Een gezellige thuiswerkplek creëren.

thuiswerkplek devolo

Ik krijg veel perspakketten binnen. En lang niet altijd vind ik het de moeite waard om er iets over te schrijven. Dan past het niet goed bij mijn doelgroep of tja, eerlijk is eerlijk, het product is gewoon niet zo handig of goed. De persbureau’s waar ik mee werken weten dat ik niet gewoon altijd alles plaats en dat hoeft ook niet. Maar soms krijg ik een pakket waarvan ik écht onder de indruk ben. Zo ook het pakket dat ik kreeg met daarin allerlei spulletjes om je homeoffice in te richten. Hartstikke leuk natuurlijk voor een thuiswerkende moeder.

In het pakket zat o.a. het volgende:

1. Een computerbril

Als ik helemaal in een flow zit met het schrijven of researchen van een artiel krijg ik vaak vermoeide ogen en hoofdpijn. Voldoende afstand tot je beeldscherm creëren, of af en toe 20 seconden lang in de verte staren helpt al wat, maar ja, eenmaal bezig vergeet ik dat nog al eens. Een speciale computerbril is de ideale oplossing, die neutraliseert namelijk het blauwe licht. En geen zorgen, want net zoals gewone brillen bestaan ze in allerlei trendy modellen. Ik hoeft dus niet eens halfblind te zijn om er stijlvol uit te zien. Win-win!

2. Een Powerline-adapter

Als er één ding is waar ik niet zonder kan, is het wel een betrouwbare, snelle internetverbinding in elke hoek van het huis. Niks zo vervelend als een haperende verbinging. Ik probeerde de Devolo Magic 2 WiFi next Powerline-adapter. Dit is een wifi-adapter waardoor je internetverbinding via het elektriciteitsnetwerk verloopt. Deze adapter stop je gewoon in het stopcontact en hoppa: je hebt altijd en overal in huis supersnel internet, met een bereik van wel vijfhonderd meter. I-d-e-a-a-l!

3. Een hangplant

Planten zorgen voor extra zuurstof in je kamer en dat maakt dat je geconcentreerder kunt werken (tenminste, als je niet voor de Fejka-kunstplant van de Ikea gaat 😉). Helemaal handig, geen vensterbank naast mijn bureau en ik werk het liefst aan een bureau waar geen frutsels op staan, dus die hangplant is een schot in de roos. Wil jij ook een hangplant? Ga dan voor een scindapsus, aeschynanthus of philodendron. Die krijg je niet zomaar dood én ze voegen zelfs meer sfeer toe dan een normale plant.

4. Een bureauplanner

Een volle wasmand, die ene serie die ik eigenlijk nog wil afkijken, de hond die een extra blokje om wil: de verleiding om iets anders te doen als ik thuiswerkt, is soms best groot. Ik maak daarom elke ochtend vóór mijn werkdag start een to-do-list. Handig dus die bureauplanner. Dan ligt-ie altijd in het zicht en zie je in één oogopslag welke taken je nog af te ronden hebt. En zo’n bureauplanner in toffe kleuren staat natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Wel zo leuk, als ik er de hele dag tegenaan moet kijken!

5. Motivatiequotes

Tuurlijk, soms ben ik ook wel eens de motivatie kwijt. Het is misschien cliché, maar een inspirerende of grappige quote kan me soms best even oppeppen. Helaas heb ik thuis geen inspirerende collega’s die me voorzien van leuke quotes. Dan check ik vaak even Pinterest, maar dan moet ik wel oppassen dat ik daar niet blijf hangen, want je weet… Pinterest is een valkuil!

Dank Devolo voor dit leuke perspakket!

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today

10 Sinterklaas tips

10 Sinterklaas tips. Het is al weer bijna 5 december. De weken voor sinterklaas begint de spanning bij veel kinderen al. Wanneer mogen ze schoentje ...