Lieve Online Vriendinnen

Mijn huidige groep “beste vriendinnen” zijn op een enkele uitzondering daargelaten allemaal online vriendinnen. Nee dat is niet raar, ik ben niet zielig en ik heb geen anti-sociale contactstoornis of iets dergelijks. Het is gewoon super handig! Laat ik je vertellen waarom mijn online BFF’s fantastisch zijn.

Schoonmaken niet vereist

Ik hoef voor jullie niet mijn hele huis Pinterest Perfect te maken voordat jullie op visite komen, want dat doen jullie niet. Ik zorg dat ik strategisch ga zitten als we aan het Facetimen zijn zodat jullie die bergen was en vuile vaat niet zien staan. Dat netjes opgeruimde stukje achter me is ook precies dat: hét netjes opgeruimde stukje in mijn huis. En die piesgeur op de w.c. hebben jullie nog nooit geroken.

Geen dresscode

Jullie maken je niet druk om mijn spectaculaire modeflaters. Die eeuwige frotknot? Vinden jullie geen probleem. Dat ik al twee weken geen mascara heb opgedaan, al 4 dagen in dezelfde legging loop waar ik ook in geslapen heb en dat ik mijn beha nergens kan vinden zal jullie een zorg zijn. (Serieus, waar dat ding is gebleven, god mag het weten!).

Altijd beschikbaar

Jullie zijn altijd beschikbaar. Ik hoef geen oppas te regelen of de kinderen om te kopen met snoepgoed zodat ze even stil zijn en ik een normaal gesprek kan voeren. Dag en nacht is één van jullie altijd wel beschikbaar. Ik kan ieder moment, zonder afspraak bij een of andere Mama Facebookgroep aankloppen voor een diepgaand filosofisch gesprek over een vermiste beha bijvoorbeeld.

Online ben ik veel leuker

Ik beledig jullie minder snel als ik typ. Misschien ligt dat aan mij, maar ik ben veel leuker in geschreven woord dan IRL. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de snelheid waarmee ik mijn mond open versus de snelheid waarmee ik op “send” kan drukken. De backspace en delete knoppen zijn echt relatie-redders in mijn geval. Ik wou dat ik een rewind knop had in het echte leven waarmee ik mijn sarcastische opmerkingen kan terugspoelen. Maar ja, ik kan niet alles hebben.

Je hoeft niets te missen

Ik voel me nooit buitengesloten en ik heb nooit het idee dat ik iets mis. Val ik weer eens wat later binnen in een roddelverhaal op WhatsApp? Dan scroll ik gewoon omhoog, lees ik even bij en geef ik mijn eigen ongezouten mening over die rare moeder in die duffe Facebook groep zonder dat jullie me hoeven bij te praten.

Niemand heeft last van mijn flapuitprobleem

Jullie zien niet dat ik af en toe met mijn ogen rol en ik hoef mijn lach niet in te houden als een van jullie een idiote opmerking plaatst. Voor iemand met een groot flapuitprobleem als ik, is het veel makkelijker niet veroordelend over te komen in een online gesprek. En als ik dan toch iets te scherp ben met mijn digitale pen, dan kan ik er altijd nog snel een knipoogemoji achteraan sturen.

Makkelijk te nuanceren

Het is makkelijk snel een rake opmerking te maken in een online popcorn situatie. Je weet wel, van die gesprekken waar je gewoon popcorn bij moet pakken omdat het op een soap begint te lijken. Ik zou natuurlijk dat soort situaties kunnen negeren. Ik bedoel, technisch gezien heb ik de optie virtueel weg te lopen, de situatie te negeren en te doen alsof  hetgeen ik zojuist duidelijk gelezen hebt niet echt werd geschreven.  Maar ja, where is the fun in that?

Het is makkelijk te negeren

Een opgebouwde vriendschap is online makkelijk weer af te breken als de vriendin in kwestie toch saaier, veroordelender, mutseriger of humorlozer is dan ik in eerste instantie dacht.

Lieve online vriendinnen op Whatsapp, Facetime, Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat: jullie zijn fantastisch!

 

 

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today