Mijn kind verveelt zich nooit

Ik zit me er zo vaak aan te ergeren… mijn kinderen kunnen zichzelf niet meer vermaken zonder de hulp van een of ander schermpje. Zodra ik ze een “geen scherm middag” opleg hangen ze op de bank en zeuren ze… “ik heb niks te doooeeeen”. Pff, ik word daar zo moe van.

IMG_0725Toen ik het boekje “Mijn kind verveelt zich nooit” zag dacht ik, hmm… dat slaat niet op mij. Mijn kinderen vervelen zich namelijk heel vaak. Even kijken hoe ze het voor elkaar krijgt dat haar kind zich nooit verveelt. Het boek van Sarah Devos staat boordevol antiverveel tips voor kinderen. Een leuk boek om door te bladeren en om weer even wat inspiratie op te doen voor activiteiten voor kinderen.

Veel tips zijn wat voor de hand liggend, maar het is wel handig als soort van “Oh ja.. dat was ook leuk, kunnen we ook wel weer eens gaan doen”.

Mijn zoon zag het boek op tafel liggen en ging er ook eens in bladeren. Zo had hij toch echt wel een middagje van alles te doen met de activiteiten in het boek. Ik zelf vind het boek leuker voor de wat jongere kinderen. Er staan niet veel echt uitdagende tips in voor kinderen van 8 jaar en ouder. Bij iedere activiteit staat voor welke leeftijd het leuk is, ik had het handiger gevonden als ze in de inhoudsopgave deze opsplitsing hadden gemaakt zodat je gericht kunt zoeken op activiteiten per leeftijd.

Al met al een leuk boek met 150 tips voor saaie momenten, leuk geïllustreerd en toegankelijk beschreven.

Visited 32 times, 1 visit(s) today