. deur open zodat ik de kinderen kan horen.

13:00 uur

Ik had me verheugd op het middagdutje, kan ik eindelijk dat lijstje afwerken. Luister nooit als iemand zegt “slaap als de baby slaapt”, helaas gaat het “doe de was als de baby de was doet” ook niet op.  Maar goed peuter dacht er anders over. Alleen baby naar bed dan.

 

14:00 uur

Baby is wakker en ligt te brabbelen. Ik haal haar uit bed en trek schone kleren aan (dit is outfit no. 3, als je je afvraagt hoe het zit met die berg was op de gang). Gelukkig worden de acrobatische stunten overgeslagen dit keer.

14:15 uur

Stopdans. Na het middagdutje heeft peuter meestal veel energie. Ik speel een spelletje stopdans. Bonus: voor mij is dit een goede workout want peuter kan zelf bij het knopje van de cd-speler.

15:00 uur

We gaan naar het postkantoor. Baby zit in de kinderwagen, peuter staat er achterop. De wandeling gaat prima, maar eenmaal aangekomen bij het postkantoor vindt baby het niet meer leuk om in de kinderwagen te blijven zitten en zet het op een schreeuwen. Ondertussen rent peuter tussen alle rekken door en gooit hier en daar wat dozen omver. Ik hoor hier en daar een verontwaardigde “tsss” klinken.

 

Ik heb geleerd deze geluiden en andere valse opmerkingen te negeren. Het zijn waarschijnlijk mensen zoals jij. Die geen kinderen hebben, mensen die gewoon in hun eentje naar de W.C. kunnen.

16:45 uur

Op de terugweg stoppen we even in het speeltuintje. Baby laat ik even in het gras zitten, want peuter wil geduwd worden op de schommel. In mijn ooghoek zie ik hoe baby het voor elkaar heeft gekregen om in de zandbak te kruipen en zichzelf voorziet van een lekker hapje zand.

17:30 uur

Avondeten. Terwijl ik het eten aan het klaarmaken ben vraag ik belangstellend aan mijn man hoe zijn dag was, maar peuter blijft er doorheen tetteren. Ik roept, het lijkt hier wel een gekkenhuis. Mijn man bevestigd dit als ik tegen peuter zeg “eerst je eten opeten, daarna mag je aan mijn oksel ruiken”. Laat maar, zo zijn peuters…

18:30 uur

Godzijdank is mijn man thuis vanavond. Hij stopt de kinderen in bad en in bed, zo kan ik rustig de keuken op ruimen.

19:30 uur

Wonderbaarlijk lukt het mijn man altijd om de kinderen binnen een uur helemaal nock-out te krijgen. Ik ga eventjes op de bank liggen voordat ik eindelijk dat blogje verder ga schrijven. Een… minuutje… maar… ZZZ…ZZZZ…

Zo, dat is was even een beknopt verslag van een dag met twee kinderen. En dan heb ik alleen nog maar de korte versie gegeven. Ik heb helemaal niets verteld over de worsteling om de baby in de riem van haar kinderwagen te krijgen, over de schattige lachjes die ze me gaf, de grapjes die peuter maakte en de nieuwe woordjes die vandaag geleerd zijn. Je hebt niets gehoord over de driftbuien, de tranen, de snottebellenkusjes en het eindeloze gezeur om koekjes. De gemiste telefoontjes van iemand die je waarschijnlijk iets héél belangrijks moest vertellen. Een dag in mijn leven is een emotionele achtbaan die volledig draait om de basisbehoeften van twee kinderen.

Dus, jij wilde  kinderen toch? 

Nog meer leuks lezen?

Review Onze mening over het DEPLAY Kids Tablet

Review: Onze mening over het DEPLAY Kids Tablet

Tablets behoren tot de meest populaire gadgets onder de jongere generatie. We geven onze kinderen op steeds jongere leeftijd een tablet cadeau. Het is duidelijk dat ze de kleintjes bezighouden, maar ze kunnen ook dienen als educatief middel. Met een goede tablet geef je jouw kinderen de juiste prikkels om zich goed te ontwikkelen. Er zijn speciale tablets voor kinderen maar als prijsbewuste moeder wil je ook niet teveel betalen. Daarom bespreken we de DEPLAY Kids Tablet. Omdat je het beste voor je kind wilt en omdat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Om te beginnen, waarom zou je kiezen […]

Huismiddeltjes die helpen buikpijn bij je kind te verzachten

De beste vlotte korte kapsels voor dun haar

Vlotte korte kapsels voor als je dun haar hebt, kunnen ervoor zorgen dat je je zelfverzekerd, aantrekkelijk en gloednieuw voelt. Maar dun of fijn haar kan het vinden van een flatterend nieuw kapsel een uitdaging maken. Dunner wordend haar hoeft je plannen voor een ander kapsel niet in de weg te staan. Hier lees je hoe je dun haar transformeert met de meest vlotte kapsels en stylingtips. Ontdek bovendien wat je kunt doen om dunner wordend haar waar mogelijk tegen te gaan. Na de bevalling kan het voorkomen dat je haar dunner wordt. Maar als moeder zul je het herkennen […]

Waarom het familiebordspel Dixit helemaal bij de feestdagen past

Waarom het familiebordspel Dixit helemaal bij de feestdagen past

De feestdagen komen er weer aan en dat is natuurlijk zeer fijn. Tijdens de feestdagen is het immers leuk om tijd door te brengen met mensen waar je echt van houdt. Heerlijk eten, muziek luisteren, wandelen door het bos en natuurlijk leuke spelletjes spelen. Er zijn uiteraard verschillende bordspellen op de markt, maar voor de komende feestdagen is het leuk om het spel Dixit aan te schaffen. Maar waarom past dit familiebordspel dan helemaal bij deze feestdagen? Ook kinderen kunnen meespelen Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan is het natuurlijk leuk om een familiespel voor jong en oud […]

Uitgelichte foto “Moeder” Door Solomiya Malovana/Shutterstock

Visited 121 times, 1 visit(s) today

Een schutting plaatsen doe je zo!

Als je rustig van je tuin wilt genieten, is een goede tuinafscheiding een must. En omdat er ontzettend veel keuze is in soorten schuttingen, is ...