Afscheid nemen van je luiertas

Een paar dagen geleden was ik in het openbaar mijn luiertas aan het uitruimen. Ik zat met mijn vriendin te kijken bij de zwemles van de oudste en mijn jongste zat een beetje te jengelen. Ik ging in mijn tas op zoek naar de lolly die ik er vorige week nog had in gestopt (ja ik ben zo’n moeder die haar kinderen lolly’s geeft om ze stil te houden). In plaats van de lolly vond ik een Skylander, wat stukjes oude peperkoek (ieuw), gesmolten chocolade, een knuffeldier en de zwembril die mijn zoon nu dus niet op heeft. En heel veel rotzooi waarvan ik zeker weet dat ik de helft ervan niet zelf in mijn tas heb gestopt. Moedeloos gooide ik mijn ooit zo geliefde luiertas weer aan de kant.

Ik hou van tassen. Ik heb er dan ook héél veel, te veel volgens mijn man (wat weet hij er nou van). Ik hou er alleen niet van om er veel geld aan uit te geven. Ik word dus helemaal blij als ik een tas cadeau krijg. Zo kon gisteren mijn dag niet meer stuk toen ik de nieuwe MYOMY Paperbag tas die ik van Duifhuizen tassen & koffers mocht uitzoeken binnen kreeg. My-Oh-My gaf deze tas me toch een boel inspiratie voor een artikel!

Luiertas de deur uit

Ben jij ook klaar om je luiertas de deur uit te doen en eindelijk weer met een hippe tas op stap te gaan?

Ergens tijdens het tweede jaar van je kindje zal er waarschijnlijk iets vreemds gebeuren. Die luiertas die je al weken in de gang had staan, klaar voor gebruik, nog voordat je kleintje werd geboren? Let op mijn woorden, die heerlijke grote tas zul je gaan verafschuwen. Het net iets te grote formaat, het te degelijke uiterlijk, de koekkruimels onderin, het feit dat zo’n luiertas gewoon schreeuwt: “Ik heb een baby en geen tijd voor mezelf!”.

Het zijn tekenen aan de wand.

Als je na jaren trouwe dienst een haat liefde verhouding krijgt met je luiertas, is het tijd om hem op marktplaats te zetten. Dan is het tijd voor een nieuw tijdperk. Tijd voor een beetje meer glamour met een van de beste tassen voor moeders met peuters en kleuters.

Mag ik je voorstellen aan mijn nieuwe liefde : de MYOMY My Paper Bag Handbag van Duifhuizen

MyOMy Paperbag handbag

MYOMY My Paper Bag Handbag

Bij het zoeken naar mijn eerste “dit-is-geen-luier-tas” tas, wist ik dat het een ruime, functionele, mooie en stijlvolle tas moest zijn. Maar als ik heel eerlijk ben, had ik ook voor de Paper Bag gekozen als deze klein en onpraktisch zou zijn geweest hoor. Mooi en stijlvol is gewoon wat ik verdien en nodig heb na jaren slepen met een degelijke luiertas. Maar gelukkig is een Paperbag tas niet alleen mooi en stijlvol hij is ook nog eens ruim én functioneel.

De MYOMY Paper bag die ik heb is het model “Handbag” uit de serie My PaperBag. Deze tas is anders dan de klassieke modellen van MYOMY. Het handbag model is praktischer, met aan de binnenkant extra zakken met rits, meerdere insteekvakken én de binnenkant van de tas kan eruit gehaald worden om de vlekken van dat uitgeknepen Danootje er uit te wassen (daar hebben ze slim over nagedacht bij MYOMY).

Do Good Bag

MyOMy Paperbag handbagSinds 2007 ontwerpt Fashion House MYOMY do goods duurzame tassen en accessoires van leer. Hun fairtrade designs zijn geïnspireerd op iconische voorwerpen uit het dagelijks leven en ontworpen met een missie to do good.

Het eerste iconische design van MYOMY was de beroemde MY PAPER BAG – het duurzame alternatief voor de wereldberoemde papieren zak. Dit was het begin van MYOMY do goods. Sinds het allereerste iconische design combineren ze de kwaliteit van duurzame materialen met het unieke van iconisch ontwerp.

MYOMY werkt samen met fair trade partners waarbij ze zorgen dat hun ambachtslieden blijven groeien en ontwikkelen. Zo bieden ze hun partners de middelen, de vrijheid en het vertrouwen in het het maken van eigen keuzes. Hierdoor groeien ze uit tot een voorbeeld voor volgende generaties.

De materialen voor alle MYOMY tassen worden zorgvuldig gekozen en geselecteerd op basis van hun impact op de natuur en de omgeving. Dit gaat onder andere om het leer, stoffen, metaalonderdelen en verpakkingsmaterialen.

#positiveicon

Dus met het dragen van een MYOMY tas maak je ook nog eens een statement, je wordt een #positiveicon. Je laat de wereld zien dat je goede dingen doet door gewoon jezelf te zijn. Je inspireer anderen door te laten zien dat goed doen zo eenvoudig kan zijn als het delen van je glimlach. En neem maar van mij aan, als je deze tas aan je schouder hebt, dan is die glimlach niet van je gezicht te vegen hoor.

En weet je, net als vrachtwagenchauffeurs een keer naar elkaar toeteren op de snelweg, zo geven MYOMY tassendragers als ze elkaar tegenkomen op straat elkaar een vriendelijke knik waarmee ze zeggen;

“I see you, you #positiveicon!”

Visited 57 times, 1 visit(s) today

Een kijkje in mijn nieuwe huis

Ik ben in juni verhuisd naar een schattig appartement in het centrum van een pittoresk dorpje onder de rook van Amsterdam. Ik heb samen met ...