Een nieuwe zomergarderobe voor moeder en kind

Herken je dat? Je kinderen lopen er altijd keurig verzorgd bij, krijgen regelmatig nieuwe kleren en schoenen maar jij draagt zelf nog ondergoed dat stamt uit de tijd van voordat je zwanger was. Zeg moedertje, vergeet je jezelf niet? Dat de kinderen er verzorgd bijlopen betekent niet dat je jezelf maar moet laten versloffen! Tijd voor een nieuwe zomergarderobe voor moeder en kind!

Het verschil tussen mijn winter- en zomergarderobe

In de winter lukt het mij altijd aardig om me lekker te verstoppen in mijn spijkerbroeken, truien en lange vesten. Dat er dan weinig nieuws mijn kledingkast in komt, is dan ook helemaal niet erg. Sterker nog, ik ben van mening dat je zeker in de winter echt niet heel veel nieuwe kleding hoeft te kopen. Onder al die laagjes van dikke jassen en sjaals zie je het toch niet.

In de zomer daarentegen vind ik het heerlijk om nieuwe kleding te kopen. Met een nieuwe jurk aan voel ik me altijd direct 10 kilo lichter en een vrolijk printje kan mijn hele humeur instantly verbeteren.

Wat er zeker niet mag ontbreken in je zomergarderobe?

Wat mij betreft zijn er een aantal basiselementen die zeker niet mogen ontbreken in je zomergarderobe. Voor mij is dat met stip op één natuurlijk een aantal goede jurken. Ik heb diverse jurkjes tot op de knie en een paar fijne maxi-jurken die je met een panty eronder ook nog lang kunt doordragen. Ik draag zelf altijd een katoenen broekje onder mijn jurken, wat voorkomt dat je schurende benen krijgt. Draag er een paar leuke slippertjes of een sleehak onder en je bent klaar voor zwoele zomeravonden.

Op de dagen dat het wat frisser is, draag ik graag een dunne jeans. Deze zomer mag een flared jeans natuurlijk niet ontbreken in de kledingkast. Ik zou zelf kiezen voor een lichtere jeanskleur want die combineert heel fijn met een mooie vrolijke blouse of shirt.

Als basiselement is een oversized blazer of een spijkerjasje ook altijd fijn. Hiermee maak je je outfit net even wat gekleder en aangezien het weer in Nederland toch wat onvoorspelbaar is, ben je ook gelijk gecoverd  voor frisse wind of de avonduren.

Wat er zeker niet mag ontbreken in de zomergarderobe van je kind

Mijn liefde voor jurkjes heb ik ook aan mijn meiden overgegeven dus hier hangen de kasten vol met lekkere a-lijnjurkjes waar ze vrij in kunnen bewegen. Onder die jurkjes dragen ze altijd een kort broekje, want als je ondersteboven aan het klimrek hangt, hoeft niet iedereen je Elsa-onderbroek te zien, haha.

Voor de zomer meet ik hun voeten en krijgen ze allebei een paar sneakers maar zeker ook een of twee paar fijne sandalen. Slippers zijn leuk en aardig, maar rennen en fietsen met (teen)slippertjes aan vind ik niet zo’n goed idee. Mijn tip: benoem voor je kids welke schoenen voor de mooi zijn en welke voor het spelen. Het zou zonde zijn als ze met hun dure  schoenen of sandalen lekker door de blubber stampen.

Naast mooie kleren hebben mijn meiden ook altijd een of twee setjes oude kleding in de kast liggen waarmee ze oneindig mee mogen bellenblazen, watergevechten mogen houden, in de modder van de waterspeeltuin kunnen spelen of gewoon op de camping bij Opa en Oma in de plassen kunnen springen.

Oma’s tips bij vieze zomerkleding

Komt het toch voor dat je kind in z’n goede kleding in zo’n situatie terecht komt? Spoel de kleding dan zo snel mogelijk met koud water uit. Warm water zorgt ervoor dat de vezels sluiten en de vlek dus juist wordt vastgehouden. Ook kleding met bellenblaasvlekken moet je goed met koud water uitspoelen voordat het de wasmachine in gaat. In bellenblaas zit namelijk glycerine, die in aanraking met wasmiddel een chemische reactie veroorzaakt en dus vieze vlekken geeft. Vlekken die er al in zitten, krijg je er later niet meer uit. Maar dan heb je wel gelijk een setje kleding voor de ‘vies worden’ stapel.

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today