Kinderarts weigert ongevaccineerde kinderen

kritische prikkers weigeren

Het Facebook pleidooi van een Amerikaanse kinderarts uit 2015 gaat wéér viraal. Ook wij delen hem nog een keer, gewoon omdat sommige ouders het nóg een keer moeten horen.

Sommige ouders zijn zo sceptisch over dit wonder van de moderne medische wetenschap dat ze ervan overtuigd zijn dat een aangepast vaccinatieprogramma of helemaal niet vaccineren beter is voor hun kinderen. Deze theorie heeft totaal geen wetenschappelijk onderbouwing en is nooit bewezen waar te zijn.

Deze arts weigert kinderen in zijn praktijk die niet of te te laat zijn gevaccineerd. Zijn pleidooi op Facebook gaat viraal (há, mooie woordspeling).

Dr. Mike Ginsberg, een kinderarts uit Californië,  postte een paar jaar geleden onderstaand bericht voor zijn patiënten op zijn Facebookpagina.

Ik zal het even vrij vertalen:

“in mijn praktijk laat je je kind vaccineren en laat je je kind op tijd vaccineren. Je krijgt geen persoonlijk  ‘spaced out’ schema dat het risico op ziekte of bijwerkingen van uw kind verhoogt. Ik wil geen mazelen-verspreidende kinderen in mijn wachtkamer. Ik zal al je vragen over vaccinaties beantwoorden en je voorzien van feiten. Maar als je besluit je kind niet of niet op tijd te laten vaccineren dan moet je mijn praktijk verlaten. En dat niet alleen, ik zal je ook rapporteren bij het AMK (niet dat die er iets tegen zullen doen) voor medische verwaarlozing. 

Mijn patiënten zijn premature babies met zwakke longen en hartjes. Sommige patienten zijn kinderen met een complexe aangeboren hartziekte. Kortom, mijn patienten zijn kinderen met echte speciale behoeften en serieuze gezondheidsproblemen die ernstig letsel kunnen oplopen of zelfs dood kunnen gaan vanwege uw “magische” overtuiging dat uw kind op de een of andere manier specialer is dan andere kinderen en dat wat goed is voor alle andere kinderen niet goed is voor jouw kind. 

Deze kinderarts heeft er genoeg van!”

Ik denk niet dat er in Nederland artsen zijn die kritische prikkers weigeren omdat je met het weigeren van kinderen van kritische prikkers niet de ouders van die kinderen treft maar juist de kinderen zelf. Ik vind het een lastig punt, maar ik kan het bericht van deze dokter wel begrijpen.

 

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today