Een kijkje in mijn nieuwe huis

Ik ben in juni verhuisd naar een schattig appartement in het centrum van een pittoresk dorpje onder de rook van Amsterdam. Ik heb samen met mijn puberdochter pinterest uitgescrolled voor inspiratie hoe we dit blanke canvas van een huis eens zouden gaan inrichten. Zo’n authentiek appartement schreeuwt natuurlijk om een warm interieur en al snel kwamen we uit op de velours trend die je nu overal ziet. Ik geef je graag een rondleiding door ons appartement!

Appartement inrichten met een beperkt budget

Ik ben onlangs gescheiden en mijn budget was beperkt, maar ik denk dat we er echt iets heel leuks van hebben gemaakt, mijn dochter en ik. Ik had helemaal niks toen ik bij mijn ex wegging. Oh nee, ik lieg, ik had een enorme televisie. Ik heb ons appartement dus helemaal mogen inrichten met nieuwe én gepimpte meubeltjes. Er staat nog een heleboel op ons wensenlijstje, zoals een okergele velours bank. In plaats daarvan hebben we een okergele fauteuil gekocht, ook leuk. Wij hebben gekozen voor een warm gezellig (al zeg ik het zelf) interieur. Een paar foto’s:

Die okergele velours bank komt ooit nog hoop ik. Maar omdat we beiden helemaal weg zijn van velours hebben we gekozen voor velours gordijnen in de slaapkamers. Velours is hét ideale materiaal voor gordijnen. Het is onderhoudsarm, je kunt het in de wasmachine wassen het is kleur-, vlek- en slijtvast. En qua ontwerp is er keus in overvloed. Velours is niet meer het stofje van je grootouders, het is weer helemaal terug van weggeweest.

De slaapkamer

Je zou misschien denken dat verlours gordijnen er heftig barok en dramatisch uit zouden zien, maar afhankelijk van de kleurstelling en toepassing is dat niet altijd het geval. Wij kozen voor iets eenvoudigs en zonder kwastjes om te voorkomen dat je gordijnen er ouderwets uitzien. Tip: hang ze voor een groot raam, van plafond tot grond en kies voor een enkele plooi zodat er niet zo te veel stof hangt (is ook nog eens goed voor je portemonnee). Kijk maar hoe mooi dit is:

In onze slaapkamers kozen we voor lekker grote hoge boxspring bedden met extra large dekbedden voor een superluxe uitstraling. Dit maakt van de slaapkamer een heerlijke plek om te ontspannen of – voor mijn dochter – om uren in te liggen snapchatten. In de kamer van mijn dochter hebben we extra veel gordijnen besteld zodat we de gordijnen niet alleen konden gebruiken als raamdecoratie maar ook als kast. We hebben de gordijnen ongeveer 50 cm van de muur geplaatst. Achter een deel van de gordijnen hebben kasten geplaatst zodat er een mooie kledingkast ontstaat. Zijn de gordijnen dicht, dan heeft ze een hele dramatische backdrop voor haar outfit foto’s. Maakt ze ze open, dan kan ze makkelijk overal bij.

Planten voor lucht en leven

In mijn vorige huis had ik nooit planten, maar door alle inspiratie die ik voorbij zag komen op instagram (o.a. bij @themommydiaries en @serenaverbon) ben ik toch de uitdaging aangegaan en heb ik een paar planten aangeschaft. Boven ieders verwachting, zelfs mijn moeder is trots op me, leven ze allemaal nog. Ik kan zo blij worden als ik zie dat mijn Pilea Peperomioides babies krijgt en mijn Monstera een luchtwortel heeft geschoten. Ja ja, ik gebruik inmiddels jargon! Ik heb nu nog allemaal verschillende plantenpotten. Ik wil langzaam maar zeker de potten vervangen voor goudkleurige of koperkleurige potten.

Meubels pimpen

Er zijn een paar plekjes in huis die ik bijzonder leuk vindt. Zoals mijn tussendeur met kleine raampjes en het vloertje in de gang. Lekker ouderwets dat geblokte motiefje. Maar het allermooiste vind ik de meubeltjes die ik van mijn vader kreeg. Het antieke dienblad op pootjes, dat nu fungeert als tijdschriftenbak wil ik zelf nog in een kek kleurtje schilderen. Mijn vader gaf me inspiratie. Hij kocht een bruin kastje voor me. Hartstikke lelijk, maar hij heeft er zó iets gaafs van gemaakt door het helemaal op te schuren en groen te schilderen, Love It! De beeldjes op het kastje zijn beeldjes van afbeeldingen van de kunstschilder Jeroen Bosch. Ze beelden gezegden uit, die staan afgebeeld op zijn schilderij “Tuin der lusten”. Een verzameling die ik graag compleet maak.

Een lover die gek is op velours

We zijn nog lang niet klaar met de inrichting van ons huis. We hebben nog veel wensen. Die okergele velours bank komt nog wel eens. Tot die tijd gaan we voor wat kleine accenten zoals kussens of nog een mooie zachte stoel. In de woonkamer gaan we ook mooie zware veloursgordijnen bestellen. Ook hier gaan we voor hele mooie zware oud roze verlours gordijnen van Veneta. Je kunt deze gordijnen verduisterend bestellen maar omdat velours al best een zware dichte stof is kiezen we ervoor om de normale velours overgordijnen te bestellen. Dan komt er nog wel wat licht doorheen, maar toch precies donker genoeg om ‘s avonds romantisch een film te kijken op een velours okergele bank ;-). Nu alleen nog een lover zoeken die óók gek is op velours 😉

Visited 30 times, 1 visit(s) today

Baby Checklist App

Als je een nieuwe baby hebt of als je zwanger bent krijg je te maken met de zogenaamde baby uitzetlijst. Je moet ineens aan zoveel ...